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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  16/09/2016
Data da última atualização:  29/11/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  ESTEVES, T.; FELBERG, I.; MACHADO, A. F. de F.; GODOY, R.; SANTIAGO, M.; PACHECO, S.; CALADO, V.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.
Afiliação:  Thiana Esteves, UFRJ; ILANA FELBERG, CTAA; ADELIA FERREIRA DE FARIA MACHADO, CTAA; RONOEL LUIZ DE OLIVEIRA GODOY, CTAA; MANUELA CRISTINA P DE A SANTIAGO, CTAA; SIDNEY PACHECO, CTAA; Veronica Calado; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPT.
Título:  A Proposal of process conditions for obtaining black soymilk.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCES IN HUMAN NUTRITION, FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 2016, 2016, Toronto. Abstracts... Toronto: Unique Conferences Canada Publication, 2016. p. 41-46.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Black soybean; Soymilk processing.
Thesagro:  Alimento vegetal; Antioxidante; Leite de soja; Soja; Tecnologia de alimento.
Thesaurus Nal:  anthocyanins; antioxidant activity; Food technology; isoflavones; Plant-based foods; Soybean products; Soybeans; Soymilk.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/147445/1/a-proposal-of-process4.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA13296 - 1UPCRA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  30/11/2018
Data da última atualização:  24/01/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  DIAS, J.; MARCONDES, M. I.; SOUZA, S. M. de; SILVA, B. C. da M. e; NORONHA, M. F.; RESENDE, R. T.; MACHADO, F. S.; MANTOVANI, H. C.; DILL-MCFARLAND, K. A.; SUEN, G.
Afiliação:  JULIANA DIAS, UFV / CAPES; MARCOS INÁCIO MARCONDES, UFV; SHIRLEY MOTTA DE SOUZA, CAPES; BARBARA CARDOSO DA MATA E SILVA, Universidade José do Rosário Vellano, Alfenas; MELLINE FONTES NORONHA, UNICAMP; RAFAEL TASSINARI RESENDE, UFV; FERNANDA SAMARINI MACHADO, CNPGL; HILÁRIO CUQUETTO MANTOVANI, UFV; KIMBERLY A. DILL-MCFARLAND, University of Wisconsin-Madison, Madison; GARRET SUEN, University of Wisconsin-Madison, Madison.
Título:  Bacterial Community Dynamics across the Gastrointestinal Tracts of Dairy Calves during Preweaning Development.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Applied and Environmental Microbiology, v. 84, n. 9, p. e02675-17, 2018.
DOI:  10.1128/AEM.02675-17
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract Microbial communities play critical roles in the gastrointestinal tracts (GIT) of preruminant calves by influencing performance and health. However, little is known about the establishment of microbial communities in the calf GIT or their dynamics during development. In this study, next-generation sequencing was used to assess changes in the bacterial communities of the rumen, jejunum, cecum, and colon in 26 crossbred calves at four developmental stages (7, 28, 49, and 63 days old). Alpha diversity differed among GIT regions with the lowest diversity and evenness in the jejunum, whereas no changes in alpha diversity were observed across developmental stage. Beta diversity analysis showed both region and age effects, with low numbers of operational taxonomic units (OTUs) shared between regions within a given age group or between ages in a given region. Taxonomic analysis revealed that several taxa coexisted in the rumen, jejunum, cecum, and colon but that their abundances differed considerably by GIT region and age. As calves aged, we observed lower abundances of taxa such as Bacteroides, Parabacteroides, and Paraprevotella with higher abundances of Bulleidia and Succiniclasticum in the rumen. The jejunum also displayed taxonomic changes with increases in Clostridiaceae and Turicibacter taxa in older calves. In the lower gut, taxa such as Lactobacillus, Blautia, and Faecalibacterium decreased and S24-7, Paraprevotella, and Prevotella increased as calves aged. These d... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  16S rRNA; Dairy calf; Gastrointestinal tract; Microbiota.
Thesagro:  Rúmen.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL24281 - 1UPCAP - DD
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