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901. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | RANGEL, P. H. N.; CORDEIRO, A. A. C.; BRONDANI, C.; BRONDANI, R. P. V.; LOPES, S. I. G.; MORAIS, O. P. de; MIURA, L.; GONÇALVES, M. I. F.; SCHIOCCHET, M. A.; YOKOYAMA, S.; BACHA. R. E.; ISHY, T. Uso da seleção recorrente no aumento da produtividade do arroz irrigado no Brasil In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 3.; REUNIÃO DA CULTURA DO ARROZ IRRIGADO, 25., 2003, Balneário Camboriú. Anais... Balneário Camboriú: EPAGRI, 2003.. p. 87-89. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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902. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SANTOS, M. F. dos; SOUZA, I. G. de B.; SITOLLIN, I. M.; CAVALHARES, M. A.; ARAÚJO, E. C. E.; SOUZA, V. A. B. de; LIMA, P. S. da C. Variabilidade genética de acessos do banco de germoplasma de babaçu (Orbignya phalerata Mart.) com base em marcadores RAPD. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 2., 2008, Brasilia, DF. Anais...Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2008. p. 259 Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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903. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SANTOS, B. R. C. dos; VOLTOLINI, T. V.; MISTURA, C.; SANTOS, E. F. dos; SANTOS, I. G. dos; SANTOS, M. D. dos; SILVA, M. R. C. da; OLIVEIRA. R. G. de. Variáveis morfogênicas de capim-buffel manejado sob diferentes intensidades de pastejo. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 21.; CONGRESSO INTERNACIONAL DE ZOOTECNIA, 13.; FÓRUM DE ESTUDANTES DE CURSOS DE ZOOTECNIA DAS UNIVERSIDADES BRASILEIRAS, 7.; REUNIÃO NACIONAL DE ENSINO DE ZOOTECNIA, 17.; FÓRUM DE ENTIDADES DE ZOOTECNISTAS, 23.; SIMPÓSIO ALAGOANO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 2., 2011, Macéio. Inovação tecnológica e mercado consumidor: anais. Maceió : UFAL: ABZ, 2011. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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904. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BERGAMO, P. J.; WOLOWSKI, M.; TAMBOSI, L. R.; GARCIA, E.; AGOSTINI, K.; GARIBALDI, L. A.; KNIGHT, T. M.; LUGHADHA, E. N.; OLIVEIRA, P. E. A. M.; MARQUES, M. C. M.; MARUYAMA, P. K.; MAUES, M. M.; OPPATA, A. K.; RECH, A. R.; SARAIVA, A. M.; SILVA, F. D. S.; SOUSA, G.; TSUKAHARA, R. Y.; VARASSIN, I. G.; VIANA, B. F. Areas requiring restoration efforts are a complementary opportunity to support the demand for pollination services in Brazil. Environmental Science & Technology, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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907. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | OLIVEIRA, V. H. de; MONTENEGRO, A. A. T.; MESQUITA, A. L. M.; AQUINO, A. R. L. de; FREIRE, F. das C. O.; OLIVEIRA, F. N. S.; ARAÚJO FILHO, G. C. de; PAIVA, J. R. de; PAZ, J. de S.; PARENTE, J. I. G.; MOSCA, J. L.; BARROS, L. de M.; CRISÓSTOMO, L. A.; PESSOA, P. F. A. de P.; SILVEIRA, S. S. Cultivo do cajueiro anão precoce. Fortaleza: Embrapa Agroindustria Tropical, 2002. 40 p. (Embrapa Agroindústria Tropical. Sistemas de Produção, 1). Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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908. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | MEUS, L. D.; SILVA, M. R. da; RIBAS, G. G.; ZANON, A. J.; ROSSATO, I. G.; PEREIRA, V. F.; PILECCO, I. B.; RIBEIRO, B. S. M. R.; SOUZA, P. M. de; NASCIMENTO, M. de F. do; POERSCH, A. H.; DUARTE JUNIOR, A. J.; QUINTERO, C. E.; GARRIDO, G. C.; CARMONA, L. de C.; STRECK, N. A. Ecofisiologia do arroz visando altas produtividades. Santa Maria: [s.n.], 2020. 311 p. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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909. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | PAIVA, F. F. de A.; LIMA, A. C.; CARNEIRO, A. L.; CAVALCANTI JUNIOR, A. T.; SILVA, E. de O.; BOMFIM, E. T.; BEZERRA, F. F.; MARINHO, F. de A.; ALMEIDA, H.; PARENTE, J. I. G.; PAZ, J. de S.; PONTES, J. B.; ABDALLAH, J.; LEITE, L. A. de S.; OLIVEIRA, P. A.; OLIVEIRA, V. H. de. Castanha de caju - ganhe mais com melhoria da qualidade. Fortaleza: Ematerce, 2010. Cartilha. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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910. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SANTOS, C. G. dos; SOUSA, M. F.; VIEIRA, J. I. G.; MORAIS, L. R. de; FERNANDES, A. A. S.; LITTIERE, T. de O.; OTTO, P. I.; MACHADO, M. A.; SILVA, M. V. G. B.; BONAFÉ, C. M.; MAGALHÃES, A. F. B.; VERARDO, L. L. Candidate genes for tick resistance in cattle: a systematic review combining post-GWAS analyses with sequencing data. Journal of Applied Animal Research, v. 50, n. 1, p. 460-470, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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911. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CARVALHO, D. V.; SILVA, L. M. A. e; ALVES FILHO, E. DE G.; SANTOS, F. A.; LIMA, R. P. DE; VIANA, A. F. S. C.; NUNES, P. I. G.; FONSECA, S. G. DA C.; MELO, T. S. DE; VIANA, DANIEL DE ARAÚJO; GALLÃO, M. I.; BRITO, E. S. de. Cashew apple fiber prevents high fat diet-induced obesity in mice: an NMR metabolomic evaluation. Food & Function, Cambridge, v. 10, n. 3, p. 1671-1683, mar. 2019. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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912. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SANTOS, F. C. dos; VIANA, J. H. M.; ALBUQUERQUE FILHO, M. R. de; OLIVEIRA-PAIVA, C. A.; MARRIEL, I. E.; FRANCELINO, M. R.; THOMAZINI, A.; RIBEIRO, V. P.; FERREIRA, F. N.; SOUZA, F. F. de; DONAGEMMA, G. K.; MELO, I. G.; BRANDÃO, A. L. Caracterização química, física e microbiológica de solo arenoso no sudoeste baiano Sete Lagoas: Embrapa Milho e Sorgo, 2019. 40 p. (Embrapa Milho e Sorgo. Documentos, 232). Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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913. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SANTOS, F. C. dos; VIANA, J. H. M.; ALBUQUERQUE FILHO, M. R. de; PAIVA, C. A. O.; MARRIEL, I. E.; FRANCELINO, M. R.; THOMAZINI, A.; RIBEIRO, V. P.; FERREIRA, F. N.; SOUZA, F. F. de; DONAGEMMA, G. K.; MELO, I. G.; BRANDÃO, A. L. Caracterização química, física e microbiológica de solo arenoso no sudoeste baiano. Sete Lagoas: Embrapa Milho e Sorgo, 2019. 40 p. (Embrapa Milho e Sorgo. Documentos, 232). Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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914. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SILVEIRA, J. G. da; OLIVEIRA NETO, S. N. de; CANTO, A. C. B. do; LEITE, F. F. G. D.; CORDEIRO, F. R.; ASSAD, L. T.; SILVA, G. C. C.; MARQUES, R. de O.; CARDOSO, M. S. L. D.; FERREIRA, I. G. M.; CONCEIÇÃO, M. C. G. da; RODRIGUES, R. de A. R. Land use, land cover change and sustainable intensification of agriculture and livestock in the Amazon and the Atlantic Forest in Brazil. Sustainability, v. 14, n. 5, 2563, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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915. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BERGAMO, P. J.; RITO, K. F.; VIANA, B. F.; GARCIA, E.; LUGHADHA, E. N.; MAUES, M. M.; RECH, A. R.; SILVA, F. D. S.; VARASSIN, I. G.; AGOSTINI, K.; MARQUES, M. C. M.; MARUYAMA, P. K.; RAVENA, N.; GARIBALDI, L. A.; KNIGHT, T. M.; OLIVEIRA, P. E. A. M.; OPPATA, A. K.; SARAIVA, A. M.; TAMBOSI, L. R.; TSUKAHARA, R. Y.; WOLOWSKI, M. Integrating public engagement to intensify pollination services through ecological restoration. iScience, v. 26, n. 8, Article 107276, Aug. 2023. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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916. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | GUIMARAES, T. L. F.; SILVA, L. M. R. da; MUNIZ, C. R.; VIEIRA, I. G. P.; OLIVEIRA, L. S. de; DIAS, F. G. B.; LIMA, C. de B.; GONZAGA, M. L. da C.; LIMA, J. da S. S.; SABINO, L. B. de S.; FIGUEIREDO, E. A. T. de. Potential of chambá (Justicia Pectoralis Jacq.) leaves extracts as a source of bioactive compounds and natural antimicrobial agent. Food Chemistry Advances, 3, 100367 2023. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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917. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | STREK, N. A.; POERSCH, A. A.; DUARTE JUNIOR, A. J.; RIBEIRO, B. S. M. R.; RIBAS, G. G.; ROSSATTO, I. G.; PILECCO, I. B.; MEUS, L. D.; SILVA, M. R. da; NASCIMENTO. M. de F.; SOUZA. P. M. de; STEINMETZ, S.; PEREIRA, V. F.; ZANON, A. J. Fatores e elementos climáticos. In: MEUS, L. D.; SILVA, M. R. da; RIBAS, G. G.; ZANON, A. J.; ROSSATO, I. G.; PEREIRA, V. F.; PILECCO, I. B.; RIBEIRO, B. S. M. R.; SOUZA, P. M. de; NASCIMENTO, M. de F. do; POERSH, A. H.; DUARTE JUNIOR, A. J.; QUINTERO, C. E.; GARRIDO, G. C.; CARMONA, L. de C.; SRECK, N. A. Ecofisiologia do arroz visando altas produtividades. Santa Maria: [s.n.], 2020. p. 93-212. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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918. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | LEGAT, J. F. A.; LEGAT, A. P.; SOUZA, K. L. A. de; PEREIRA, A. M. L.; MANOS, M. G. L.; SUHNEL, S.; CORDEIRO, C. A. M.; ANTÔNIO, I. G.; FUNO, I. C. da S. A.; SAMPAIO, D. de S.; SQUELLA, F. J. L.; SILVA, C. A. da; CARNEIRO, P. C. F.; PEREIRA JUNIOR, J. A.; BOMFIM, L. S.; LAGREZE, S. S. Recomendações para a confecção e instalação de mesas flutuantes para o cultivo de ostras em águas estuarinas tropicais. Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2023. 17 p. (Embrapa Tabuleiros Costeiros. Circular Técnica, 97). Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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919. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | RAMOS, A. D.; BLEICHER, E.; FREIRE, F. das C. de O.; CARDOSO, J. E.; PARENTE, J. I. G.; BARROS, L. de M.; CRISÓSTOMO, L. A.; FROTA, P. C. E.; CORRÊA, M. P. F.; PAULA PESSOA, P. F. A.; MELO, Q. M. S.; OLIVEIRA, V. H. de. A cultura do caju. Brasilia, DF: EMBRAPA-SPI, 1996. 93 p. EMBRAPA-CNPAT. Coleção Plantar, 34 Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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920. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | RAMOS, A. D.; BLEICHER, E.; FREIRE, F. das C. de O.; CARDOSO, J. E.; PARENTE, J. I. G.; BARROS, L. de M.; CRISÓSTOMO, L. A.; FROTA, P. C. E.; CORRÊA, M. P. F.; PESSOA, P. F. A. de P.; MELO, Q. M. S.; OLIVEIRA, V. H. de. A cultura do caju. Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica, 1996. 93 p. (Embrapa-SPI. Coleção Plantar, 34) Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
14/02/2017 |
Data da última atualização: |
30/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Nota Técnica/Nota Científica |
Autoria: |
OSS, D. B.; MARCONDES, M. I.; MACHADO, F. S.; TOMICH, T. R.; CHIZZOTTI, M. L.; CAMPOS, M. M.; PEREIRA, L. G. R. |
Afiliação: |
D. B. OSS, UFV; CAPES; M. I. MARCONDES, UFV; FERNANDA SAMARINI MACHADO, CNPGL; THIERRY RIBEIRO TOMICH, CNPGL; M. L. CHIZZOTTI, UFV; MARIANA MAGALHAES CAMPOS, CNPGL; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL. |
Título: |
Technical note: Assessment of the oxygen pulse and heart rate method using respiration chambers and comparative slaughter for measuring heat production of cattle. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Dairy Science, v. 99, n. 11, p. 8885-8890, 2016. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract The objective of this study was to assess the oxygen pulse and heart rate (O2P-HR) technique using the respiration chamber (RC) and comparative slaughter (CS) methods for measuring the heat production (HP) of crossbred (Holstein × Gyr) yearling bulls. Twenty-four bulls were used. Six bulls were slaughtered at the beginning of the experiment as a reference group to estimate the initial empty body weight (BW) and energy content of the remaining animals. The remaining bulls were assigned to a completely randomized design with 3 levels of dry matter intake, with 6 replicates. The levels of dry matter intake were 1.2% of BW, 1.8% of BW and ad libitum, with target orts of 5%. The bulls were fed a diet consisting of 59.6% corn silage and 40.4% concentrate on a dry matter basis. The HP (kcal/BW0.75) was measured using 3 techniques, first using O2P-HR, followed by the RC and CS methods. The HP did not differ among assessed techniques, averaging 162.7kcal/BW0.75. The intercepts of the linear regressions (mean ± SE) were 64.82±25.515 (H0: intercept=0; P=0.024), 33.77±13.418 (H0: intercept=0), and 50.02±27.495 (H0: intercept=0) for O2P-HR versus RC, CS versus RC, and O2P-HR versus CS, respectively. The slopes of the linear regressions were 0.59±0.153 (H0: slope=1), 0.88±0.081 (H0: slope=1), and 0.62±0.155 (H0: slope=1) for O2P-HR versus RC, CS versus RC, and O2P-HR versus CS, respectively. The coefficients of determination were 0.52, 0.90, and 0.52 for O2P-HR versus RC, CS versus RC, and O2P-HR versus CS, respectively. The concordance correlation coefficients, 0.70 and 0.68, were moderate for O2P-HR versus RC and O2P-HR versus CS, respectively, but high, 0.90, for CS versus RC. The between-animal coefficient of variation was greater for the O2P-HR method (16.6%) compared with RC (7.7%) or CS (6.7%). We conclude that there was an agreement among the HP measurements detected using the assessed methods and that O2P-HR is able to predict HP in cattle with great accuracy but only moderate precision. Therefore, the O2P-HR method may have limitations in terms of assessing HP in low numbers of replications due to greater between-animal coefficient of variation than either the RC or CS methods. MenosAbstract The objective of this study was to assess the oxygen pulse and heart rate (O2P-HR) technique using the respiration chamber (RC) and comparative slaughter (CS) methods for measuring the heat production (HP) of crossbred (Holstein × Gyr) yearling bulls. Twenty-four bulls were used. Six bulls were slaughtered at the beginning of the experiment as a reference group to estimate the initial empty body weight (BW) and energy content of the remaining animals. The remaining bulls were assigned to a completely randomized design with 3 levels of dry matter intake, with 6 replicates. The levels of dry matter intake were 1.2% of BW, 1.8% of BW and ad libitum, with target orts of 5%. The bulls were fed a diet consisting of 59.6% corn silage and 40.4% concentrate on a dry matter basis. The HP (kcal/BW0.75) was measured using 3 techniques, first using O2P-HR, followed by the RC and CS methods. The HP did not differ among assessed techniques, averaging 162.7kcal/BW0.75. The intercepts of the linear regressions (mean ± SE) were 64.82±25.515 (H0: intercept=0; P=0.024), 33.77±13.418 (H0: intercept=0), and 50.02±27.495 (H0: intercept=0) for O2P-HR versus RC, CS versus RC, and O2P-HR versus CS, respectively. The slopes of the linear regressions were 0.59±0.153 (H0: slope=1), 0.88±0.081 (H0: slope=1), and 0.62±0.155 (H0: slope=1) for O2P-HR versus RC, CS versus RC, and O2P-HR versus CS, respectively. The coefficients of determination were 0.52, 0.90, and 0.52 for O2P-HR versus RC, CS vers... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Oxygen pulse. |
Thesaurus NAL: |
heart rate; heat production. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 02973naa a2200229 a 4500 001 2063981 005 2023-01-30 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aOSS, D. B. 245 $aTechnical note$bAssessment of the oxygen pulse and heart rate method using respiration chambers and comparative slaughter for measuring heat production of cattle.$h[electronic resource] 260 $c2016 520 $aAbstract The objective of this study was to assess the oxygen pulse and heart rate (O2P-HR) technique using the respiration chamber (RC) and comparative slaughter (CS) methods for measuring the heat production (HP) of crossbred (Holstein × Gyr) yearling bulls. Twenty-four bulls were used. Six bulls were slaughtered at the beginning of the experiment as a reference group to estimate the initial empty body weight (BW) and energy content of the remaining animals. The remaining bulls were assigned to a completely randomized design with 3 levels of dry matter intake, with 6 replicates. The levels of dry matter intake were 1.2% of BW, 1.8% of BW and ad libitum, with target orts of 5%. The bulls were fed a diet consisting of 59.6% corn silage and 40.4% concentrate on a dry matter basis. The HP (kcal/BW0.75) was measured using 3 techniques, first using O2P-HR, followed by the RC and CS methods. The HP did not differ among assessed techniques, averaging 162.7kcal/BW0.75. The intercepts of the linear regressions (mean ± SE) were 64.82±25.515 (H0: intercept=0; P=0.024), 33.77±13.418 (H0: intercept=0), and 50.02±27.495 (H0: intercept=0) for O2P-HR versus RC, CS versus RC, and O2P-HR versus CS, respectively. The slopes of the linear regressions were 0.59±0.153 (H0: slope=1), 0.88±0.081 (H0: slope=1), and 0.62±0.155 (H0: slope=1) for O2P-HR versus RC, CS versus RC, and O2P-HR versus CS, respectively. The coefficients of determination were 0.52, 0.90, and 0.52 for O2P-HR versus RC, CS versus RC, and O2P-HR versus CS, respectively. The concordance correlation coefficients, 0.70 and 0.68, were moderate for O2P-HR versus RC and O2P-HR versus CS, respectively, but high, 0.90, for CS versus RC. The between-animal coefficient of variation was greater for the O2P-HR method (16.6%) compared with RC (7.7%) or CS (6.7%). We conclude that there was an agreement among the HP measurements detected using the assessed methods and that O2P-HR is able to predict HP in cattle with great accuracy but only moderate precision. Therefore, the O2P-HR method may have limitations in terms of assessing HP in low numbers of replications due to greater between-animal coefficient of variation than either the RC or CS methods. 650 $aheart rate 650 $aheat production 653 $aOxygen pulse 700 1 $aMARCONDES, M. I. 700 1 $aMACHADO, F. S. 700 1 $aTOMICH, T. R. 700 1 $aCHIZZOTTI, M. L. 700 1 $aCAMPOS, M. M. 700 1 $aPEREIRA, L. G. R. 773 $tJournal of Dairy Science$gv. 99, n. 11, p. 8885-8890, 2016.
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