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Registros recuperados : 21 | |
2. | | WANG, S. H.; ROCHA, G. O.; NASCIMENTO, T. P.; ASCHERI, J. L. R. Absorção de água e propriedades espumantes de farinhas extrudadas de trigo e soja. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 6., 2005, Campinas, SP. Ciência de alimentos: abrindo caminhos para o desenvolvimento científico, tecnológico e industrial. Campinas,SP: FEA/Unicamp, 2005. Ref. 367. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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5. | | WANG, S. H.; ROCHA, G. O.; NASCIMENTO, T. P.; ASCHERI, J. L. R.; OLIVEIRA, A. Características sensoriais de bolos esponja elaborados com farinhas de trigo e soja pré-cozidas por extrusão. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 6., 2005, Campinas. Ciência de alimentos abrindo caminhos para o desenvolvimento científico, tecnológico e industrial. Campinas: Unicamp, 2005. 1 CD-ROM. Ref. 368. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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6. | | VAZ, S. G.; REGIS, S. A.; ROCHA, G. O.; CENCI, S. A.; FREITAS-SILVA, O. Influência de embalagens na modificação da atmosfera gasosa em alface americana cv. Lucy Brown minimamente processada. Alimentos Ciencia e Ingeniería, v. 16, n. 1, 2007. p. 240-241. Edição dos trabajos aceptados para su presentación en VI Congreso Iberoamericano de Ingeniería en Alimentos, Ambato, Equador, nov. 2007. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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8. | | ORTIZ, J. A. R.; ROCHA, G. O.; TEBA, C. da S.; ASCHERI, J. L. R.; PILLER, C. W. Efeito da mistura de farinha de mandioca, proteína de soja e glicerol na permeabilidade ao vapor da agua de filmes biodegradáveis extrusados. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 21.; SEMINÁRIO LATINO AMERICANO E DO CARIBE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 2008, Belo Horizonte. Ciência e inovação para o desenvolvimento sustentável. Belo Horizonte: SBCTA, 2008. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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9. | | PEREIRA, K. de C.; ROCHA, G. O.; CARVALHO, C. W. P.; ARÉVALO, A. M.; ASCHERI, J. L. R. Propriedades físicas de extrusados de milho, glúten e glicerol para embalagens biodegradáveis. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 21.; SEMINÁRIO LATINO AMERICANO E DO CARIBE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 2008, Belo Horizonte. Ciência e inovação para o desenvolvimento sustentável. Belo Horizonte: SBCTA, 2008. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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10. | | FERNANDES, L. M.; TEBA, C. da S.; ROCHA, G. O; CARVALHO, C. W. P.; ASCHERI, J. L. R. Efeito do glúten e glicerol nas propriedades mecânicas e de barreira em filmes finos de amido de mandioca. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 21.; SEMINÁRIO LATINO AMERICANO E DO CARIBE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 2008, Belo Horizonte. Ciência e inovação para o desenvolvimento sustentável. Belo Horizonte: SBCTA, 2008. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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11. | | ROCHA, G. O.; FARIAS, M. G.; CARVALHO, C. W. P. de; ASCHERI, J. L. R.; GALDEANO, M. C. Filmes compostos biodegradáveis a base de amido de mandioca e proteína de soja. Polímeros, São Carlos, v. 24, n. 5, p. 587-595, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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13. | | AZEVEDO, L. C. de; REIS, M. M.; PEREIRA, G. E.; ROCHA, G. O. da; SILVA, L. A.; ANDRADE, J. B. de. A liquid chromatographic method optimization for the assessment of low and high molar mass carbonyl compounds in wines. Journal of Separation Science, Weinheim, v. 32, p. 3432-3440, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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15. | | TEBA, C. da S.; ORTIZ, J. A. R.; ROCHA, G. O.; ASCHERI, J. L. R.; ARÉVALO, A. M.; CARVALHO, C. W. P. de. Massas alimentícias pré-cozidas por extrusão à base de arroz e feijão: propriedades de cozimento, solubilidade em água e absorção de água. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 21.; SEMINÁRIO LATINO AMERICANO E DO CARIBE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 2008, Belo Horizonte. Ciência e inovação para o desenvolvimento sustentável. Belo Horizonte: SBCTA, 2008. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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16. | | ORTIZ, J. A. R.; ROCHA, G. O.; TEBA, C. S.; CARVALHO, C. W. P.; ASCHERI, J. L. R.; ASCHERI, D. P. R. Propriedades mecânicas de compósitos biodegradáveis de farinha de mandioca e proteína de soja por extrusão termoplástica. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 5., 2009, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação Agropecuária, 2009. p. 179-181. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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17. | | ROCHA, G. O.; TEBA, C. S.; CARVALHO, C. W. P.; ASCHERI, J. L. R.; ASCHERI, D. P. R.; ANDRADE, C. T. de. Filmes biodegradáveis de amido de mandioca, extrato de soja e argila. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 5., 2009, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação Agropecuária, 2009. p. 154-156. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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18. | | ROCHA, G. O.; TEBA, C. da S.; ORTIZ, J. A. R.; CARVALHO, C. W. P.; ASCHERI, J. L. R.; FERNANDES, A. F. Filmes finos de proteína de soja e amido de mandioca: efeito do glicerol e pH na permeabilidade ao vapor de água. In: JORNADA INTERNACIONAL DE PROTEÍNAS E COLÓIDES ALIMENTARES, 5., 2008, Campinas. [Resumos]. Campinas: ITAL/CCQA, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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19. | | PEREIRA, P. A. de P.; LOPES, W. A.; CARVALHO, L. S.; ROCHA, G. O. da; BAHIA, N. de C.; LOYOLA, J.; QUITERIO, S. L.; ESCALEIRA, V.; ARBILLA, G.; ANDRADE, J. B. de. Atmospheric concentrations and dry deposition fluxes of particulate trace metals in Salvador, Bahia, Brazil. Atmospheric Environment, v. 41, n. 36, p. 7837-7850, Nov. 2007. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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20. | | SOUSA, B. M. L; NASCIMENTO JÚNIOR, D.; SANTOS, M. E. R.; VILELA, H. H.; SILVEIRA, M. C. T. da; ROCHA, G. O.; FARIA, B. D.; FREITAS, C. A. S. Tiller density stability of Piatâ palisadegrass swards deferred with different initial heights. In: JOINT ANNUAL MEETING, 2012, Phoenix. [Abstracts...]. Phoenix: ADSA: ASAS, 2012. Publicado em: Journal of Animal Science, v. 90, p. 36, Supplement 3; Dairy Science, v. 95, Supplement 2. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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Registros recuperados : 21 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
04/05/2018 |
Data da última atualização: |
09/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
SOUZA, R. R. C. de; SANTOS, C. A. F.; COSTA, S. R. da. |
Afiliação: |
R. R. CANDIDO DE SOUZA, Universidade Estadual de Feira de Santana; CARLOS ANTONIO FERNANDES SANTOS, CPATSA; S. RODRIGUES DA COSTA, Universidade Estadual de Feira de Santana. |
Título: |
Field resistance to Meloidogyne enterolobii in a Psidium guajava × P. guineense hybrid and its compatibility as guava rootstock. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Fruits, v. 73, n. 2, p. 118-124, 2018. |
ISSN: |
0248-1294 |
DOI: |
10.17660/th2018/73.2.4 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objectives of this study were to evaluate resistance to Meloidogyne enterolobii in a Psidium hybrid and its compatibility as rootstock for two guava cultivars in order to be commercially released. Materials and methods ? The treatments consisted of guava cv. Paluma scions without grafting, hybrid scions without grafting, and hybrid scions as rootstock for ?Paluma? and ?Pedro-Sato? guava cultivars. The number of eggs and juveniles of M. enterolobii in the soil and roots, guava decline symptoms, plant architecture, and fruit production were evaluated up to 24 months after transplanting (MAT). Results and discussion ? The infestation by eggs and juveniles in the roots of ?Paluma? differed from infestation in the roots of the hybrid in five evaluation times, except at 6 MAT. The highest infestation by juveniles in the roots for all treatments occurred at 24 MAT, when the magnitude of the infestation in ?Paluma? was almost 540 times higher than the average infestation of the hybrid. The guava cultivars grafted onto the hybrid had fruit yield of approximately 40 t ha-1 at 30 MAT,which was 10 times higher than that of the cv. Paluma without grafting. Stem diameter and canopy width were higher (P<0.01) for the cultivars grafted onto the hybrid compared to the ?Paluma? scion. conclusion ? Guava decline symptoms in ?Paluma? without grafting ranged from severe to plant death, whereas only one plant of the hybrid had moderate guava decline. The hybrid has proved to be resistant to the pathogen and showed excellent compatibility as rootstock for guava cultivars; it should be used as an alternative management practice for preventing damage from this nematode. MenosThe objectives of this study were to evaluate resistance to Meloidogyne enterolobii in a Psidium hybrid and its compatibility as rootstock for two guava cultivars in order to be commercially released. Materials and methods ? The treatments consisted of guava cv. Paluma scions without grafting, hybrid scions without grafting, and hybrid scions as rootstock for ?Paluma? and ?Pedro-Sato? guava cultivars. The number of eggs and juveniles of M. enterolobii in the soil and roots, guava decline symptoms, plant architecture, and fruit production were evaluated up to 24 months after transplanting (MAT). Results and discussion ? The infestation by eggs and juveniles in the roots of ?Paluma? differed from infestation in the roots of the hybrid in five evaluation times, except at 6 MAT. The highest infestation by juveniles in the roots for all treatments occurred at 24 MAT, when the magnitude of the infestation in ?Paluma? was almost 540 times higher than the average infestation of the hybrid. The guava cultivars grafted onto the hybrid had fruit yield of approximately 40 t ha-1 at 30 MAT,which was 10 times higher than that of the cv. Paluma without grafting. Stem diameter and canopy width were higher (P<0.01) for the cultivars grafted onto the hybrid compared to the ?Paluma? scion. conclusion ? Guava decline symptoms in ?Paluma? without grafting ranged from severe to plant death, whereas only one plant of the hybrid had moderate guava decline. The hybrid has proved to be resistant to t... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Nematoide das galhas; Resistência a pragas. |
Thesagro: |
Análise de Risco de Pragas; Fruta Tropical; Goiaba; Hibrido; Meloidogyne spp; Nematóide; Porta Enxerto; Resistência. |
Thesaurus NAL: |
Fruit yield; Grafting (plants); Guavas; Meloidogyne; Pest resistance; Psidium; Root-knot nematodes. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
Marc: |
LEADER 02753naa a2200373 a 4500 001 2091146 005 2023-01-09 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0248-1294 024 7 $a10.17660/th2018/73.2.4$2DOI 100 1 $aSOUZA, R. R. C. de 245 $aField resistance to Meloidogyne enterolobii in a Psidium guajava × P. guineense hybrid and its compatibility as guava rootstock.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aThe objectives of this study were to evaluate resistance to Meloidogyne enterolobii in a Psidium hybrid and its compatibility as rootstock for two guava cultivars in order to be commercially released. Materials and methods ? The treatments consisted of guava cv. Paluma scions without grafting, hybrid scions without grafting, and hybrid scions as rootstock for ?Paluma? and ?Pedro-Sato? guava cultivars. The number of eggs and juveniles of M. enterolobii in the soil and roots, guava decline symptoms, plant architecture, and fruit production were evaluated up to 24 months after transplanting (MAT). Results and discussion ? The infestation by eggs and juveniles in the roots of ?Paluma? differed from infestation in the roots of the hybrid in five evaluation times, except at 6 MAT. The highest infestation by juveniles in the roots for all treatments occurred at 24 MAT, when the magnitude of the infestation in ?Paluma? was almost 540 times higher than the average infestation of the hybrid. The guava cultivars grafted onto the hybrid had fruit yield of approximately 40 t ha-1 at 30 MAT,which was 10 times higher than that of the cv. Paluma without grafting. Stem diameter and canopy width were higher (P<0.01) for the cultivars grafted onto the hybrid compared to the ?Paluma? scion. conclusion ? Guava decline symptoms in ?Paluma? without grafting ranged from severe to plant death, whereas only one plant of the hybrid had moderate guava decline. The hybrid has proved to be resistant to the pathogen and showed excellent compatibility as rootstock for guava cultivars; it should be used as an alternative management practice for preventing damage from this nematode. 650 $aFruit yield 650 $aGrafting (plants) 650 $aGuavas 650 $aMeloidogyne 650 $aPest resistance 650 $aPsidium 650 $aRoot-knot nematodes 650 $aAnálise de Risco de Pragas 650 $aFruta Tropical 650 $aGoiaba 650 $aHibrido 650 $aMeloidogyne spp 650 $aNematóide 650 $aPorta Enxerto 650 $aResistência 653 $aNematoide das galhas 653 $aResistência a pragas 700 1 $aSANTOS, C. A. F. 700 1 $aCOSTA, S. R. da 773 $tFruits$gv. 73, n. 2, p. 118-124, 2018.
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