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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
22/09/2016 |
Data da última atualização: |
12/07/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
REGITANO NETO, A.; MIGUEL, A. M. R. de O.; MOURAD, A. L.; HENRIQUES, E. A.; ALVES, R. M. V. |
Afiliação: |
AMADEU REGITANO NETO, CPATSA; ANA MARIA RAUEN DE OLIVEIRA MIGUEL, ITAL; ANNA LÚCIA MOURAD, ITAL; ERCÍLIA APARECIDA HENRIQUES, ITAL; ROSA MARIA VERCELINO ALVES, ITAL. |
Título: |
Environmental effect on sunflower oil quality. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 16, n. 3, p. 197-204, 2016. |
DOI: |
10.1590/1984- 70332016v16n3a30 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Sunflower is one of the most important oilseed crops and produces a high-quality edible oil. Balance of fatty acids in standard sunflower oil shows preponderance of linoleic rather than oleic acid, and conditions during seed development, such as temperature, changes the oleic/linoleic ratio of the oil. This work aimed to evaluate the environmental effect on fatty acid profile in a group of standard and high oleic varieties and hybrids. Seeds were produced during regular season crop and during off-season crop featuring different temperatures from anthesis to maturity. Fatty acid composition was determined by gas chromatography. Levels of oleic acid, in standard oil genotypes, raised as the crop developed in warmer environment while levels of linoleic acid decreased, and the opposite was observed when the crop was grown under lower temperature. High oleic genotypes were less sensitive to environment switching and showed lower variation on fatty acid composition. |
Palavras-Chave: |
Alto oleico; Genótipo x ambiente interação; Óleo de girassol. |
Thesagro: |
Ácido Graxo; Genótipo; Girassol; Helianthus Annuus; Planta oleaginosa; Semente. |
Thesaurus Nal: |
Fatty acids; Genotype-environment interaction; Sunflower oil. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/147704/1/Amadeu-2016.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Cutter |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
21/12/2009 |
Data da última atualização: |
05/07/2013 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Autoria: |
CORRÊA, A. C.; TEIXEIRA, E. de M.; PESSAN, L. A.; MATTOSO, L. H. C. |
Afiliação: |
LUIZ HENRIQUE CAPPARELLI MATTOSO, CNPDIA. |
Título: |
Nanofibras de obtidas diretamente da fibra de curauá via hidrólise ácida. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 5., 2009, São Carlos. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação Agropecuária, 2009. p. 119-122. Editado por Odílio Benedito Garrido de Assis; Wilson Tadeu Lopes da Silva; Luiz Henrique Capparelli Mattoso. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
WORKSHOP. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/85555/1/Proci-09.00233.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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