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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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181.Imagem marcado/desmarcadoMEDRADO, M. J. S.; LISBOA, S. de M.; MENEZES, L. C. C. de; COSTA, J. N. M.; SOUZA, V. F. de. Comportamento de clones de seringueira (Hevea spp.) no município de Ariquemes, em Rondônia. Colombo: Embrapa Florestas, 2000. 15p. (Embrapa Florestas. Boletim de pesquisa, 2).

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Cerrados; Embrapa Florestas; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Roraima; Embrapa Unidades Centrais.

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182.Imagem marcado/desmarcadoGIGLIO, M. T.; PIRES, P. P.; SOUZA, V. F. de; FERNANDES, C. D.; SOARES, C. O.; MEDEIROS, S. R. de; BARBOSA, R. A.; MEDEIROS, R. N. Conseqüências do uso inadequado de estilosantes campo-grande (ecg). In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE CORTE, 4., 2008, Campo Grande, MS. Anais [da]... Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2008. 1 CD-ROM. Editores técnicos Valdemir Antônio Laura, Paulo Henrique Nogueira Biscola. 1 p. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.

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183.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, L. F. de; PARRELLA, R. A. da C.; SANTOS, C. V. dos; SOUZA, V. F. de; PARRELLA, N. N. L. D.; SCHAFFERT, R. E. Desempenho produtivo de híbridos de sorgo biomassa em diferentes ambientes. In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 31., 2016, Bento Gonçalves. Milho e sorgo: inovações, mercados e segurança alimentar: anais. Sete Lagoas: Associação Brasileira de Milho e Sorgo, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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184.Imagem marcado/desmarcadoVELOSO, M. E. da C.; DUARTE, R. L. R.; ANDRADE JÚNIOR, A. S.; SOUZA, V. F. de; MELO, F. de B.; RIBEIRO, V. Q. Lâminas de água e níveis de nitrogênio em alho, sob cobertura morta. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 20, n. 2, jul. 2002. Suplemento 2. 1 CD-ROM. Trabalho apresentado no 42º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2002. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 20, n. 2, p. 284, jul. 2002. Suplemento 1.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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185.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, V. F. de; AGUIAR NETTO, A. de O.; ANDRADE JUNIOR, A. S. de; BASTOS, E. A.; SOUZA, A. de P.; DANTAS NETO, J. Manejo de irrigação através do balanço de água no solo. Teresina: EMBRAPA-CPAMN, 1997. 36p. (EMBRAPA-CPAMN. Documentos, 23).

Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste.

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186.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, L. S. DOS; GUIMARÃES, M.; SILVA, H. T. R.; FERREIRA, R. H. DE A.; SOUZA, V. F. DE; ASCHERI, J. L. R. A importância do nutricionista nas equipes femininas brasileiras de ginástica artística - Revisão bibliográfica. In: BARBOSA, F. C. Nutrição em Foco: uma abordagem holística. 5. ed. Piracanjuba-GO: Editora Conhecimento Livre, 2020. 532 f. Cap. 34. p. 499-517 il.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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187.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, V. F. de; PARRELLA, R. A. da C.; MENEZES, C. B. de; TARDIN, F. D.; MAY, A.; EMYGDIO, B. M.; DAMASCENO, C. M. B.; SCHAFFERT, R. E. Influência da correção de estande na adaptabilidade e estabilidade de sorgo biomassa. Revista Brasileira de Milho e Sorgo, Sete Lagoas, v. 13, n. 3, p. 371-381, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado; Embrapa Milho e Sorgo.

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188.Imagem marcado/desmarcadoNASCIMENTO, M. R. F.; SOUZA, V. F. de; OLIVEIRA, N. G. M.; OLIVEIRA, K. C. C. DE; ASCHERI, J. L. R. Propriedades viscoamilográficas e higroscópicas das farinhas dos caroços de abacate (Persea Gratíssima Gaertner F.), jaca (Artocarpus Heterophyllus L.) e seriguela (Spondias Purpúrea L.). Brazilian Journal of Development, Curitiba, v. 8, n. 7, p. 48730-48748, jul., 2022. Viscoamylographic and hygroscopic properties of avocado (Persea Gratíssima Gaertner F.), jackfruit (Artocarpus Heterophyllus L.) and seriguela (Spondias Purpúrea L.).

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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189.Imagem marcado/desmarcadoNASCIMENTO, M. R. F. do; SOUZA, V. F. de; MARINHO, A. F.; ASCHERI, J. L. R.; MELEIRO, C. H. de A. Propriedades funcionais da farinha do caroço de jaca (Artocapus Integrifólia L.) In: CONGRESSO BRASILEIRO EM SAÚDE E ALIMENTOS, 3., 2016, Aracaju. [Programa Final]. Aracaju: Dupla Comunicação, 2016. p. 38. Cód. 44.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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190.Imagem marcado/desmarcadoROCHA, R. B.; SPINELLI, V. M.; RAMALHO, A. R.; VIEIRA JUNIOR, J. R.; VIEIRA, A. H.; SOUZA, V. F. de; LAVIOLA, B. G. Produção de mudas e aspectos gerais do melhoramento genético de pinhão-manso na região Norte do Brasil. In: LAVIOLA, B. G.; RODRIGUES, E. V. (Ed.). Pinhão-manso: pesquisas, conhecimentos e práticas. Brasília, DF: Embrapa, 2019. p. 68-115.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia; Embrapa Rondônia.

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191.Imagem marcado/desmarcadoASCHERI, J. L. R.; TAKEITI, C. Y.; CARVALHO, C. W. P. de; GALDEANO, M. C.; SOUZA, V. F. de; SILVA, E. C. de B.; REGO, J. de O. Uso da extrusão no desenvolvimento de uma farinha mista instantânea de arroz e casca e albedo de maracujá, para uso como alimento funcional: parte II. Elaboração de biscoito doce e avaliação sensorial. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL AND NUTRACEUTICAL PLANTS, 3.; CONFERENCE OF NATIONAL INSTITUTE OF SCIENCE & TECHNOLOGY FOR TROPICAL FRUITS, 3., 2012, Aracaju. Annals... Aracaju: SBCTA-SE, 2012. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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192.Imagem marcado/desmarcadoASCHERI, J. L. R.; TAKEITI, C. Y.; CARVALHO, C. W. P. de; GALDEANO, M. C.; SOUZA, V. F. de; SILVA, E. C. de B.; REGO, J. de O. Uso da extrusão no desenvolvimento de uma farinha mista instantânea de arroz e casca e albedo de maracujá, para uso como alimento funcional: parte I. Viscosidade de pasta, propriedades de absorção e solubilidade. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL AND NUTRACEUTICAL PLANTS, 3.; CONFERENCE OF NATIONAL INSTITUTE OF SCIENCE & TECHNOLOGY FOR TROPICAL FRUITS, 3., 2012, Aracaju. Annals... Aracaju: SBCTA-SE, 2012. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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193.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, V. F. de; ALMEIDA, C. M. C. V. de; ALVES, P. M. P.; ABDALA, W. S.; MEMEZES, J. M. I.; SALES, J. M. SAF'S na regiao de Rondonia. In: CONGRESSO BRASILEIRO SOBRE SISTEMAS AGROFLORESTAIS, 1.; ENCONTRO SOBRE SISTEMAS AGROFLORESTAIS NOS PAÍSES DO MERCOSUL, 1., 1994, Porto Velho. Anais. Colombo: EMBRAPA-CNPF, 1994. v. 1, p. 133-140. (EMBRAPA-CNPF. Documentos, 27). Tema Central: Sistemas Agroflorestais no Desenvolvimento Sustentável. v.1 Trabalhos convidados. Editores Luciano J. Montoya e Moacir J.S. Medrado.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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194.Imagem marcado/desmarcadoASCHERI, J. L. R.; CARVALHO, C. W. P. de; ARÉVALO, A. M.; SOUZA, V. F. de; NASCIMENTO, E. M. da G. C. do; TAKEITI, C. Y. Resíduos sólidos da indústria de suco de maracujá: aproveitamento da casca por extrusão. In: CONGRESO INTERAMERICANO DE RESIDUOS SOLIDOS, 5., 2013, Lima. Trabajos técnicos y posters... Lima: AIDIS/DIRSA/APIS, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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195.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, K. J. da; MENEZES, C. B. de; TARDIN, F. D.; EMYGDIO, B. M.; SOUZA, V. F. de; CARVALHO, G. A. de; SILVA, M. J. da. Seleção de hibridos de sorgo granífero cultivados no verão em três localidades. Revista Brasileira de Milho e Sorgo, Sete Lagoas, v. 12, n. 1, p. 44-53, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado; Embrapa Milho e Sorgo.

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196.Imagem marcado/desmarcadoFRANÇA, A. E. D. de; PARRELLA, R. A. da C.; SOUZA, V. F. de; BASTOS, G. Q.; NUNES, J. A. R.; SCHAFFERT, R. E. Seleção simultânea em progênies de sorgo-sacarino por meio de índices de seleção. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 51, n. 10, p. 1737-1743, out. 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Unidades Centrais.

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197.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, V. F. de; SILVA, M. J. da; FRANÇA, A. E. D.; OLIVEIRA, P. C. de; SOUZA, R. S. e; BERNARDINO, K. da C.; PARRELLA, R. A. da C.; DAMASCENO, C. M. B.; PASTINA, M. M.; SCHAFFERT, R. E. Adaptabilidade e estabilidade de cultivares de sorgo sacarino via modelos mistos. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DE BIOENERGIA, 9., 2014. São Paulo. Anais... Curitiba: Porths Eventos, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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198.Imagem marcado/desmarcadoSENA, F. M.; MOURA, S. M.; SANTOS, C. V. dos; ABREU, A. L. de; ANDRADE, L. C. de; FERREIRA, A. G.; SOUZA, V. F. de; PARRELLA, R. A. da C.; MENEZES, C. B. de; SCHAFFERT, R. E. Distribuição e acumulação de açúcares nos entrenós de dois genótipos de sorgo sacarino sensíveis ao fotoperiodismo. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 7., 2013, Uberlândia. Variedade melhorada: a força da nossa agricultura: anais. Viçosa, MG: SBMP, 2013. p. 3417-3420.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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199.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, R. F. dos; FRIAS, D. F. R.; SILVA, T. R.; SILVA, G. C. P. da; ASSIS, N. A. de; SILVA, L. O. C. da; SOUZA, V. F. de; MATHIAS, L. A. Caracterização soroepidemiológica e molecular da infecção por Leptospira spp. em gado de corte de elite do estado de Mato Grosso do Sul: resultados preliminares In: CONSENSOS BRASILEIROS EM LEPTOSPIROSE ANIMAL, 2015., Niterói. Pôster...

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.

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200.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, V. F. de; ASCHERI, J. L. R.; OLIVEIRA, N. G. M.; NASCIMENTO, M. R. R.; DANTAS, N. F.; OLIVEIRA, A. C. S.; MARINHO, A. G.; BRITO, W. L. G.; OLIVEIRA, A. A. N.; FERREIRA, R. H. de A. Características sócio-demográficas dos julgadores de cookies de farinha mista de cascas e albedo de maracujá e arroz obtidos por extrusão. In: SILVA-MATOS, R. R. S. da; OLIVEIRA, P. S. T. de; PEREIRA, R. Y. F. (org.). Ciências agrárias: conhecimentos científicos e técnicos e difusão de tecnologias 2. Ponta Grossa, PR: Atena Editora, 2020, cap. 8, p. 83-94.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  22/11/2022
Data da última atualização:  22/11/2022
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  BERNARDELI, A.; DAMASCENO, C. M. B.; MAGALHAES, J. V. de; SOUZA, V. F. de; MELO, J. de O.; OLIVEIRA, A. A. de; SIMEONE, M. L. F.; BORÉM, A.; SCHAFFERT, R. E.; PARRELLA, R. A. da C.; PASTINA, M. M.
Afiliação:  ARTHUR BERNARDELI, Universidade Federal de Viçosa; CYNTHIA MARIA BORGES DAMASCENO, CNPMS; JURANDIR VIEIRA DE MAGALHAES, CNPMS; VANDER FILLIPE DE SOUZA, Universidade Federal de Lavras; JANAÍNA DE OLIVEIRA MELO, Universidade Federal dos Vales do Jequitinhonha e Mucuri; AMANDA AVELAR DE OLIVEIRA, Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz; MARIA LUCIA FERREIRA SIMEONE, CNPMS; ALUÍZIO BORÉM, Universidade Federal de Viçosa; ROBERT EUGENE SCHAFFERT, CNPMS; RAFAEL AUGUSTO DA COSTA PARRELLA, CNPMS; MARIA MARTA PASTINA, CNPMS.
Título:  Population genomics and molecular breeding of sorghum.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  In: RAJORA, O. M. (ed.). Population genomics: crop plants, population genomics. Switzerland: Springer Nature, 2022.
Páginas:  p. 1-52.
DOI:  https://doi.org/10.1007/13836_2022_104
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Sorghum bicolor (L.) Moench is a multipurpose crop worldwide, and it is used as a source of food, fodder, feed, and fuel. It is currently considered a promising alternative crop for generating bioenergy from sugar and lignocellulosic biomass. Sweet sorghum accumulates soluble sugar in its juicy stalk, being more appropriate for first-generation ethanol production, while biomass sorghum can be used for second-generation ethanol or bioelectricity production. For the development of superior sorghum cultivars dedicated to grain or biomass usage, breeding programs usually focus on several traits related to bioenergy, most of them exhibiting a quantitative inheritance. The genetic architecture and the environmental effects involved in the phenotypic expression of major sorghum traits are key factors to improve sorghum as a grain or bioenergy crop. In this context, understanding the availability of sorghum genetic resources, diversity, and molecular information at the RNA and DNA level is fundamental to perform effective selection strategies in sorghum. Population genomics research is providing key insights into genome structure, genomic variation, genetic diversity and population structure, origin and domestication history, and genetic architecture of adaptation to local climate as well as genomic-assisted selection and breeding in sorghum. In this chapter, we thoroughly discuss the progress made on these population genomics and molecular breeding aspects in sorghum and present fu... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Domesticação; Seleção genômica.
Thesagro:  Biomassa; Genética Molecular; Recurso Genético; Sorgo.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS29976 - 1UPCPL - DD
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