|
|
Registros recuperados : 4 | |
3. | | TILAHUN, W. W.; GROSSI, J. A. S.; FAVARO, S. P.; PIMENTEL, L. D. Pós-colheita de frutos de macaúba em ambiente com temperatura controlada: efeito sobre a água na polpa. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MACAÚBA, 1., 2013, Patos de Minas, MG. Consolidação da cadeia produtiva: anais. Brasília, DF: MAPA, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
| |
4. | | TILAHUN, W. W.; GROSSI, J. A. S.; FAVARO, S. P.; SEDIYAMA, C. S.; GOULART, S. de M.; PIMENTEL, L. D.; MOTOIKE, S. Y. Increase in oil content and changes in quality of macauba mesocarp oil along storage. Oilseeds & fats Crops and Lipids - OCL, v. 26, n. 20, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
| |
Registros recuperados : 4 | |
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroenergia. Para informações adicionais entre em contato com cnpae.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroenergia. |
Data corrente: |
03/12/2019 |
Data da última atualização: |
18/11/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
TILAHUN, W. W.; GROSSI, J. A. S.; FAVARO, S. P. |
Afiliação: |
Wogayehu Worku Tilahun, Universidade Federal de Viçosa; José Antonio Saraiva Grossi, Universidade Federal de Viçosa; SIMONE PALMA FAVARO, CNPAE. |
Título: |
Mesocarp oil quality of macauba palm fruit improved by gamma irradiation in storage. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Radiation Physics and Chemistry, n. 168, 108575, Mar. 2020. |
ISSN: |
0969-806X |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Macauba is a potential oleaginous palm fruit in Latin America. Mature fruits were γ-irradiated at 0, 4 and 8 kGy and analysed after 0, 10, 20 and 30 days in storage, targeting mesocarp oil quality. Analyses on mesocarp water and oil content, and water activity, lipase and peroxidase activity, free fatty acids content, peroxide value, oxidative stability, molar absorptivity at 232 nm and 270 nm and total carotenoids content were conducted. The results reveal that free fatty acid content and oxidative stability index become in better ranges in 4 kGy γ doses throughout the storage. |
Palavras-Chave: |
Acrocomia sp; Free fatty acid; Y-Irradiation. |
Thesaurus NAL: |
Oxidative stability. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01202naa a2200205 a 4500 001 2115725 005 2020-11-18 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0969-806X 100 1 $aTILAHUN, W. W. 245 $aMesocarp oil quality of macauba palm fruit improved by gamma irradiation in storage.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aMacauba is a potential oleaginous palm fruit in Latin America. Mature fruits were γ-irradiated at 0, 4 and 8 kGy and analysed after 0, 10, 20 and 30 days in storage, targeting mesocarp oil quality. Analyses on mesocarp water and oil content, and water activity, lipase and peroxidase activity, free fatty acids content, peroxide value, oxidative stability, molar absorptivity at 232 nm and 270 nm and total carotenoids content were conducted. The results reveal that free fatty acid content and oxidative stability index become in better ranges in 4 kGy γ doses throughout the storage. 650 $aOxidative stability 653 $aAcrocomia sp 653 $aFree fatty acid 653 $aY-Irradiation 700 1 $aGROSSI, J. A. S. 700 1 $aFAVARO, S. P. 773 $tRadiation Physics and Chemistry$gn. 168, 108575, Mar. 2020.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroenergia (CNPAE) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|