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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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41.Imagem marcado/desmarcadoLOSADO, V. A. M.; CANTELLI, K. C.; STEFFENS, J.; STEFFENS, C.; CARRÃO-PANIZZI, M. C. Improvement in soybean sprouts production with ultrasound power. Boletim Centro de Pesquisa de Processamento de Alimentos, v. 35, n. 2, jul./dez. 2017. 9 p.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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42.Imagem marcado/desmarcadoSTEFFENS, C.; FRANCESCHI, E.; CORAZZA, F. C.; HERRMANN JR, P. S. P.; OLIVEIRA, J. V. Gas sensors development using supercritical fluid technology to detect the ripeness of bananas. Journal of food engineering, Essex, v. 101, p. 365-369, 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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43.Imagem marcado/desmarcadoAMARANTE, C. V. T. do; SOUZA, A. G. de; Dal TOÉ BENINCÁ, T.; STEFFENS, C. A. Fruit quality of Brazilian genotypes of feijoa at harvest and after storage. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 9, p. 734-742, ago. 2017. Título em português: Qualidade dos frutos de genótipos brasileiros de goiabeiraserrana na colheita e após o armazenamento.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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44.Imagem marcado/desmarcadoAMARANTE, C. V. T. do; ARGENTA, L. C.; FREITAS, S. T. de; STEFFENS, C. A. Efficiency of pre-harvest application of 1-MCP (Harvista 1.3 SC) to delay maturation of Cripps Pink apple fruit. Scientia Horticulturae, v. 293, 110715, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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45.Imagem marcado/desmarcadoPASCHOALIN, R. T.; MANZOLI, A.; STEFFENS, C.; ALVES, W. F.; HERRMANN, P. S. de P. Avaliação da espessura e da condutividade elétrica dos filmes finos de polianilina em função da temperatura de síntese utilizando as técnicas de microscopia de força atômica (AFM) e de quatro pontas. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA USP - SIICUSP, 17., 2009, São Carlos, SP. Anais.... São Carlos, SP: USP, 2009. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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46.Imagem marcado/desmarcadoSTEFFENS, C.; LEITE, F. L.; BUENO, C. C.; MANZOLI, A.; HERRMANN JUNIOR, P. S. de P. Atomic force microscopy as a tool applied to nano/biosensors. Sensors, Basel, v. 12, p. 8278-8300, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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47.Imagem marcado/desmarcadoZAVITOSKI, P. C.; PASCHOALIN, R. T.; MANZOLI, A.; STEFFENS, C.; HERRMANN, P. S. de P. Desenvolvimento de sensor de baixo custo aplicado ao melhoramento foliar. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA USP - SIICUSP, 17., 2009, São Carlos, SP. Anais.... São Carlos, SP: USP, 2009. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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48.Imagem marcado/desmarcadoPASCHOALIN, R. T.; MANZOLI, A.; STEFFENS, C.; HERRMANN, P. S. de P. Desenvolvimento de sensor óptico de baixo custo para o monitoramento de pH baseado em filmes finos de polianilina. In: CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA CENTRO UNIVERSITÁRIO PAULISTA - CIC UNICEP, 12., 2009, São Carlos, SP. Anais.... São Carlos: UNICEP, 2009. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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49.Imagem marcado/desmarcadoSANDOVAL, R. D.; STEFFENS, C.; VENDRAMINI, G.; HERRMANN, P. S. P. Desenvolvimento de um sensor de umidade e temperatura acoplado a uma câmara para monitoramento da deflexão de microcantilever do microscópio de força atômica. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA - SIICUSP, 19., 2011, São Carlos. Resumos... Disponível em: . Acesso em: 9 mai. 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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50.Imagem marcado/desmarcadoSANDOVAL, R. D.; STEFFENS, C.; VENDRAMINI, G.; HERRMANN, P. S. P. Desenvolvimento de sistema capaz de monitorar temperatura e umidade relativa em câmara de microscópio de força atômica. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 6., 2012, Fortaleza. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação; Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2012. p. 48-49. Editores: Maria Alice Martins, MOrsyleide de Freitas Rosa, Men de Sá Moreira de Souza Filho, Nicodemos Moreira dos Santos Junior, Odílio Benedito Garrido de Assis, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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51.Imagem marcado/desmarcadoSTEFFENS, C.; HERRMANN JUNIOR, P. S. de P.; MANZOLI, A.; FATIBELLO, O. Desenvolvimento de microcantilever funcionalizado com polímeros condutores, para a detecção de vapores químicos. In: SIMPÓSIO SOBRE INOVAÇÃO E CRIATIVIDADE CIENTÍFICA NA EMBRAPA, 2., 2010, Brasília, DF. Resumos... Brasília, DF: Embrapa, 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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52.Imagem marcado/desmarcadoSTEFFENS, C.; MANZOLI, A.; COLNAGO, L. A.; HERRMANN, P. S. P. Investigation of contact angle and physical properties of the polyaniline (in-situ and interfacial polymerization) coated silicon, with potencial application as sensitive layer. In: ENCONTRO DA SBPMAT, 10.; BRAZILIAN MRS MEETING, 10., 2011, Gramado. Resumos... Rio de Janeiro: SBPMat, 2011. não paginado.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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53.Imagem marcado/desmarcadoSTEFFENS, C.; MANZOLI, A.; PASCHOALIN, R. T.; HERRMANN, P. S. de P. Investigation of Guava ripeness using a low-cost electronic nose, developed with nanofilm of conductive polymers. In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 16.; LATIN AMERICAN SEMINAR OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 17., 2012, Foz do Iguaçu. Addressing global food security and wellness through food science and technology: abstracts. Foz do Iguaçu: [s.n.], 2012. 1 CD-ROM. IUFoST 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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54.Imagem marcado/desmarcadoSTEFFENS, C.; MANZOLI, A.; COLNAGO, L. A.; HERRMANN JUNIOR, P. S. de P. Investigation pf contact angle and physical properties of the polyaniline (in-situ and interfacial polymerization) coated silicon, with potential application as sensitive layer. In: ENCONTRO DA SBPMAT, 10.; BRAZILIAN MRS MEETING, 10., 2011, Gramado. Resumos... Rio de Janeiro: SBPMat, 2011. não paginado.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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55.Imagem marcado/desmarcadoSTEFFENS, C.; SANDOVAL, R. D.; MANZOLI, A.; LEITE, F. L.; FATIBELLO, O.; HERRMANN, P. S. P. Investigation of a sensitive layer of polyaniline as coating for microcantilever as a nanosensor. In: NANOMECHANICAL SENSING WORKSHOP-NMC, 9., Bombay Mumbai, India. Proceedings... Bombay: National Program on Micro and Smart Systems - NPMASS, Indian Nanoelectronics Users Program - INUP, 2012. p. 78-79.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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56.Imagem marcado/desmarcadoMANZOLI, A.; STEFFENS, C.; OLIVEIRA, J. E.; HERRMANN JUNIOR, P. S. de P. Investigations of microcantilever surface functionalization as potencial applications to nanobiosensors. In: ENCONTRO DA SBPMAT, 10.; BRAZILIAN MRS MEETING, 10., 2011, Gramado. Resumos... Rio de Janeiro: SBPMat, 2011. não paginado.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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57.Imagem marcado/desmarcadoMANZOLI, A.; STEFFENS, C; OLIVEIRA, J. E.; HERRMANN, P. S. P. Investigations of microcantilever surface functionalization as potencial applications to nanobiosensors. In: ENCONTRO DA SBPMAT, 10.; BRAZILIAN MRS MEETING, 10., 2011, Gramado. Resumos... Rio de Janeiro: SBPMat, 2011. não paginado.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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58.Imagem marcado/desmarcadoHENDGES, M. V.; STEFFENS, C. A.; AMARANTE, C. V. T. do; ANTONIOLLI, L. R.; BRACKMANN, A. Interação 1-MCP e dano mecânico na qualidade de maçãs 'Royal Gala' armazenadas. Agrárias, Recife, v. 10, n. 2, p. 218-223, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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59.Imagem marcado/desmarcadoVELHO, A. C.; AMARANTE, C. V. T. do; ARGENTA, L. C.; STEFFENS, C. A. Influência da temperatura de armazenamento na qualidade pós-colheita de goiabas serranas. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 33, n. 1, p. 014-020, mar. 2011. Também disponível em:.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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60.Imagem marcado/desmarcadoPASCHOALIN, R. T.; STEFFENS, C.; MANZOLI, A.; PARIS, E. C.; HERRMANN JUNIOR, P. S. de P. Influência da temperatura de síntese química da pani depositada em pet e na forma de pó. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE POLÍMEROS - CBPol, 11., 2011, Campos do Jordão. Anais... São Carlos: ABPol, 2011. p. 3776-3780. 1 CD-ROM.

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Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  23/10/2017
Data da última atualização:  23/10/2017
Autoria:  AMARANTE, C. V. T. do; SOUZA, A. G. de; Dal TOÉ BENINCÁ, T.; STEFFENS, C. A.
Afiliação:  Cassandro Vidal Talamini do Amarante, Universidade do Estado de Santa Catarina/Centro de Ciências Agroveterinárias; Alexandra Goede de Souza, Universidade do Estado de Santa Catarina/Centro de Ciências Agroveterinárias; Thalita Dal Toé Benincá, Universidade do Estado de Santa Catarina/Centro de Ciências Agroveterinárias; Cristiano André Steffens, Universidade do Estado de Santa Catarina/Centro de Ciências Agroveterinárias.
Título:  Fruit quality of Brazilian genotypes of feijoa at harvest and after storage.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 9, p. 734-742, ago. 2017.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Qualidade dos frutos de genótipos brasileiros de goiabeiraserrana na colheita e após o armazenamento.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the physicochemical attributes and vitamin C contents of fruits of five Brazilian genotypes of feijoa (Acca sellowiana), at harvest and after cold storage. The Alcântara, Mattos, Helena, and Nonante cultivars, as well as accession 2316, were studied. The assessed attributes were: fresh mass loss, titratable acidity, soluble solids contents, soluble solids contents/titratable acidity ratio, pH, skin and flesh color, texture, and vitamin C contents (skin and flesh). After storage, there were reductions of 2.9% in soluble solids contents, of 32.2% in titratable acidity, and of approximately 85% in texture attributes, besides increases of 36.3% in the soluble solids contents/titratable acidity ratio and of 21.7% in the pH of fruits. The vitamin C content in the skin was higher than that in the flesh, and increased in both skin and flesh after storage. 'Alcântara' fruits have the highest contents of vitamin C in the skin and flesh. Fruits of 'Nonante' and 'Mattos' show better preservation of the texture attributes, and fruits of 'Nonante', the lowest levels of flesh browning during storage.
Palavras-Chave:  Alimento funcional; Antioxidante natural; Frutífera nativa; Functional food; Native fruit trees; Natural antioxidant; Postharvest; Sólido soluvel; Soluble solids content.
Thesagro:  Pós-colheita; Vitamina C.
Thesaurus NAL:  Acca sellowiana; Ascorbic acid.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/165378/1/Fruit-quality-of-brazilian.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE61804 - 1UPEAP - PP630.72081P474
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