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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoGOUVEIA, R. G. L. de. Análise da conservação ambiental da bacia hidrográfica do Rio Queima-Pé - município de Tangará da Serra/Mato Grosso. 2013. 73 p. Dissertação (Mestrado em Ambiente e Sistemas de Produção Agrícola) - Universidade do Estado de Mato Grosso, Tangará da Serra. Co-orientador: João dos Santos Vila da Silva.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.

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2.Imagem marcado/desmarcadoGOUVEIA, R. G. L. de; GALVANIN, E. A. dos S.; NEVES, S. M. A. da S.; KREITLOW, J. P.; SANTOS, A. L. dos. Analysis of landscape quality in the queima-pé river basin, Mato Grosso. Floresta, Curitiba, v. 45, n. 1, p. 21-30, jan./mar. 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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3.Imagem marcado/desmarcadoGOUVEIA, R. G. L. de; SILVA, J. dos S. V. da; GALVANIN, E. A. dos S.; NEVES, S. M. A. da S. Análise da transgressão da legislação ambiental em áreas de preservação permanente e reserva legal na bacia hidrográfica do Rio Queima-Pé/MT. Ciência e Natura, Santa Maria, v. 37 n. 4, p. 422-432, set-dez. 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.

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4.Imagem marcado/desmarcadoPESSOA, S. P. M.; RODRIGUES, L. da C.; KREITLOW, J. P.; NEVES, S. M. A. da S.; GALVANIN, E. A. dos S.; SILVA, J. dos S. V. da; GOUVEIA, R. G. L. de. Influência do uso da terra na conservação das massas d'água em sub-bacias do rio Queima-pé, Tangará da Serra-MT/Brasil. In: SIMPÓSIO DE GEOTECNOLOGIAS NO PANTANAL, 4., 2012, Bonito, MS. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2012. p. 773-782. 1 CD-ROM. Geopantanal 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  21/12/2022
Data da última atualização:  06/01/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  MARTINS, I. B. A.; SOUZA, C. R. DE; ALCANTARA, M. DE; ROSENTHAL, A.; ARES, G.; DELIZA, R.
Afiliação:  INAYARA BEATRIZ ARAUJO MARTINS, UFRRJ; CARLA REGINA DE SOUZA, UFRRJ, CNPq; MARCELA DE ALCANTARA, CNPq; AMAURI ROSENTHAL, CTAA; GASTÓN ARES, Universidad de la República, Uruguay; ROSIRES DELIZA, CTAA.
Título:  How are the sensory properties perceived by consumers? A case study with pressurized tropical mixed juice.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Food Research International, v. 152, n. 110940, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodres.2021.110940
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Tropical fruits, such as cashew apple, acerola, and melon, can be used to obtain innovative juices with high contents of bioactive compounds. Technological processes are needed to ensure the safety of products during their shelf life. However, these processes can modify the sensory properties of the juice, which have an important role in consumer acceptance. From this perspective, this study aimed to evaluate consumer perception of the sensory characteristics of tropical mixed juice based on cashew apple, acerola, and melon obtained using different processing methods during cold storage at 4° C. Microbiological aspects were monitored during refrigerated storage at 4 °C. Samples were exposed to four technological processes: control (unprocessed), pasteurization (90 °C/1 min), and high-pressure processing: HHP1 (500 MPa/5 min) and HHP2 (520 MPa/2 min). Thirty fruit juice consumers participated in the characterization of mixed juices using rate-all-that-apply (RATA) questions. Samples were analyzed at zero, 14, and 28 days of storage at 4 °C. Data were analyzed by ANOVA, and Fisher's test was used for post-hoc comparison of means and PCA. Results showed that 12 of the 22 RATA terms differed (p ≤ 0.05) regarding the mean perceived intensity, suggesting that consumers perceived differences in the sensory characteristics of the juices. The first dimension of the PCA separated the pasteurized juices from the others. Pasteurized samples were characterized by yellow color, cook... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  EAntioxidant capacity; High hydrostatic pressure; Rate-all-that-apply (RATA); Sensory characterization by consumers.
Thesaurus NAL:  Antioxidants; High pressure treatment; Tropical and subtropical fruits.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15441 - 1UPCAP - DD
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