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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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101.Imagem marcado/desmarcadoMARIANA DIAS; SOUZA, G. B. de; DEL SANTO, V. R.; BARIONI JUNIOR, W. Procedimento de comparação entre métodos de extração de fibra bruta: ankom x béquer. In: JORNADA CIENTÍFICA E TECNOLÓGICA DA UFSCar, 8., 2009, São Carlos, SP. Resumos... São Carlos, SP: UFSCar, 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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102.Imagem marcado/desmarcadoMOREIRA, A.; FAGERIA, N. K.; SOUZA, G. B. de; FREITAS, A. R. de. Production, nutritional status and chemical properties of soils with addition of cattle manure, reactive natural phosphate and biotite schist in Massai cultivar. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 39, n. 9, p. 1883-1888, set. 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Arroz e Feijão.

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103.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, C. S. da; SOUZA, G. B. de; NOGUEIRA, A. R. de A. Preparation and characterization of phosphate rock as quality control material. Accreditation and Quality Assurance, v.23, p.39-45, 2018.

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104.Imagem marcado/desmarcadoKAWAMOTO, M. S.; SOUZA, G. B. de; NOGUEIRA, A. R. de A. Preparation and evaluation of a new reference material for macro - and micronutrients in fish feed. Microchemical Journal, v. 149, n. 104027, p. 1-9, 2019.

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105.Imagem marcado/desmarcadoVERHALEN, T. R.; SOUZA, G. B. de; NOGUEIRA, A. R. de A. Prepare and characterization of a soil reference material for inorganic nutrients and contaminants. In: COLLOQUIUM SPECTROSCOPICUM INTERNATIONALE, 39., 2015.

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106.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, G. B. de; DEL SANTO, V. R.; BARIONI JUNIOR, W.; NOGUEIRA, A. R. de A. Preparo de amostra referência para laboratórios de nutrição animal. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 31., 2008, Águas de Lindóia, SP. Do Petróleo à biomassa: soluções para um mundo melhor?: anais. Águas de Lindóia: SBQ, 2008. 1 CD-ROM.

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107.Imagem marcado/desmarcadoBERNARDI, A. C. de C.; SOUZA, G. B. de; VALE, F. Polyhalite compared to KCl and gypsum in alfalfa fertilization. Electronic International Fertilizer Correspondent (e-ifc) n.52, march, 2018. 7 p.

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108.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, F. V.; NOGUEIRA, A. R. de A.; SOUZA, G. B. de; ZAGATTO, E. A. G. A polyvalent flow injection system for multielemental spectrophotometric analysis of plant materials. Analytica Chimca Acta, v.370, p.39-46, 1998.

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109.Imagem marcado/desmarcadoNOGUEIRA, A. R. de A.; SILVA, P. H. T.; SOUZA, G. B. de. Proficiency testing of inorganic elements as support to reference material production. In: INTERNATIONAL CIGR WORKSHOP ON FOOD SAFETY: ADVANCES AND TRENDS, 2011, Dijon. Abstracts... Dijon: AgroSupDijon, 2011. V.1, p. 34.

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110.Imagem marcado/desmarcadoMOREIRA, A.; SOUZA, G. B. de; GODOY, M. G. de; LOPES, W. V. Efeito da rocha ultramáfica alcalina sobre a composição química e produtividade da alfafa cultivada em Argissolo Amarelo distrófico. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 45., 2008, Lavras, MG. Anais... Lavras: SBZ: UFLA, 2008. 1 CD-ROM.

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111.Imagem marcado/desmarcadoGONZALEZ, M. H.; SOUZA, G. B. de; NOGUEIRA, A. R. de A. Efeitos térmicos causados pelos métodos de secagem em amostras de guandú. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE QUÍMICA 42.; JORNADA BRASILEIRA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA EM QUÍMICA, 15.; MARATONA DE QUÍMICA 10.; FEIRA DE PROJETOS DE QUÍMICA-FEPROQUIM, 3.; ENCONTRO DE QUÍMICA PROFISSIONAL - EMQUIMPRO, 5.; EXPOQUÍMICA, 2002, Rio de Janeiro. Química, energia e desenvolvimento: Livro de resumo. Rio de Janeiro: ABQ, 2002. p.532.

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112.Imagem marcado/desmarcadoBIANCHI, S. R.; MENEZES, E. A.; SOUZA, G. B. de; NOGUEIRA, A. R. de A. Especiação dos constituintes nitrogenados em espécies de gramíneas utilizadas na alimentação nutrição animal. In: ENCONTRO BRASILEIRO SOBRE ESPECIAÇÃO QUÍMICA, 2008, São Pedro. Anais... São Pedro: EspeQBrasil, 2008.

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113.Imagem marcado/desmarcadoSÁ, Í. P.; SOUZA, G. B. de; NOGUEIRA, A. R. de A. Especiação de Cr(VI) em fertilizantes orgânicos por meio da extração em ponto nuvem e otimização através do planejamento experimental Doehlert. In: ENCONTRO NACIONAL DE QUÍMICA ANALÍTICA, 19., 2018, Caldas Novas, GO; CONGRESSO IBEROAMERICANO DE QUÍMICA ANALÍTICA, 7., Caldas Novas, GO. Anais... Caldas Novas,GO: ENQA; CIAQA, 2018. p.667.

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114.Imagem marcado/desmarcadoMATOS, W. O.; NÓBREGA, J. de A.; SOUZA, G. B. de; NOGUEIRA, A. R. de A. Especiação redox de cromo em solo acidentalmente contaminado com solução sulfocrômica. Química Nova, v. 31, n. 6, p. 1450-1454, 2008.

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115.Imagem marcado/desmarcadoBERNARDI, A. C. de C.; SOUZA, G. B. de; OKA, S. H.; RASSINI, J. B. Equivalência de métodos na extração de potássio da parte aérea de alfafa e de capim-tanzânia com água ou com solução ácida concentrada ou diluída. São Carlos, SP: Embrapa Pecuária Sudeste, 2008. 5 p. (Embrapa Pecuária Sudeste, Comunicado Técnino, 86).

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116.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, E. C.; NOGUEIRA, A. R. de A.; SOUZA, G. B. de; BATISTA, L. A. R. Effect of drying method and length of storage on tannin and total phenol concentrations in Pigeon pea seeds. Food Chemistry, v.86, n.1, p.17-23, 2004.

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117.Imagem marcado/desmarcadoPEDROSO, A. de F.; BARIONI JUNIOR, W.; SOUZA, G. B. de; DEL SANTO, V. R. Effects of chemical additives on the ensilage of sugar-cane. Journal of Animal Science, v. 88, (E-Suppl. 2), p. 628, 2010; Journal of Dairy Science, v. 93, (E-Suppl. 1), p. 628, 2010.

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118.Imagem marcado/desmarcadoPEDROSO, A. de F.; BARIONI JUNIOR, W.; SOUZA, G. B. de; DEL SANTO, V. R. Effects of chemical additives on the ensilage of sugarcane. Journal of Animal Science, v. 89, E-Suppl. 1; Journal of Dairy Science, v. 94, E-Suppl. 1, p. 270, 2011

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119.Imagem marcado/desmarcadoPEDROSO, A. de F.; FREITAS, A. R. de; SOUZA, G. B. de. Efeito de inoculante bacteriano sobre a qualidade da silagem e perda de matéria seca durante a ensilagem de sorgo. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 36., 1999, Porto Alegre, RS. Anais... Porto Alegre: SBZ, 1999. p.44.

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120.Imagem marcado/desmarcadoPEDROSO, A. de F.; FREITAS, A. R. de; SOUZA, G. B. de. Efeito de inoculante bacteriano sobre a qualidade da silagem e perda de matéria seca durante a ensilagem de sorgo. Revista Brasileira de Zootecnia, v.29, n.1, p.48-52, 2000.

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Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  07/06/2004
Data da última atualização:  06/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Internacional - A
Autoria:  FERREIRA, E. C.; NOGUEIRA, A. R. de A.; SOUZA, G. B. de; BATISTA, L. A. R.
Afiliação:  EDILENE C. FERREIRA, UFSCAR; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE; GILBERTO BATISTA DE SOUZA, CPPSE; LUIZ ALBERTO ROCHA BATISTA, CPPSE.
Título:  Effect of drying method and length of storage on tannin and total phenol concentrations in Pigeon pea seeds.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, v.86, n.1, p.17-23, 2004.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Total phenols and condensed tannins in Pigeon pea seeds were determined by flow injection spectrophotometry. Folin-Denis and vanillin assays were used for total phenol and condensed tannin, respectively. Three Pigeon pea accessions were cultivated in a greenhouse. After harvesting, one access was separated into two aliquots. One aliquot was freeze-dried (-196 C), and the other was dried in a forced air oven at 50 C, like the other access samples, to evaluate drying temperature interference. The seeds were initially analyzed and then stored at around -10 C, 16 C or at ambient temperature (25 10 C). The stored samples were analysed every 30 days, for a 90 day period. A significant difference (P < 0:05) occurred between the drying methods for condensed tannin as well as for total phenols, regardless of the storage conditions. The experiments for comparing total phenols, obtained at different storage times, showed significant differences (P < 0:05) for total phenols, indicating that tannin quantification has to be done immediately after harvesting to avoid formation of protein complexes or polymerisation, which lead to erroneous results. In accordance with results, freeze-drying proved to be best for preserving the characteristics of the sample. In order to compare the tannin and phenol contents within accessions, fresh seeds should be used.
Palavras-Chave:  Condensed tannims; Pigeon pea seeds; Total phenols.
Thesaurus NAL:  flow injection analysis; storage.
Categoria do assunto:  W Química e Física
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/28937/1/PROCIARAN2004.00110.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE15137 - 1UPCAP - DDPROCI-2004.00031FER2004.00031
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