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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, R. S. C. de. Avaliação do potencial antioxidante e antimicrobiano de proteínas do soro de leite concentradas por membranas e hidrolisadas por diferentes enzimas comerciais. 2013. 104 f. Dissertação (Mestrado em Ciência e Tecnologia de Alimentos) - Instituto de Tecnologia, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro, Seropédica, 2013. Orientadora: Louise Emy Kurozawa, UFRRJ; Coorientadora: Lourdes Maria Corrêa Cabral,...

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, R. S. C.; TONON, R. V.; CABRAL, L. M. C.; KUROZAWA, L. E. Influence of protein substrate treatment on kinetics of enzymatic hydrolysis of whey proteins. In: OMICS GROUP CONFERENCE, 187; INTERNATIONAL CONFERENCE AND EXHIBITION ON FOOD PROCESSING &TECHNOLOGY, 3. Proceedings... Las Vegas. Journal of food processing and Techology, v. 5, n. 5, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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3.Imagem marcado/desmarcadoPIRES, J. M. F.; FRAUCHES, C.; SOUZA, R. S. C.; FARIA-MACHADO, A. F.; MENDONCA, S.; ANTONIASSI, R. Éster de forbol em sementes e tortas de pinhão manso. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 34., 2011, Florianópolis. Química para um mundo melhor. São Paulo: SBQ, 2011. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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4.Imagem marcado/desmarcadoARMANHI, J. S. L.; SOUZA, R. S. C. de; BIAZOTTI, B. B.; YASSITEPE, J. E. de C. T.; ARRUDA, P. Modulating drought stress response of maize by a synthetic bacterial community. Frontiers in Microbiology, v. 12, p. 1-16, Oct. 2021. Article 747541.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.

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5.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, R. S. C. de; TONON, R. V.; STEPHAN, M. P.; SILVA, C. M.; PENTEADO, A. L.; CABRAL, L. M. C.; KUROZAWA, L. E. Avaliação do potencial antioxidante de proteínas do soro de leite concentradas por ultrafiltração e hidrolisadas por diferentes proteases comerciais. Brazilian Journal of Food Technology, v. 22, e2018021, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Meio Ambiente.

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6.Imagem marcado/desmarcadoPEREZ, J. B.; SOUZA, R. S. C. de; ANTONIASSI, R.; BIZZO, H. R.; GAMA, M. A. S. da; LOPES, F. C. F. Perfil de ácidos graxos em cultivares de capim elefante utilizados na alimentação de vacas leiteiras. In: REUNIãO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUíMICA, 33., 2010, Águas de Lindóia. Anais... Águas de Lindóia: SBQ, 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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7.Imagem marcado/desmarcadoPEREZ, J. B.; SOUZA, R. S. C. de; ANTONIASSI, R.; BIZZO, H. R.; GAMA, M. A. S. da; LOPES, F. C. F. Perfil de ácidos graxos em cultivares de capim elefante utilizados na alimentação de vacas leiteiras. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 33., 2010, Águas de Lindóia. A Química construindo um futuro melhor. São Paulo: Sociedade Brasileira de Química, 2010. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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8.Imagem marcado/desmarcadoCAMARGO, A. P.; SOUZA, R. S. C. de; JOSE, J.; GERHARDT, I. R.; DANTE, R. A.; MUKHERJEE, S.; HUNTEMANN, M.; KYRPIDES, N. C.; CARAZZOLLE, M. F.; ARRUDA, P. Plant microbiomes harbor potential to promote nutrient turnover in impoverished substrates of a Brazilian biodiversity hotspot. The ISME Journal, v. 17, n. 3, p. 354-370, Mar. 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.

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9.Imagem marcado/desmarcadoYASSITEPE, J. E. de C. T.; DANTE, R. A.; GERHARDT, I. R.; FERNANDES, F. R.; SOUZA, R. S. C. de; SILVA, V. C. H. da; RIBEIRO, A. P.; SILVA, M. J. da; ARRUDA, P. Centro de pesquisa em genômica aplicada a mudanças climáticas. In: SOTTA, E. D.; SAMPAIO, F. G.; MARZALL, K.; SILVA, W. G. da (org.). Estratégias de adaptação às mudanças do clima dos sistemas agropecuários brasileiros. Brasília, DF: MAPA, 2021. p. 62-63.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.

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10.Imagem marcado/desmarcadoYASSITEPE, J. E. de C. T.; DANTE, R. A.; GERHARDT, I. R.; FERNANDES, F. R.; SOUZA, R. S. C. de; ARMANHI, J. S. L.; SILVA, V. C. H. da; RIBEIRO, A. P.; SILVA, M. J. da; ARRUDA, P. Genômica aplicada às mudanças climáticas: biotecnologia para a agricultura digital. In: MASSRUHÁ, S. M. F. S.; LEITE, M. A. de A.; OLIVEIRA, S. R. de M.; MEIRA, C. A. A.; LUCHIARI JUNIOR, A.; BOLFE, E. L. (Ed.). Agricultura digital: pesquisa, desenvolvimento e inovação nas cadeias produtivas. Brasília, DF: Embrapa, 2020. cap. 11, p. 258-276.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.

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11.Imagem marcado/desmarcadoYASSITEPE, J. E. de C. T.; DANTE, R. A.; GERHARDT, I. R.; FERNANDES, F. R.; SOUZA, R. S. C. de; ARMANHI, J. S. L.; SILVA, V. C. H. da; RIBEIRO, A. P.; SILVA, M. J. da; ARRUDA, P. Genomics applied to climate change: Biotechnology for digital agriculture. In: MASSRUHÁ, S. M. F. S.; LEITE, M. A. de A.; OLIVEIRA, S. R. de M.; MEIRA, C. A. A.; LUCHIARI JUNIOR, A.; BOLFE, E. L. (ed.). Digital agriculture: research, development and innovation in production chains. Brasília, DF: Embrapa, 2023. cap. 11, p. 195-208.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.

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12.Imagem marcado/desmarcadoYASSITEPE, J. E. de C. T.; DANTE, R. A.; GERHARDT, I. R.; FERNANDES, F. R.; SOUZA, R. S. C. de; SILVA, V. C. H. da; RIBEIRO, A. P.; SILVA, M. J. da; ARRUDA, P. Genomics applied to climate change research center. In: SOTTA, E. D.; SAMPAIO, F. G.; MARZALL, K.; SILVA, W . G. da (ed.). Adapting to climate change: strategies for Brazilian agricultural and livestock systems. Brasília, DF: MAPA, 2021. p. 62-63.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.

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13.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, R. S. C.; STEPHAN, M. P.; AZEVEDO, T. L.; MELLINGER-SILVA, C.; SANTOS, A. A.; TONON, R. V.; KUROZAWA, L. E.; CABRAL, L. M. C.; SILVA, L. F. M. Utilization of electrophoresis (SDS-PAGE) for monitoring the concentration and fractionation of whey protein using ultrafiltration process. In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 16.; LATIN AMERICAN SEMINAR OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 17., 2012, Foz do Iguaçu. Addressing global food security and wellness through food science and technology: abstracts. Foz do Iguaçu: IUFoST: ALACCTA, 2012. 1 CD-ROM.

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14.Imagem marcado/desmarcadoCAMARGO, A. P.; SOUZA, R. S. C. de; COSTA, P. de B.; GERHARDT, I. R.; DANTE, R. A.; TEODORO, G. S.; ABRAHÃO, A.; LAMBERS, H.; CARAZZOLLE, M. F.; HUNTEMANN, M.; CLUM, A.; FOSTER, B.; FOSTER, B.; ROUX, S.; PALANIAPPAN, K.; VARGHESE, N.; MUKHERJEE, S.; REDDY, T. B. K.; DAUM, C.; COPELAND, A.; CHENM U, M. A.; IVANOVA, N. N.; KYRPIDES, N. C.; PENNACCHIO, C.; ELOE-FADROSH, E. A.; ARRUDA, P.; OLIVEIRA, R. S. Microbiomes of Velloziaceae from phosphorus-impoverished soils of the campos rupestres, a biodiversity hotspot. Scientific Data, v. 6, p. 1-11, 2019. Article number: 140.

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Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  09/08/2019
Data da última atualização:  02/10/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  CAMARGO, A. P.; SOUZA, R. S. C. de; COSTA, P. de B.; GERHARDT, I. R.; DANTE, R. A.; TEODORO, G. S.; ABRAHÃO, A.; LAMBERS, H.; CARAZZOLLE, M. F.; HUNTEMANN, M.; CLUM, A.; FOSTER, B.; FOSTER, B.; ROUX, S.; PALANIAPPAN, K.; VARGHESE, N.; MUKHERJEE, S.; REDDY, T. B. K.; DAUM, C.; COPELAND, A.; CHENM U, M. A.; IVANOVA, N. N.; KYRPIDES, N. C.; PENNACCHIO, C.; ELOE-FADROSH, E. A.; ARRUDA, P.; OLIVEIRA, R. S.
Afiliação:  ANTONIO PEDRO CAMARGO, Unicamp; RAFAEL SOARES CORREA DE SOUZA, Unicamp; PATRÍCIA DE BRITTO COSTA, Unicamp, University of Western Australia; ISABEL RODRIGUES GERHARDT, CNPTIA, Unicamp; RICARDO AUGUSTO DANTE, CNPTIA, Unicamp; GRAZIELLE SALES TEODORO, UFPA; ANNA ABRAHÃO, Unicamp, University of Western Australia; HANS LAMBERS, University of Western Australia; MARCELO FALSARELLA CARAZZOLLE, Unicamp; MARCEL HUNTEMANN, Department of Energy Joint Genome Institute; ALICIA CLUM, Department of Energy Joint Genome Institute; BRIAN FOSTER, Department of Energy Joint Genome Institute; BRYCE FOSTER, Department of Energy Joint Genome Institute; SIMON ROUX, Department of Energy Joint Genome Institute; KRISHNAVENI PALANIAPPAN, Department of Energy Joint Genome Institute; NEHA VARGHESE, Department of Energy Joint Genome Institute; SUPRATIM MUKHERJEE, Department of Energy Joint Genome Institute; T. B. K. REDDY, Department of Energy Joint Genome Institute; CHRIS DAUM, Department of Energy Joint Genome Institute; ALEX COPELAND, Department of Energy Joint Genome Institute; I.-MIN A. CHEN, Department of Energy Joint Genome Institute; NATALIA N. IVANOVA, Department of Energy Joint Genome Institute; NIKOS C. KYRPIDES, Department of Energy Joint Genome Institute; CHRISTA PENNACCHIO, Department of Energy Joint Genome Institute; EMILEY A. ELOE-FADROSH, Department of Energy Joint Genome Institute; PAULO ARRUDA, Unicamp; RAFAEL SILVA OLIVEIRA, Unicamp, University of Western Australia.
Título:  Microbiomes of Velloziaceae from phosphorus-impoverished soils of the campos rupestres, a biodiversity hotspot.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Scientific Data, v. 6, p. 1-11, 2019.
DOI:  https://doi.org/10.1038/s41597-019-0141-3
Idioma:  Inglês
Notas:  Article number: 140.
Conteúdo:  The rocky, seasonally-dry and nutrient-impoverished soils of the Brazilian campos rupestres impose severe growth-limiting conditions on plants. Species of a dominant plant family, Velloziaceae, are highly specialized to low-nutrient conditions and seasonal water availability of this environment, where phosphorus (P) is the key limiting nutrient. Despite plant-microbe associations playing critical roles in stressful ecosystems, the contribution of these interactions in the campos rupestres remains poorly studied. Here we present the first microbiome data of Velloziaceae spp. thriving in contrasting substrates of campos rupestres. We assessed the microbiomes of Vellozia epidendroides, which occupies shallow patches of soil, and Barbacenia macrantha, growing on exposed rocks. The prokaryotic and fungal profiles were assessed by rRNA barcode sequencing of epiphytic and endophytic compartments of roots, stems, leaves and surrounding soil/rocks. We also generated root and substrate (rock/soil)-associated metagenomes of each plant species. We foresee that these data will contribute to decipher how the microbiome contributes to plant functioning in the campos rupestres, and to unravel new strategies for improved crop productivity in stressful environments.
Palavras-Chave:  Campos rupestres brasileiros; Condições extremas; DNA sequencing; Microbioma de plantas; Sequenciamento genético; Soils; Solos; Stressful environments.
Thesagro:  Microrganismo.
Thesaurus NAL:  Microbiome; Microorganisms; Velloziaceae.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/200538/1/AP-Microbiomes-Velloziaceae.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPTIA20079 - 1UPCAP - DD
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