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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  16/10/2019
Data da última atualização:  16/10/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BET, C. D.; GODOY, R. C. B. de; CORDOBA, L. P.; DEMIATE, I. M.; LACERDA, L. G.; SCHNITZLER, E.
Afiliação:  Camila D. Bet, UEPG; ROSSANA CATIE BUENO DE GODOY, CNPF; Layse P. Cordoba, UEPG; Ivo M. Demiate, UEPG; Luiz G. Lacerda, UEPG; Egon Schnitzler, UEPG.
Título:  Effects of "starch:water" ratio on gelatinization of pinhão starch from nine germplasm collections, measured by differential scanning calorimetry.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  International Journal of Food Studies, v. 8, p. 13-22, Oct. 2019.
DOI:  10.7455/ijfs/8.2.2019.a2
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Native starch was extracted from nine germplasm collections of Araucaria angustifolia seeds in aqueous medium and they were characterized by Pasting Properties (RVA), X-ray Powder Diffractometry (XRD) and Scanning Electron Microscopy (SEM). The gelatinization process of each sample was evaluated at different ratios of starch:water by Differential Scanning Calorimetry (DSC). A slight displacement in the gelatinization curves was observed for the pinh?ao starches prepared with different amounts of water. With an increase in water content, most of the samples presented a decrease in the peak, the conclusion temperatures, and the range of gelatinization temperatures, while the enthalpy did not follow a standard behavior. A displacement or a narrowing of the gelatinization temperature range occurred with increasing water content. Pinh?ao starch showed pasting temperature in the range of 60-67 oC and there were differences in the pasting properties and degree of relative crystallinity between the analyzed samples. The C-type diffraction pattern was found for all the samples and the morphology of starch granules was similar, with oval and round shapes. Therefore, different characteristics were found among starches from nine germplasm collections, encouraging the protection of the biological diversity of selected species, aiming at future applications.
Palavras-Chave:  Análise térmica.
Thesagro:  Amido; Gelatinização; Germoplasma; Pinhão.
Thesaurus Nal:  Gelatinization; Germplasm; Pasting properties; Thermal analysis.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF56977 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  03/01/2014
Data da última atualização:  06/01/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  NEVES, R. de A.; FERNANDES, F. R.; SOUZA, R. B. de; ZANDONADI, D. B.
Afiliação:  RAFAELA DE ASSIS NEVES, UNIVERSIDADE CATÓLICA DE BRASÍLIA; FERNANDA RAUSCH FERNANDES, CNPH; RONESSA BARTOLOMEU DE SOUZA, CNPH; DANIEL BASILIO ZANDONADI, CNPH.
Título:  Extratos de vermicomposto na germinação e no crscimento inicial da alface romana.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA HORTALIÇAS, 3., 2013, Brasília, DF. Anais... Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2013.
Descrição Física:  1 CD-ROM
Idioma:  Português
Notas:  Resumo expandido.
Conteúdo:  No presente trabalho avaliou-se os efeitos de dois diferentes extratos de vermicomposto (TEA 50% e HUM 25%) e um tipo de lixiciado de vermicomposto (LV 25%) sobre a germinação e crescimento inicial de alface romana.
Thesagro:  Alface; Composto organico; Etapa de desenvolvimento da planta; Lactuca sativa.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/94679/1/EXTRATOS-DE-VERMICOMPOSTO-NA-GERMINACAO-E-NO-CRESCIMENTO-INI.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH38853 - 1UPCAA - DDCD 390
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