Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  20/06/2018
Data da última atualização:  20/06/2018
Autoria:  MORGADO, A. A.; NUNES, G. R.; VILLAS BÔAS, B. R.; CARVALHO, P. B. J.; RODRIGUES, P. H. M.; SUSIN, I.; SUCUPIRA, M. C. A.; PEREIRA, A. S. C.
Afiliação:  Aline A. Morgado; Giovanna R. Nunes; Beatriz R. Villas Bôas; Paola B. J. Carvalho; Paulo H.M. Rodrigues; Ivanete Susin; Maria Claudia A. Sucupira; Angélica S. C. Pereira.
Título:  Meat quality of lambs supplemented with intramuscular vitamin E.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 38, n. 4, p. 679-684, abril 2018
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Qualidade da carne de cordeiros suplementados com vitamina E por via intramuscular.
Conteúdo:  This study evaluated the effects of intramuscular alpha-tocopherol (vitamin E) supplementation on meat quality characteristics of Santa Inês and Dorper crossbreed lambs. All animals were feed with a high concentrated diet in feedlot. Eight days before slaughter, the animals were distributed into four blocks according to weight gain. At the seventh and fourth days before slaughter, they were intramuscularly treated with 0, 10 or 20 IU of DL-alpha-tocopherol per kg of metabolic body weight. At slaughter they had 138 days of age and 43.6 kg of live weight, in average. Carcasses were stored for 24 hours under refrigeration at 2°C. Longissimus thoracis muscle pH (pH24h) and color (lightness, yellowness and redness) were analyzed and its samples were collected for evaluation of shear force (SF), cooking loss (WLC), fatty acid composition (FA) and thiobarbituric acid reactive substances after one (TBARS1m) and after five months (TBARS5m) of freezing. Linearity deviation effect was observed for lightness (L*; P=0.0042) and yellowness (b*; P=0.0082). Intramuscular administration of 10 or 20 IU of alpha-tocopherol/kg of metabolic weight did not influence the conservation of fatty acid in the carcasses, but benefit L* and b* values.
Palavras-Chave:  Composição de ácidos graxos; Qualidade da carne; Suplementação parenteral.
Thesagro:  Antioxidante; Cordeiro; Ovino; Vitamina E.
Thesaurus Nal:  Antioxidants; Fatty acid composition; Lambs; Meat quality; Sheep; Vitamin E.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/178799/1/Meat-quality-of-lambs-supplemented.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE62731 - 1UPEAP - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Cerrados. Para informações adicionais entre em contato com cpac.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  17/11/1997
Data da última atualização:  17/11/1997
Autoria:  SPEHAR, C. R.
Título:  Exploiting genetic variability for aluminium tolerance and low-calcium efficiency in tropical soybeans.
Ano de publicação:  1996
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON PLANT-SOIL INTERACTIONS AT LOW pH, 4., 1996, Belo Horizonte. Abstracts/Programs. Sete Lagoas: EMBRAPA-CNPMS, 1996.
Páginas:  p.50.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Aluminium; Tolerance; Tolerancia.
Thesagro:  Alumínio; Cálcio; Cerrado; Glycine Max; Soja; Solo Ácido; Variação Genética.
Thesaurus NAL:  acid soils; calcium; genetic variation; soybeans.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC10069 - 1UPCPL - --CRI4288CRI4288
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional