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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Café; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  18/02/2011
Data da última atualização:  08/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ROSA, S. D. V. F. da; McDONALD, M. B.; VEIGA, A. D.; VILELA, F. de L.; FERREIRA, I. A.
Afiliação:  STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, SAPC; Ohio State University; Embrapa Café; Ohio State University; Ohio State University.
Título:  Staging coffee seedling growth: a rationale for shortening the coffee seed germination test.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Seed Science and Technology, v. 38, n. 2, p.421-431. 2010.
Idioma:  Português
Conteúdo:  The species Coffea arabica L. is one of the most important agricultural commodities in Brazil. Despite considerable effort at vegetative propagation of coffee plants, they still are propagated by seedlings produced directly from seeds. An undesired trait of coffee seeds is that they have slow and asynchronous germination, which makes it difficult to obtain seedlings of desirable quality. In addition, this slow and asynchronous germination makes rapid viability and/or vigor evaluations difficult because of the excessive time required to obtain results. The objective of this study was to describe coffee seedling growth developmental stages by documenting morphological changes during germination and post-germination growth. Eight seedling growth stages were described. Description of stages permits a more accurate characterization of coffee seedling development than days after imbibition since environmental factors have a major bearing on the speed and uniformity of seedling growth. In addition, current Rules for Seed Testing in Brazil require 30 days before germination can be assessed. These data demonstrate all essential seedling parts are present on coffee seedlings at stage 6, which occurs at 15 days. Such data suggest that the standard germination test for coffee seeds can be substantially shortened to provide more rapid seed quality assessment.
Palavras-Chave:  Agricultural commodities in Brazil; Coffea arabica L.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE48976 - 1EMBAP - DD
CNPCa - SAPC109 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  28/12/2018
Data da última atualização:  23/04/2019
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  RINALDI, M. M.; COSTA, A. M.; SUSSEL, A. A. B.; DIANESE, A. de C.
Afiliação:  MARIA MADALENA RINALDI, CPAC; ANA MARIA COSTA, CPAC; ANGELO APARECIDO BARBOSA SUSSEL, CPAC; ALEXEI DE CAMPOS DIANESE, CPAC.
Título:  Cosecha y postcosecha de Pasifloras.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  MORERA, M. P.; COSTA, A. M.; FALEIRO, F. G.; CARLOSAMA, A. R.; CARRANZA, C. (Ed.). Maracuyá: de los recursos genéticos al desarollo tecnológico. Brasília, DF: Proimpress, 2018.
Páginas:  p. 163-180.
Idioma:  Espanhol
Thesagro:  Colheita; Maracujá; Pós-Colheita; Pré-Colheita.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/196116/1/Maracuya.pdf-163-180.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC36445 - 1UPCPL - DD
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