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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  29/08/2005
Data da última atualização:  29/08/2005
Autoria:  ROHR, T. G.; RUMJANEK, N. G.; OLIVEIRA, P. J. de.
Título:  Preparação de hidrogéis a base de polímeros hidrosolúveis utilizando a técnica de compatibilização não reativa.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA UFRRJ, 13., 2003, Seropédica. Anais... Seropédica: Editora Universidade Rural, 2003.
Volume:  v. 12.
Páginas:  p. 739-741.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Diferentes classes de polímeros solúveis em água foram preparados e caraterizados. Misturas de carboximetilcelulose e amido foram estudadas pela incorporação de óxido de zinco e carbonato de cálcio. Neste trabalho foram investigadas o pH, A hidrosolubilidade e a capacidade para formação de filmes. Os resultados obtidos neste estudo aponta para ZnO/CaCO3 como o melhor sistema de estudo. Different classes of water-polymer cellulose derivates and their mixers have been prepared and characterized. Cellulose-strach (Cell/star) blends have been studied by incorporation of zinc matal oxide ( ZnO) combined with calcium carbonate (CaCO3) as a interfacial agent. The ph, hidrosolubility and film formation of Cell/Star blends as a function of blend composituion and compatibilizer were investigated. The ZnO/CaCO3 combinated system leads to the greatest decrease in hidrosoluibility when the starch is dispersed within the cellulose matriz. The effect of starch content on the properties of theses blends were also investigated.
Palavras-Chave:  Adesão; Compatibilidade.
Thesagro:  Mistura.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB32789 - 1UPCSP - --0022946
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  01/03/2010
Data da última atualização:  22/03/2013
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SOUZA, G. da S. e; WANDER, A. E.; GOMES, E. G.; GAZZOLA, R.
Afiliação:  GERALDO DA SILVA E SOUZA, SGE; ALCIDO ELENOR WANDER, CNPAF; ELIANE GONCALVES GOMES, SGE; ROSAURA GAZZOLA, SGE.
Título:  Using stochastic frontier approach to assess technical efficiency in Brazilian agriculture.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  IN: TROPENTAG 2009: INTERNATIONAL RESEARCH ON FOOD SECURITY, NATURAL RESOURCE MANAGEMENT AND RURAL DEVELOPMENT, Hamburg, 2009. Biophysical and socio-economic frame conditions for the sustainable management of natural resources: book of abstracts. Hamburg: University of Hamburg, 2009.
Páginas:  p. 487.
Idioma:  Inglês
Notas:  Editor: Eric Tielkes.
Conteúdo:  The objective of this study was to determine the technical efficiency of agriculture and livestock production of the 27 Brazilian states. Since there are regional variations regarding the way the agribusiness is organized in Brazil, it seems to be plausible that the technical efficiency shall differ from state to state. The topic is delicate, since there are considerable differences among states. The Human Development Index (HDI) in 2005 had considerable differences. Distrito Federal (0.874), Santa Catarina (0.840), São Paulo (0.833) and Rio de Janeiro (0.832) are states with higher HDI, while states like Alagoas (0.677) and Maranhão (0.683) have lower HDI (IDH, 2009).
Palavras-Chave:  Processos estocásticos; Stochastic frontier production.
Thesagro:  Agricultura; Agronegócio.
Categoria do assunto:  E Economia e Indústria Agrícola
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF29588 - 1UPCPL - PP2009.1842009.184
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