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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Solos. |
Data corrente: |
19/12/2016 |
Data da última atualização: |
10/11/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
RÍOS GUAYASAMÍNA, P.; PEIXOTO, R. T. dos G.; TORRICO ALBINO, J. C.; REYES HERNÁNDEZ, H. |
Afiliação: |
PEDRO RÍOS GUAYASAMÍNA, Universidad Estatal Amazónica, Puyo, Pastaza, Ecuador; RICARDO TRIPPIA DOS G PEIXOTO, CNPS; JUAN CARLOS TORRICO ALBINO, Cologne University of Applied Sciences, Cologne, Germany; HUMBERTO REYES HERNÁNDEZ, Universidad Autónoma de San Luis Potosí, San Luis de Potosí, México. |
Título: |
Value chains for organic products in neighboring municipalities of Rio de Janeiro, Brazil. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Agroecology and Sustainable Food Systems, v. 40, n. 4, p. 352-380, 2016. |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/21683565.2015.1137531 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Organic products in the neighboring municipalities of Nova Friburgo and Cachoeiras de Macacú follow three primary value chains that reach consumers through farmers markets, home delivery baskets, and processing and distribution industries. Organic products are mainly certified by the participatory guarantee system. Within the first municipality, a maximum of 86 products are distributed, where 60-70% of the final value goes to the farmers, having a stronger set of stakeholders. The second municipality has a maximum of 104 products distributed to final sale points, where 23-36% of the final value goes to the farmers. Stakeholders have identified the importance of their certification groups and potential private alliances within the value chains. |
Palavras-Chave: |
Análise SWOT; Cachoeiras de Macacu; Canais de comercialização; Nova Friburgo. |
Thesagro: |
Segurança Alimentar. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
Marc: |
LEADER 01530naa a2200229 a 4500 001 2058852 005 2021-11-10 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1080/21683565.2015.1137531$2DOI 100 1 $aRÍOS GUAYASAMÍNA, P. 245 $aValue chains for organic products in neighboring municipalities of Rio de Janeiro, Brazil.$h[electronic resource] 260 $c2016 520 $aOrganic products in the neighboring municipalities of Nova Friburgo and Cachoeiras de Macacú follow three primary value chains that reach consumers through farmers markets, home delivery baskets, and processing and distribution industries. Organic products are mainly certified by the participatory guarantee system. Within the first municipality, a maximum of 86 products are distributed, where 60-70% of the final value goes to the farmers, having a stronger set of stakeholders. The second municipality has a maximum of 104 products distributed to final sale points, where 23-36% of the final value goes to the farmers. Stakeholders have identified the importance of their certification groups and potential private alliances within the value chains. 650 $aSegurança Alimentar 653 $aAnálise SWOT 653 $aCachoeiras de Macacu 653 $aCanais de comercialização 653 $aNova Friburgo 700 1 $aPEIXOTO, R. T. dos G. 700 1 $aTORRICO ALBINO, J. C. 700 1 $aREYES HERNÁNDEZ, H. 773 $tAgroecology and Sustainable Food Systems$gv. 40, n. 4, p. 352-380, 2016.
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Registro original: |
Embrapa Solos (CNPS) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 61 | |
10. |  | GARRUTI, D. dos S.; FACUNDO, H. V. de V.; SOUZA NETO, M. A. de; WAGNER, R. Changes in the key odour-active compounds and sensory profile of cashew apple juice during processing. In: WEURMAN SYMPOSIUM, 12., 2008, Interlaken, Suíça. Expression of Multidisciplinary Flavour Science: Proceedings of the 12th Weurman Symposium. Winterthur, Alemanha: Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften, 2010. p. 215-218.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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18. |  | BARROS, S. P. N.; MAIA, G. A.; BRITO, E. S. de; SOUZA NETO, M. A. de; SOUSA, J. A. de. Caracterização físico-química da polpa de Noni (Morinda citrifolia L.). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 20.; ANNUAL MEETING OF THE INTERAMERICAN SOCIETY FOR TROPICAL HORTICULTURE, 54., 2008, Vitória. Frutas para todos: estratégias, tecnologias e visão sustentável: anais. Vitória: INCAPER: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2008. 5 p.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Alimentos e Territórios. |
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19. |  | BARROS, S.; MAIA, G.; MIRANDA, M.; SOUZA NETO, M. A. de; SOUSA, J. A. de; BRITO, E. S. de. Chemical, biochemical and volatile characterization of noni (Morinda citrifolia L.) pulp and its products. In: 2009 IFT ANNUAL MEETING & FOOD EXPO, Chicago, E.U.A. Abstracts of Papers Presented. Chicago: Institute of Food Technologists, 2009. p.192.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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Registros recuperados : 61 | |
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