Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  10/12/2004
Data da última atualização:  28/10/2009
Autoria:  REIS JÚNIOR, F. B. dos; TEIXEIRA, K. R. dos S.; URQUIAGA, S.; REIS, V. M.
Título:  Associação de bactérias promotoras de crescimento de plantas do gênero Azospirillum com diferentes espécies de brachiaria.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2003.
Páginas:  52 p.
Série:  (Embrapa Cerrados. Documentos, 81).
Idioma:  Português
Conteúdo:  ABSTRACT: The limitation of nitrogen is considered one of the most important factors to the pastures degradation. However there are evidences that pastures formed by some species of the genus Brachiaria could be benefit with the biological nitrogen fixation process (BNF), guaranteeing to these pastures higher longevity. The diazotrophic bacteria founded in association with these forage grasses were mainly species from the Azospirillum genus. The associations between these microrganisms and the plants are generally conditioned to the vegetation, therefore is possible that different genotypes of Brachiaria exercise a selective efffect on the populations of these, what could result in different BNF contributions. It was objectified to establish the influence of the Brachiaria species, pasture management and seasonal variations on the bacteria populations from the Azospirillum genus associated with the roots of these plants. Different pastures (B.humidicola, B. decumbens and B. brizantha) were implanted in areas of the Cerrado ecosystem and of the Atlantic Forest. Two management systems with different stocking rates (higher and lower) were evaluated. The collects of plant samples from each experimental treatment were accomplished in different times of the year. For the isolation and qualification of the diazotrophic bacteria traditional techniques were utilised with the use of semi-specific and semi-solid culture media without nitrogen. A. lipoferum, A. brasiliense and A. amazon... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Degredação.
Thesagro:  Bactéria; Brachiaria; Fixação de Nitrogênio; Microbiologia do Solo; Pastagem.
Thesaurus Nal:  Azospirillum amazonense; degradation; microbiology; nitrogen fixation; pastures; soil.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPAC-2009/25011/1/doc_81.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAC25011 - 1UMTLV - --633.2R375a2004.0196
CPAC25011 - 2UMTLV - --633.2R375a2005.118
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  21/11/2019
Data da última atualização:  21/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  SANTOS, F. M. dos; ARAUJO, G. G. L. de; SOUZA, L. L. de; YAMAMOTO, S. M.; QUEIROZ, M. A. A.; LANNA, D. P. D.; MORAES, S. A. de.
Afiliação:  Fernanda Maria dos Santos, UFBA; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; Larissa Lopes de Souza, UNIVASF; Sandra Mari Yamamoto, UNIVASF; Mário Adriano Ávila Queiroz, UNIVASF; Dante Pazzanese Duarte Lanna, ESALQ; SALETE ALVES DE MORAES, CPATSA.
Título:  Impact of water restriction periods on carcass traits and meat quality of feedlot lambs in the Brazilian semi-arid region.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Meat Science, v. 156, p. 196-204, 2019.
DOI:  10.1016/j.meatsci.2019.05.033
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Water restriction periods were evaluated in crossbred lambs (n=32) distributed in one of four treatments: without water restriction, water restriction for 24, 48 and 72 h. The water restriction for 72 h reduced the water and dry matter intakes, body weight at slaughter and hot and cold carcass yields. Water restriction did not affect the weight of the carcass cuts and the chemical composition of the meat. The fatty acid EPA increased and DHA reduced with increasing water restriction period. There was an increasing linear effect for meat shear force, with less force (30.5 N/cm2) for sheep meat without water restriction and higher force (45.8 N/cm2) for those with water restriction for 72 h. The period of 24 h of water restriction was the one that promoted the highest similarities in the characteristics assessed to those in animals receiving water ad libitum. Therefore, water restriction periods should not exceed 24 h for feedlot animals in situations of severe water shortage.
Palavras-Chave:  Ácidos graxos; Escassez de água; Qualidade da carne; Semiárido.
Thesagro:  Carcaça; Confinamento; Cordeiro; Músculo.
Thesaurus NAL:  Lambs.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/205098/1/Impact-of-water-restriction-periods-2019.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA58806 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional