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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  03/09/2014
Data da última atualização:  07/04/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GRADE, L. C.; MOREIRA, A. A.; VAREA, G. da S.; MANDARINO, J. M. G.; SILVA, J. B. da; IDA, E. I.; RIBEIRO, M. L. L.
Afiliação:  LUCIANA CARVALHO GRADE, UEL; AMANDA ALEIXO MOREIRA, UEL; GENI DA SILVA VAREA, UEL; JOSÉ MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; JOSEMEYRE BONIFÁCIO DA SILVA, UEL; ELZA IOUKO IDA, UEL; MARA LÚCIA LUIZ RIBEIRO, UEL.
Título:  Soybean B-Glucosidase immobilisated on chitosan beads and its applicaation in soy drink increase the Aglycones.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Brazilian Archives of Biology and Technology, Curitiba, v. 57, n. 5, p. 766-773, Sept./Oct. 2014.
ISSN:  1516-8913
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/S1516-8913201402331
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to investigate the immobilisation efficiency of soybean β-glucosidase (181.6 U/mL; 23.8 mg protein/mL) on activated chitosan beads. Central Composite Rotational Design (CCDR) 2 was used and the application of immobilised enzyme in commercial soy drink was evaluated. The activation of chitosan beads was achieved with established 2.5% glutaraldehyde, pH 7.5, 8 h incubation time (6 h with agitation and 2 h without agitation) at 37ºC. The highest immobilisation efficiency (%) of soybean β-glucosidase on chitosan beads obtained was 37.74 U/mL and 18.84 mg protein/4 chitosan beads at pH 7.5 and 20 h coupling time of enzyme-matrix (7 h with agitation and 13 h without agitation) at 4ºC. The immobilised enzyme incubated at 50ºC, pH 5.5 resulted in 24% increase in the aglycones content in commercial soy drink after 60 min.
Thesagro:  Soja.
Thesaurus Nal:  Soybeans.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/107678/1/Soybean-Glucosidase-immobilisated-on-vhitosan-beads.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO35359 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  22/11/2011
Data da última atualização:  26/06/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SOUZA, E. H.; ROSSI, M. L.; SOUZA, F. V. D.; MARTINELLI, A. P.
Afiliação:  EVERTON HILO SOUZA, USP; MÔNICA LANZONI ROSSI, USP; FERNANDA VIDIGAL DUARTE SOUZA, CNPMF; ADRIANA PINHEIRO MARTINELLI, USP.
Título:  Stigma characterization in different genera of Bromeliaceae.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE MICROSCOPIA E MICROANÁLISE, 23., 2011, Rio de Janeiro. [Resumos...]. Rio de Janeiro: [CSBMM ], 2011.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Bromeliaceae is a large family of over 3,086 species in 56 genera widely distributed in the New World mainly in Brazil where 650 species are endemic [1]. Bromeliads play an important role in the Atlantic Forest due to their peculiar structural and functional traits. Many species have a high ornamental and commercial value and are under uncontrolled extractivism.
Thesagro:  Bromélia; Bromeliaceae.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/906773/1/Stigma-characterization-in-different-genera-of-Bromeliaceae.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMF27966 - 1UPCRA - DDPublicação digital
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