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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
08/07/1993 |
Data da última atualização: |
08/07/1993 |
Autoria: |
MARCOS FILHO, J. |
Título: |
Cultura da soja. |
Ano de publicação: |
1972 |
Fonte/Imprenta: |
In: GODOY, O.P.; MARCOS FILHO, J.; TOLEDO, F.F.; ABRAHAO, J.T.M.; COSTA, J.D. Plantas extrativas: cana-de-acucar, amendoim, girassol, mamona, mandioca, soja. Piracicaba : ESALQ, 1972. 24p. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Clima; Solo; Semeadura; Rotacao de culturas; Adubacao de culturas; Adubacao e calagem; Pragas; Molestias; Melhoramento; Custo de producao da soja. |
Palavras-Chave: |
Aspecto economico; Botanical classification; Brasil; Classificaco botanica; Cost; Cultivar; Economic aspect; Fertilization; Harvest; Origem; Origin; Pest; Preparo do solo; Production; Rotacao; Soybean; Variety. |
Thesagro: |
Adubação; Calagem; Colheita; Custo; Historia; Melhoramento; Nutrição Animal; Nutrição Humana; Praga; Pratica Cultural; Produção; Semeadura; Soja. |
Thesaurus Nal: |
Brazil; breeding; crop rotation; history; human nutrition; liming; soil. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01570naa a2200565 a 4500 001 1453604 005 1993-07-08 008 1972 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMARCOS FILHO, J. 245 $aCultura da soja. 260 $c1972 520 $aClima; Solo; Semeadura; Rotacao de culturas; Adubacao de culturas; Adubacao e calagem; Pragas; Molestias; Melhoramento; Custo de producao da soja. 650 $aBrazil 650 $abreeding 650 $acrop rotation 650 $ahistory 650 $ahuman nutrition 650 $aliming 650 $asoil 650 $aAdubação 650 $aCalagem 650 $aColheita 650 $aCusto 650 $aHistoria 650 $aMelhoramento 650 $aNutrição Animal 650 $aNutrição Humana 650 $aPraga 650 $aPratica Cultural 650 $aProdução 650 $aSemeadura 650 $aSoja 653 $aAspecto economico 653 $aBotanical classification 653 $aBrasil 653 $aClassificaco botanica 653 $aCost 653 $aCultivar 653 $aEconomic aspect 653 $aFertilization 653 $aHarvest 653 $aOrigem 653 $aOrigin 653 $aPest 653 $aPreparo do solo 653 $aProduction 653 $aRotacao 653 $aSoybean 653 $aVariety 773 $tIn: GODOY, O.P.; MARCOS FILHO, J.; TOLEDO, F.F.; ABRAHAO, J.T.M.; COSTA, J.D. Plantas extrativas: cana-de-acucar, amendoim, girassol, mamona, mandioca, soja. Piracicaba : ESALQ, 1972. 24p.
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
17/11/2020 |
Data da última atualização: |
17/11/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
D'ALMEIDA, C. T. S.; MAMERI, H.; MOREL, M. H.; CARVALHO, C. W. P. de; QUEIROZ, V. A. V.; CAMERON, L. C.; TAKEITI, C. Y.; FERREIRA, M. S. L. |
Afiliação: |
Carolina T. S. D'ALMEIDA, UNIRIO; Hamza Mameri, INRA, UMR IATE, Montpellier, France; Marie-Hélène Morel, INRA, UMR IATE, Montpellier, France; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; L. C. Cameron, UNIRIO; CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA; Mariana S. L. Ferreira, UNIRIO. |
Título: |
How does extrusion chage the phenolic profileand impact protein digestibility in sorghum flours? |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO ON-LINE BRASILEIRO DE TECNOLOGIA DE CEREAIS E PANIFICAÇÃO, 2020. Saudabilidade na indústria de cereais e panificação: [anais]. Sete Lagoas: Universidade Federal de São João del-Rei, 2020. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
CBCP; 5 a 9 out. |
Conteúdo: |
In this work, the effect of thermoplastic extrusion on the phenolic compounds (PC)profile by UPLC-MSEand on the solubility/polymerization of kafirins by SE-HPLC was evaluated in extruded whole sorghum, with or withouttannins. Free (FPC) and bound (BPC)phenolic compoundswere extracted separately.The characteristics evaluated are antioxidant activity (by the methods DPPH and FRAP),total phenoliccontent(by the methodology involving the Reagent of Folin Ciocalteu), total proanthocyanidinscontent (TPAC) and total flavonoid content (TFC). FPC and BPC ranged from 41.1 to 434.3and 8.2to 283.7mg GAE/100g (db), respectively.DPPH and FRAP analysis showed a strong correlation with TPC (0.99and 0.95, p< 0.05, respectively). TPAC and TFC showthe degradation of tannins in monomeric flavonoids, after extrusion. Globally, 58 FPC and 100 BPC were tentatively identified. PCA biplotindicated a clear distinction between PC profile in flour and extrudate in both genotypes. SE-HPLC showed an increase in protein solubility after extrusion thus it also improves protein digestibility.This work reveals that the extrusion improve the release of BPC, the breakdown of polyphenols and the depolymerization of kafirinsin sorghum grains, promoting theuse of this cereal as a potential functional foodfor humans. |
Palavras-Chave: |
Properties changes. |
Thesagro: |
Sorghum Bicolor; Tanino. |
Thesaurus NAL: |
Food technology; Kafirins; Metabolomics; Sorghum bicolor subsp. bicolor; Tannins. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/217650/1/277643.pdf
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Marc: |
LEADER 02339nam a2200301 a 4500 001 2126696 005 2020-11-17 008 2020 bl uuuu u01u1 u #d 100 1 $aD'ALMEIDA, C. T. S. 245 $aHow does extrusion chage the phenolic profileand impact protein digestibility in sorghum flours?$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO ON-LINE BRASILEIRO DE TECNOLOGIA DE CEREAIS E PANIFICAÇÃO, 2020. Saudabilidade na indústria de cereais e panificação: [anais]. Sete Lagoas: Universidade Federal de São João del-Rei$c2020 500 $aCBCP; 5 a 9 out. 520 $aIn this work, the effect of thermoplastic extrusion on the phenolic compounds (PC)profile by UPLC-MSEand on the solubility/polymerization of kafirins by SE-HPLC was evaluated in extruded whole sorghum, with or withouttannins. Free (FPC) and bound (BPC)phenolic compoundswere extracted separately.The characteristics evaluated are antioxidant activity (by the methods DPPH and FRAP),total phenoliccontent(by the methodology involving the Reagent of Folin Ciocalteu), total proanthocyanidinscontent (TPAC) and total flavonoid content (TFC). FPC and BPC ranged from 41.1 to 434.3and 8.2to 283.7mg GAE/100g (db), respectively.DPPH and FRAP analysis showed a strong correlation with TPC (0.99and 0.95, p< 0.05, respectively). TPAC and TFC showthe degradation of tannins in monomeric flavonoids, after extrusion. Globally, 58 FPC and 100 BPC were tentatively identified. PCA biplotindicated a clear distinction between PC profile in flour and extrudate in both genotypes. SE-HPLC showed an increase in protein solubility after extrusion thus it also improves protein digestibility.This work reveals that the extrusion improve the release of BPC, the breakdown of polyphenols and the depolymerization of kafirinsin sorghum grains, promoting theuse of this cereal as a potential functional foodfor humans. 650 $aFood technology 650 $aKafirins 650 $aMetabolomics 650 $aSorghum bicolor subsp. bicolor 650 $aTannins 650 $aSorghum Bicolor 650 $aTanino 653 $aProperties changes 700 1 $aMAMERI, H. 700 1 $aMOREL, M. H. 700 1 $aCARVALHO, C. W. P. de 700 1 $aQUEIROZ, V. A. V. 700 1 $aCAMERON, L. C. 700 1 $aTAKEITI, C. Y. 700 1 $aFERREIRA, M. S. L.
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