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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSPEHAR, C. Sistemas de producao de milheto nos cerrados. In: WORKSHOP INTERNACIONAL DE MILHETO, 1999, Planaltina, DF. Anais. Planaltina: Embrapa Cerrados, 1999. p.187-195.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSPEHAR, C. R. Production systems in the savannas of Brazil: key factors to sustainability. In: LAL, R., ed. Soil quality and agricultural sustainability. Chelsea: Ann Arbor, 1998. p.301-320.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSPEHAR, C. R. Grain, fiber and fruit production in the Cerrado development. In: FALEIRO, F. G.; FARIAS NETO, A. L. de (Ed.). Savanas: desafios e estratégias para o equilíbrio entre sociedade, agronegócio e recursos naturais. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2008. cap. 15, p. 477-501.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSPEHAR, C. R. Impact of strategic genes in soybean on agricultural development in the Brazilian tropical savannahs. Field Crops Research, Amsterdam, v.41, p.141-146, 1995.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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5.Imagem marcado/desmarcadoSPEHAR, C. R. The genetics of aluminium tolerance in soya beans Glycine max (L.) Merrill. Cambridge: University of Cambridge, 1989. 124p. Ph.D. Thesis.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Soja.

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6.Imagem marcado/desmarcadoSPEHAR, C. R. Genetic differences in the accumulation of mineral elements in seeds of tropical soybeans Glycine max (L.) Merrill. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 30, n. 1, p. 89-94, 1995. Título em português: Diferenças genéticas na acumulação de elementos minerais na semente de soja tropical Glycine max (L.) Merrill.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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7.Imagem marcado/desmarcadoSPEHAR, C. R. Genetic differences in the accumulation of mineral elements in seeds of tropical soybeans Glycine max (L.) Merrill. Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.30, n.1, p.89-94, 1995.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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8.Imagem marcado/desmarcadoSPEHAR, C. R. Curso de especializacao por tutoria a distancia. Modulo 2. Plantio direto: sistemas integrados de producao. Brasilia: ABEAS/UnB, [1998]. 128p. Programa de Suporte Tecnico a Gestao de Recursos Hidricos.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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9.Imagem marcado/desmarcadoSPEHAR, C. R. Diallel analysis for grain yield and mineral absorption rate os soybeans grown in acid brazilian Savannah soil. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 34, n. 6, p. 1003-09, jun. 1999 Título em português: Análise dialélica da produção de grãos e taxa de absorção mineral na soja cultivada em solo ácido dos cerrados brasileiros.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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10.Imagem marcado/desmarcadoSPEHAR, C. R. Diallel analysis for grain yield and mineral absorption rate of soybeans grown in acid Brazilian savannah soil. Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.34, n.6, p.1003-1009, jun. 1999.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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11.Imagem marcado/desmarcadoSPEHAR, C. R. Diallel analysis for mineral element absorption in tropical adapted soybeans [Glycine max (L.) Merrill]. Theoretical and Applied Genetics, New York, v.90, p.707-713, 1995.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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12.Imagem marcado/desmarcadoSPEHAR, C. R. Sistemas de producao nos cerrados brasileiros. In: CONFERENCIA INTERNACIONAL DE ARROZ PARA A AMERICA LATINA E O CARIBE, 9., 1995, Goiania. Arroz na America Latina: perspectivas para o incremento da producao e do potencial produtivo. Goiania: EMBRAPA-CNPAF, 1995. p.139-150 (EMBRAPA-CNPAF. Documentos, 60).

Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste.

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13.Imagem marcado/desmarcadoSPEHAR, C. R. Adaptação da quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) para incrementar a diversidade agrícola e alimentação no Brasil. Cadernos de Ciência & Tecnologia, Brasília, v.23, n. 1, p.41-62, jan./abr. 2006.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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14.Imagem marcado/desmarcadoSPEHAR, C. R. Adaptação da quinoa ao cultivo no Brasil. A Lavoura, p. 24-26, dez. 2006.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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15.Imagem marcado/desmarcadoSPEHAR, C. R. Aluminium tolerance of soya bean genotypes in short term experiments. Euphytica, v.76, p.73-80, 1994.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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16.Imagem marcado/desmarcadoSPEHAR, C. R. (Ed.). Amaranto: opção para diversificar a agricultura e os alimentos. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2007. 136 p.

Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Semiárido; Embrapa Soja; Embrapa Unidades Centrais.

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17.Imagem marcado/desmarcadoSPEHAR, C. R. Utilizacao da quinoa como alternativa para diversificar alimentos. In: SIMPOSIO SOBRE INGREDIENTES NA ALIMENTACAO ANIMAL, 2., 2002, Uberlandia. [Anais]. Uberlandia: [s. n.], 2002. p. 49-58.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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18.Imagem marcado/desmarcadoSPEHAR, C. R. Breeding soybeans to the low latitudes of Brazilian cerrados (savannhas). Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.29, n.8, p.1167-1180, 1994.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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19.Imagem marcado/desmarcadoSPEHAR, C. R. Breeding soybeans to the low latitudes of Brazilian cerrados (Savannhs). Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 29, n. 8, p. 1167-1180, ago. 1994. Título em português: Melhoramento da soja para as baixas latitudes dos Cerrados.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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20.Imagem marcado/desmarcadoSPEHAR, C. R. Cereais e pseudocereais. In: COSTA, A. M.; SPEHAR, C. R.; SERENO, J. R. B. (Ed.). Conservação de recursos genéticos no Brasil. Brasília, DF : Embrapa, 2012. p. 302-335.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  16/02/1993
Data da última atualização:  16/02/1993
Autoria:  SPEHAR, C. R.
Título:  The genetics of aluminium tolerance in soya beans Glycine max (L.) Merrill.
Ano de publicação:  1989
Fonte/Imprenta:  Cambridge: University of Cambridge, 1989.
Páginas:  124p.
Idioma:  Inglês
Notas:  Ph.D. Thesis.
Conteúdo:  Aluminium toxicity is a widespread problem in the soils of most tropical areas of the world and is a major constraint in the establishment of stable farming systems. Even when soil fertility is improved, the roots of cultivated plants tend to be confined to the ploughed layer making the crop more vulnerable to dry spells. Crops with relatively high tolerance to aluminium are therefore needed and one of these crops, for wich a ready market exists, is the soya bean. This project started with a series of field experiments to evaluate the variability in aluminium tolerance of soya bean varieties which originated from various breeding programmes to adapt the crop to tropical regions of Brazil. Based on varietal performance, as measured by grain yield and mineralcomposition in the presence of high and low levels of aluminium, nine contrasting varieties were chosen for crossing schemes. A diallel cross and some backcrosses were obtained for the genetic studies. The genetics of aluminium tolerance was studied in these crosses by diallel and generation mean analyses in field and hydroponics experiments. The field experiments were conducted in the Centro de Pesquisa Agropecuaria dos Cerrados - CPAC, Planaltina, DF, Brazil. The F2 hybrids were used to determine the segregation patterns for tolerance to aluminium indicated by grain yield and mineral composition. The same crosses were tested in high-and low-aluminium areas and their relative performance was analysed. Previous experiments... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Aluminium; Brasil; Cultivar; Distrito Federal; Planaltina; Soybean; Tolerance; Tolerancia; Variety.
Thesagro:  Alumínio; Cerrado; Genética Vegetal; Glycine Max; Melhoramento; Soja; Toxidez.
Thesaurus NAL:  Brazil; breeding; genetics; soybeans; toxicity.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC5053 - 1UPCTS - --CRI3491CRI3491
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