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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  17/01/2023
Data da última atualização:  24/03/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GERMANO, C. M.; RUAS, N. R.; LAMEIRA, O. A.; RIBEIRO, F. N. S.; ROCHA, T. T.; CARVALHO, A. A. de; ROCHA, J. P. M.; PINTO, J. E. B. P.; BERTOLUCCI, S. K. V.
Afiliação:  CAROLINA MESQUITA GERMANO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; NATALIA RITTER RUAS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; OSMAR ALVES LAMEIRA, CPATU; FERNANDA NAIARA SANTOS RIBEIRO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; TAINÁ TEIXEIRA ROCHA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; ALEXANDRE ALVES DE CARVALHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; JOÃO PEDRO MIRANDA ROCHA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; JOSÉ EDUARDO BRASIL PEREIRA PINTO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; SUZAN KELLY VILELA BERTOLUCCI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS.
Título:  Seasonal variations during two years in the essential oil of Lippia dulcis Trevir., an exotic aromatic of the Amazon.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Journal of Essential Oil Research, v. 34, n. 4, p. 352-360, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1080/10412905.2022.2058635
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Lippia dulcis Trevir. (Verbenaceae) is an aromatic plant occurring in the Amazon that has leaves and flowers with a sweet taste. The objective of this study was to evaluate the influence of seasonal variation during two consecutive years on the content and chemical composition of the essential oil (EO) of L. dulcis leaves. The EO content and chemical composition were influenced by precipitation, temperature, and plant age. The EO content ranged from .1 to .5%. The chemical profile of the EO did not vary significantly among seasons. The main constituents identified were the oxygenated bisabolane-type sesquiterpenes epi-a-bisabolol and hernandulcin. The highest concentration of hernandulcin was observed in the dry period, characterized by mild temperatures and the juvenile stage of plant growth. The highest concentrations of epi-a-bisabolol were observed in the hottest and wettest season of each year.
Palavras-Chave:  Lippia dulcis.
Thesagro:  Capim Doce; Óleo Essencial; Variação Sazonal.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU58651 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  23/02/2000
Data da última atualização:  04/06/2014
Autoria:  TAVARES, S. A.; SANTOS, F. F. dos; MATOS, M. J. L. F.; MELO, M. F.; LANA, M. M.
Afiliação:  EMBRAPA-CNPH, Brasilia, DF.
Título:  Hortalicas: rucula.
Ano de publicação:  2000
Fonte/Imprenta:  Correio Braziliense, Brasilia, 12 fev. 2000.
Idioma:  Português
Notas:  Encarte especial. 3p.
Conteúdo:  Com conservar; Como consumir; Com comprar; Dicas; Receitas.
Palavras-Chave:  Conservation; Consumption; Origem; Origin; Postharvest; Roquete.
Thesagro:  Comercialização; Consumo; Eruca Sativa; Nutrição; Pós-Colheita; Rúcula.
Thesaurus NAL:  marketing; nutrition; provenance.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH17457 - 1UPCFL - --038793879
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