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Registros recuperados : 12 | |
2. | | SOUZA, V. R.; CARPIM, M. A.; BARRICHELO, L. E. G. Densidade básica entre procedências, classes de diâmetros e posições em árvores de Eucalyptus grandis e E. saligna. Silvicultura, São Paulo, v. 11, n. 41, p. 199, 1986. Resumo. Edição dos anais do 5º Congresso Florestal Brasileiro, 1986, Olinda. Usos múltiplos da floresta: uma necessidade. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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4. | | MOREIRA, A. A.; HILSDORF, A. W. S.; SILVA, J. V. da; SOUZA, V. R. de. Variabilidade genética de duas variedades de tilápia nilótica por meio de marcadores microssatélites Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 42, n. 4, p. 521-526, abr. 2007 Título em inglês: Genetic variability of two Nile tilapia strains by microsatellites markers. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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5. | | OLIVEIRA, T.; SOUZA, V. R. de; MONTENEGRO, J.; ABREU, J. P. de; FRAUCHES, N.; TEODORO, A. J.; FREITAS-SILVA, O. Characterization of pulp powder of Murici (Byrsonima crassifolia (L.) Kunth and verbascifolia (L.) DC.) and Taperebá (Spondias mombin) for use as functional food. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS , 12., 2017, Campinas. Ciência de Alimentos e seu Impacto no Mundo em Transformação. Campinas: UNICAMP, 2017. SLACA, 12. De 4 a 7 de Novembro de 2017. Ref. 70998. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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7. | | CALSAVARA, L. H. F.; MULLER, M. D.; BRIGHENTI, A. M.; MARTINS, C. E.; SOUZA SOBRINHO, F. de; ROCHA, W. S. D. da; SOUZA, V. R. Coeficientes técnicos e custos de produção em sistemas de integração lavoura-pecuária-floresta. In: Congresso Brasileiro de Sistemas Agroflorestais, 8., 2011, Belém. Anais... Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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8. | | POFFO, D.; ALMEIDA, A. B. P. F.; MAKAZATO, L.; DUTRA, V.; CORREA, S. H. R.; MENDONÇA, A. J.; SOUZA, V. R. F. Feline immunodeficiency virus (FIV), feline leukaemia virus (FeLV) and Leishmania sp. in domestic cats in the Midwest of Brazil. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 37, n. 5, p. 492-494, maio 2017. Título em português: Infecção por Vírus da Imunodeficiência Felina (FIV), vírus da leucemia felina (FeLV) e Leishmania sp. em gatos domésticos no Centro-Oeste do Brasil. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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9. | | SOUZA, V. R. de; BRUM, M. C. M.; GUIMARÃES, I. dos S.; SANTOS, P. de F.; AMARAL, T. O. do; ABREU, J. P.; PASSOS, T.; FREITAS-SILVA, O.; GIMBA, E. R. P.; TEODORO, A. J. Amazon Fruits Inhibit Growth and Promote Pro-apoptotic Effects on Human Ovarian Carcinoma Cell Lines. Biomolecules, v. 9, n. 11, art. 707, p. 2-15 , 2019. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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10. | | SOUZA, V. R. de; ANICETO A.; ABREU, J. P.; MONTENEGRO, J.; BOQUIMPANI, B.; JESUZ, B. A. de; CAMPOS, M. de B. E.; MARCELLINI, P. S.; FREITAS-SILVA, O.; CADENA, R.; TEODORO, A. J. Fruit-based drink sensory, physicochemical, and antioxidant properties in the Amazon region: Murici (Byrsonima crassifolia (L.) Kunth and verbascifolia (L.) DC) and tapereba (Spondia mombin). Food Science and Nutrition, v, 8, n. 5, p. 2341-2347, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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11. | | TORRES. M. M.; CRUZ, F. A. C. S.; SILVA, E. P.; POLETTO, D.; CAYUELA, M. A. A.; MENDONÇA, A. J.; ALMEIDA, A. B. P. F.; SOUZA, V. R. F. Relation between anaemia and bone marrow features and serum erythropoietin in dogs with chronic kidney disease. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 37, n. 6, p. 598-602, jun. 2017. Título em português: Relação entre anemia e achados de medula óssea e eritropoetina sérica em cães com doença renal crônica. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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12. | | FERNANDES, F. E. P.; PAIVA, A. D. R.; SOUSA, M. G. da S.; CASTRO, M. M.; SOUZA, V. R. de; TOMAZ, T. K. L.; SILVA, A. C.; FERNANDES, C. de S.; BUSSONS, N. de L. Rede de produção e comercialização de alimentos saudáveis: sistematização de experiências no âmbito do projeto Redinovagroeco. Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2022. 40 p. (Embrapa Caprinos e Ovinos. Documentos, 152). ODS 1; ODS 2; ODS 5; ODS 12. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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Registros recuperados : 12 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
24/09/2019 |
Data da última atualização: |
24/09/2019 |
Autoria: |
CURI, P. N.; LOCATELLI, G.; ALBERGARIA, F. C.; PIO, R.; PÁDUA, L. A. de; SOUZA, V. R. de. |
Afiliação: |
Paula Nogueira Curi, Universidade Federal de Lavras - UFLA/Departamento de Agricultura; Guilherme Locatelli, Universidade Federal de Lavras - UFLA/Departamento de Agricultura; Francielly Corrêa Albergaria, Universidade Federal de Lavras - UFLA/Departamento de Ciência dos Alimentos; Rafael Pio, Universidade Federal de Lavras - UFLA/Departamento de Agricultura; Luiz Antônio de Pádua Filho, Universidade Federal de Lavras - UFLA/Departamento de Agricultura; Vanessa Rios de Souza, Universidade Federal de Lavras - UFLA/Departamento de Ciência dos Alimentos. |
Título: |
Potential of figs from cultivars grown in subtropical regions for canning purposes. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 54, e00154, 2019. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Potencial de figos de cultivares cultivadas em regiões subtropicais para elaboração de doce em conserva. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the influence of fig (Ficus carica) cultivars grown in subtropical regions on the physicochemical, rheological, and sensorial characteristics of the canned figs. Fresh fruits of the cultivars were analyzed for length, diameter, unit mass, total soluble solids, total titratable acidity, pH, total soluble solids/total titratable acidity ratio, and color. Canned figs were evaluated for titratable acidity, pH, color, texture profile, and sensory characteristics. The different physicochemical characteristics of the fresh figs influenced those of the obtained canned fruits. The canned figs from 'Lemon' and 'Pingo de Mel' presented the lowest and highest pH, respectively, whereas those from 'Troiano' showed the highest total titratable acidity. As for color, after processing, the canned figs, in general, presented a more greenish and darker color than the fresh fruits. The canned figs from 'Brunswick' and 'Troiano' had the lowest acceptance, whereas those from 'Bêbera Branca' and 'Roxo de Valinhos', the greatest. Less acid and softer canned figs are more widely accepted, which can be obtained from all cultivars, except from Brunswick and Troiano. |
Palavras-Chave: |
Característica reológica; Fruta processada; Processed fruits; Qualidade sensorial; Rheological characteristics; Sensorial quality. |
Thesagro: |
Ficus Carica. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/202275/1/Potential-of-figs-from-cultivars.pdf
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Marc: |
LEADER 02136naa a2200277 a 4500 001 2112438 005 2019-09-24 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCURI, P. N. 245 $aPotential of figs from cultivars grown in subtropical regions for canning purposes.$h[electronic resource] 260 $c2019 500 $aTítulo em português: Potencial de figos de cultivares cultivadas em regiões subtropicais para elaboração de doce em conserva. 520 $aThe objective of this work was to evaluate the influence of fig (Ficus carica) cultivars grown in subtropical regions on the physicochemical, rheological, and sensorial characteristics of the canned figs. Fresh fruits of the cultivars were analyzed for length, diameter, unit mass, total soluble solids, total titratable acidity, pH, total soluble solids/total titratable acidity ratio, and color. Canned figs were evaluated for titratable acidity, pH, color, texture profile, and sensory characteristics. The different physicochemical characteristics of the fresh figs influenced those of the obtained canned fruits. The canned figs from 'Lemon' and 'Pingo de Mel' presented the lowest and highest pH, respectively, whereas those from 'Troiano' showed the highest total titratable acidity. As for color, after processing, the canned figs, in general, presented a more greenish and darker color than the fresh fruits. The canned figs from 'Brunswick' and 'Troiano' had the lowest acceptance, whereas those from 'Bêbera Branca' and 'Roxo de Valinhos', the greatest. Less acid and softer canned figs are more widely accepted, which can be obtained from all cultivars, except from Brunswick and Troiano. 650 $aFicus Carica 653 $aCaracterística reológica 653 $aFruta processada 653 $aProcessed fruits 653 $aQualidade sensorial 653 $aRheological characteristics 653 $aSensorial quality 700 1 $aLOCATELLI, G. 700 1 $aALBERGARIA, F. C. 700 1 $aPIO, R. 700 1 $aPÁDUA, L. A. de 700 1 $aSOUZA, V. R. de 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira$gv. 54, e00154, 2019.
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Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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