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Registros recuperados : 64 | |
11. | | BOTELHO, R. V.; MAIA, A. J.; PIRES, E. J. P.; TERRA, M. M.; SCHUCK, E. Estaquia do porta-enxerto de videira '43-43' (V. vinifera x V. rotundifolia) resistente à Eurhizococchus brasiliensis. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 27, n. 3, p.480-483, dez. 2005. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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15. | | BOTELHO, R. V.; PIRES, E. J. P.; MOURA, M. F.; TERRA, M. M.; TECHIO, M. A. Garlic extract improves budbreak of the 'Niagara Rosada' grapevines on sub-tropical regions. Ciência Rural, Santa Maria, v. 40, n. 11, p. 2282-2287, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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16. | | BOTELHO, R. V.; SOUZA, J. de; SCHREIDER, E.; PIRES, E. J. P.; TERRA, M. M. Propagação da videira 'Niagara rosada' (Vitis labrusca) enxertada sobre o porta-enxerto 'VR-043-43' (V. vinifera x V. rotundifolia). Scientia Agraria, Curitiba, v. 10, n. 5, p. 359-364, set./oct. 2009. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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17. | | PRADO, G.; TERRA, M.; BATISTA, L. R.; LIMA, L. C. de O.; PEREIRA, G. E. Ocratoxina A em vinhos e sucos de uva elaborados no Vale do São Francisco. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 22., 2010, Salvador. Ciência e tecnologia de alimentos: potencialidades, desafios e inovações. [S.l.]: SBCTA, 2010. p. 160. 1 CD-ROM. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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19. | | TERRA, M.; OTERO, T.; BATISTA, L.; PRADO, G.; PEREIRA, G. E.; LIMA, L. Ochratoxigenic aspergillus in wine grapes and ochratoxin a in wines from Northeast Brazil. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON CULTURE COLLECTIONS, 12., Florianópolis, 2010. Abstracts... [Florianópolis]: World Federation for Culture Collections, 2010. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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20. | | BOTELHO, R. V.; PIRES, E. J. P.; TERRA, M. M.; MERCER, R. M.; KERNISKI, S. Efeitos do paclobutrazol na fertilidade de gemas e no crescimento dos ramos de videiras cv. Rubi. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v.26, n.2, p.345-347, 2004. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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Registros recuperados : 64 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
23/08/2019 |
Data da última atualização: |
23/08/2019 |
Autoria: |
TECCHIO, M. A.; SILVA, M. J. R. da; PAIVA, A. P. M.; MOURA, M. F.; TERRA, M. M.; PIRES, E. J. P.; LEONEL, S. |
Afiliação: |
Marco Antonio Tecchio, Universidade Estadual Paulista - UNESP/Faculdade de Ciências Agronômicas/Departamento de Horticultura; Marlon Jocimar Rodrigues da Silva, Universidade Estadual Paulista - UNESP/Faculdade de Ciências Agronômicas/Departamento de Horticultura; Ana Paula Maia Paiva, Universidade Estadual Paulista - UNESP/Faculdade de Ciências Agronômicas/Departamento de Horticultura; Mara Fernandes Moura, Agência Paulista de Tecnologia dos Agronegócios/Instituto Agronômico/Centro Apta Frutas; Maurilo Monteiro Terra, Agência Paulista de Tecnologia dos Agronegócios/Instituto Agronômico/Centro Apta Frutas; Erasmo José Paioli Pires, Agência Paulista de Tecnologia dos Agronegócios/Instituto Agronômico/Centro Apta Frutas; Sarita Leonel, Universidade Estadual Paulista - UNESP/Faculdade de Ciências Agronômicas/Departamento de Horticultura. |
Título: |
Phenological, physicochemical, and productive characteristics of 'Vênus' grapevine onto rootstocks. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 54, e00335, 2019. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Características fenológicas, físico-químicas e produtivas da uva 'Vênus' em porta-enxertos. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the phenological characteristics and yield of 'Vênus' grapevine (Vitis labrusca) grafted onto different rootstocks, as well the physicochemical traits of its grapes during the 2013, 2014, and 2015 crop seasons. The evaluated rootstocks were 'IAC 766', 'IAC 572', 'IAC 313' and 'IAC 571-6'. The length of the main phenological stages of the grapevine and its thermal demands were assessed during two growing seasons and expressed as days after pruning and degree-day sum, respectively. Grapevine yield and berry physicochemical characteristics were assessed during three crop seasons. 'Vênus' phenological cycle and thermal demands, as well as the chemical characteristics of its grapes, varied with the climate conditions during the crop seasons. Low temperatures increased the grapevine cycle, and higher rainfall indices caused a decrease in the soluble solids of berries, as well as an increase in their titratable acidity. The 'IAC 766' and 'IAC 571-6' rootstocks promote a greater precocity to 'Venus' grapevines, and 'IAC 572' promotes a higher grapevine yield and better physicochemical characteristics of 'Vênus' grapes. |
Palavras-Chave: |
Degree-days; Estádio fenológico; Graus-dia; Hybrid grapes; Necessidade térmica; Phenological stages; Thermal requirement; Uva híbrida. |
Thesagro: |
Vitis Labrusca. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/201192/1/Phenological-physicochemical-and-productive.pdf
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Marc: |
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Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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