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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  08/07/1993
Data da última atualização:  08/07/1993
Autoria:  MARCOS FILHO, J.
Título:  Cultura da soja.
Ano de publicação:  1972
Fonte/Imprenta:  In: GODOY, O.P.; MARCOS FILHO, J.; TOLEDO, F.F.; ABRAHAO, J.T.M.; COSTA, J.D. Plantas extrativas: cana-de-acucar, amendoim, girassol, mamona, mandioca, soja. Piracicaba : ESALQ, 1972. 24p.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Clima; Solo; Semeadura; Rotacao de culturas; Adubacao de culturas; Adubacao e calagem; Pragas; Molestias; Melhoramento; Custo de producao da soja.
Palavras-Chave:  Aspecto economico; Botanical classification; Brasil; Classificaco botanica; Cost; Cultivar; Economic aspect; Fertilization; Harvest; Origem; Origin; Pest; Preparo do solo; Production; Rotacao; Soybean; Variety.
Thesagro:  Adubação; Calagem; Colheita; Custo; Historia; Melhoramento; Nutrição Animal; Nutrição Humana; Praga; Pratica Cultural; Produção; Semeadura; Soja.
Thesaurus Nal:  Brazil; breeding; crop rotation; history; human nutrition; liming; soil.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO9853 - 1ADDPL - --35523552
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Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  17/11/2020
Data da última atualização:  17/11/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  D'ALMEIDA, C. T. S.; MAMERI, H.; MOREL, M. H.; CARVALHO, C. W. P. de; QUEIROZ, V. A. V.; CAMERON, L. C.; TAKEITI, C. Y.; FERREIRA, M. S. L.
Afiliação:  Carolina T. S. D'ALMEIDA, UNIRIO; Hamza Mameri, INRA, UMR IATE, Montpellier, France; Marie-Hélène Morel, INRA, UMR IATE, Montpellier, France; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; L. C. Cameron, UNIRIO; CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA; Mariana S. L. Ferreira, UNIRIO.
Título:  How does extrusion chage the phenolic profileand impact protein digestibility in sorghum flours?
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO ON-LINE BRASILEIRO DE TECNOLOGIA DE CEREAIS E PANIFICAÇÃO, 2020. Saudabilidade na indústria de cereais e panificação: [anais]. Sete Lagoas: Universidade Federal de São João del-Rei, 2020.
Idioma:  Inglês
Notas:  CBCP; 5 a 9 out.
Conteúdo:  In this work, the effect of thermoplastic extrusion on the phenolic compounds (PC)profile by UPLC-MSEand on the solubility/polymerization of kafirins by SE-HPLC was evaluated in extruded whole sorghum, with or withouttannins. Free (FPC) and bound (BPC)phenolic compoundswere extracted separately.The characteristics evaluated are antioxidant activity (by the methods DPPH and FRAP),total phenoliccontent(by the methodology involving the Reagent of Folin Ciocalteu), total proanthocyanidinscontent (TPAC) and total flavonoid content (TFC). FPC and BPC ranged from 41.1 to 434.3and 8.2to 283.7mg GAE/100g (db), respectively.DPPH and FRAP analysis showed a strong correlation with TPC (0.99and 0.95, p< 0.05, respectively). TPAC and TFC showthe degradation of tannins in monomeric flavonoids, after extrusion. Globally, 58 FPC and 100 BPC were tentatively identified. PCA biplotindicated a clear distinction between PC profile in flour and extrudate in both genotypes. SE-HPLC showed an increase in protein solubility after extrusion thus it also improves protein digestibility.This work reveals that the extrusion improve the release of BPC, the breakdown of polyphenols and the depolymerization of kafirinsin sorghum grains, promoting theuse of this cereal as a potential functional foodfor humans.
Palavras-Chave:  Properties changes.
Thesagro:  Sorghum Bicolor; Tanino.
Thesaurus NAL:  Food technology; Kafirins; Metabolomics; Sorghum bicolor subsp. bicolor; Tannins.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/217650/1/277643.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS29445 - 1UPCPC - DD
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