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81. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SCHMIDT, R.; DIAS, J. R. M.; WADT, P. G. S.; ESPINDULA, M. C.; SILVA, R. W. da; SOUZA, C. A. de; DUBBERSTEIN, D.; RODRIGUES, T. C. J. Antecipação da amostragem foliar para cafeeiros canéfora clonais na Amazônia sul-ocidental. In: REUNIÃO DE CIÊNCIA DO SOLO DA AMAZÔNIA OCIDENTAL, 2., 2014, Porto Velho. Anais... Porto Velho: SBCS, 2014. p. 121-125. Organizado por: Henrique Nery Cipriani; Alaerto Luiz Marcolan; Fernando Machado Pfeifer: Alexandre Martins Abdão dos Passos; Marcelo Curitiba Espíndula; Angelo Mansur Mendes. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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82. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BOARI, A. de J.; OLIVEIRA, A. C. S.; PANTOJA, K. F. C.; TREMACOLDI, C. R.; CORREA, P. P. S.; SOUSA, C. M.; SOUZA, C. A. Avaliação do banco de germoplasma de pimenteira-do-reino quanto à presença de Piper yellow motlle virus. Summa Phytopathologica, Botucatu, v. 35, 2009. Supplement. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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83. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | WEBER, V. P.; FINGER, C. A. G.; FLEIG, F. D.; SOUZA, C. A. M. de; MUNARETO, F. F.; SILVA, L. T. de M. da. Diretrizes para desbaste de Pinus taeda L. em função da altura dominante. Ciência Florestal, Santa Maria, RS, v. 23, n. 1, p. 193-201, jan./mar. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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84. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ARAÚJO, F. A. da S.; LIRA JUNIOR, M. de A.; COSTA, J. V. T. da; SOUZA, C. A. de; STAMFORD, N. P.; SMITH, D. L. Efeito da temperatura do sistema radicular na nodulação de ervilha, feijão e lentilha. REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 26.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 10.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 8.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 5., 2004, Lages. Avaliação das conquistas: bases para estratégias futuras [anais]. Lages: UDESC: SBCS, 2004. CD-ROM. Mb 86. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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85. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SOUZA, C. A. A. de; SILVA, M. J. da; SOUZA, L. S. B. de; MOURA, M. S. B. de; SILVA, T. G. F. da. Cobertura morta na redução da evapotranspiração da palma forrageira irrigada. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE AGROMETEOROLOGIA, 20; SIMPÓSIO DE MUDANÇAS CLIMÁTICAS E DESERTIFICAÇÃO NO SEMIÁRIDO BRASILEIRO, 5., 2017, Juazeiro, BA. A agrometeorologia na solução de problemas multiescala: anais. Petrolina: Embrapa Semiárido; Juazeiro: UNIVASF; Campinas: Sociedade Brasileira de Agrometeorologia, 2017. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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86. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | LIMA, S. F. de; CUNHA, R. L. da; CARVALHO, J. G. de; SOUZA, C. A. S.; CORRÊA, F. L. de O. Comportamento do paricá (Schizolobium amazonicum Herb) submetido à aplicação de doses de boro. Cerne, Lavras, v. 9, n. 2, p. 192-204, jul./dez. 2003. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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87. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SOUZA, C. A. de; ROCHA, R. B.; ALVES, E. A.; ESPINDULA, M. C.; RAMALHO, A. R.; TEIXEIRA, A. L.; FERRAO, M. A. G. Componentes genéticos do desenvolvimento e maturação de frutos de Coffea canephora Pierre ex A.Froehner. Coffee Science, Lavras, v. 12, n. 3, p. 355-364, jul./set. 2017. Título em inglês: Genetic components for fruit development and ripening of Coffea canephora Pierre ex A. Froehner. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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88. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SOUZA, C. A. de; ROCHA, R. B.; ALVES, E. A.; ESPINDULA, M. C.; RAMALHO, A. R.; TEIXEIRA, A. L.; FERRAO, M. A. G. Componentes genéticos do desenvolvimento e maturação de frutos de Coffea canephora Pierre ex A.Froehner. Coffee Science, Lavras v. 12, n. 3, p. 355-364, jul./set. 2017. Título em inglês: Genetic components for fruit development and ripening of Coffea canephora Pierre ex A. Froehner. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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89. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SOUZA, C. A. de; ROCHA, R. B.; ALVES, E. A.; TEIXEIRA, A. L.; DALAZEN, J. R.; FONSECA, A. F. A. da. Characterization of beverage quality in Coffea canephora Pierre ex A. Froehner. Coffee Science, Lavras, v. 13, n. 2, p. 210-218, apr./jun. 2018. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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91. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SANTOS, M. R. A. dos; GUIMARÃES, M. C. M.; PAZ, E. S.; MAGALHÃES, G. M. O.; SOUZA, C. A.; SMOZINSKI, C. V.; NOGUEIRA, W. O. Induction and growth pattern of callus from Piper permucronatum leaves. Revista Brasileira de Plantas Medicinais, Botucatu, v. 18, n. 1, p.142-148, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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93. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | DAMASCENO FILHO, A. S.; ISHIDA, A. K. N.; NASCIMENTO, W. M. O.; CARVALHO, J. E. U.; SOUZA, C. A. S.; OLIVEIRA, L. C.; BONFIM, K. Reação de plantas de maracujazeiro amarelo a Xanthomonas axonopodis pv. passiflorae. Tropical Plant Pathology, Lavras, MG, v. 35, p. S214, Aug. 2010. Suplemento. Edição dos resumos do XLIII Congresso Brasileiro de Fitopatologia, Cuiabá, ago. 2010. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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95. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | TRASPADINI, E. I. F.; WADT, P. G. S.; SCHMIDT, R.; DIAS, J. R. M.; SOUZA, C. A. de; SILVA, R. W. da; PEREZ, D. V. Distribuição normal reduzida para obtenção de nível crítico: influência da normatização dos dados. In: REUNIÃO DE CIÊNCIA DO SOLO DA AMAZÔNIA OCIDENTAL, 2., 2014, Porto Velho. Anais... Porto Velho: SBCS, 2014. 216-219. Organizado por: Henrique Nery Cipriani; Alaerto Luiz Marcolan; Fernando Machado Pfeifer: Alexandre Martins Abdão dos Passos; Marcelo Curitiba Espíndula; Angelo Mansur Mendes. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia; Embrapa Solos. |
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96. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SOUZA, C. A. de; SANGI, S. C.; DEPOLLO, R. P.; ANDRADE, T. R.; SPINELLI, V. M.; VIEIRA JUNIOR, J. R.; SANTOS, M. R. A. dos; ROCHA, R. B. Diversidade alélica do gene S que expressa a autoincompatibilidade em Coffea canéfora. South American Journal of Basic Education, Technical and Technological, v. 6, n. 9, 2019. Suplemento. Edição dos Resumos do III Seminário do PPGBionorte-RO: da biodiversidade à biotecnologia, avançando as fronteiras do conhecimento, Porto Velho, out. 2019. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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97. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ALVES, E. A.; SOUZA, C. A. de; ROCHA, R. B.; PEREIRA, L. L.; LIMA, P. P. de; LOURENÇO, J. L. R. Efeito da fermentação na qualidade da bebida de robustas amazônicos. Revista Ifes Ciência, v. 6, n. 3, p. 159-170, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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98. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SOUZA, C. A. M. de; SILVA, G. F. da; XAVIER, A. C.; CHICHORRO, J. F.; SOARES, C. P. B.; SOUZA, A. L. Avaliação de modelos de afilamento segmentados na estimação da altura e volume comercial de fustes de Eucalyptus sp. Revista Árvore, Viçosa, v. 32, n. 3, p. 453-463, maio/jun. 2008. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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99. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | LOPES JÚNIOR, H.; SOUZA, C. A. de; DEPOLO, R. P.; TEIXEIRA, W. B.; FELIX, J. V. de A.; ROCHA, R. B. Características físicas dos grãos de clones do cafeeiro Coffea canephora cultivados no estado de Rondônia. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO À PESQUISA DA EMBRAPA RONDÔNIA, 11.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO, 6., 2021, Porto Velho. Anais... Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2021. p. 20. Editores: Ana Karina Dias Salman; Henrique Nery Cipriani. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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100. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SOUZA, C. A. A. de; SALVADOR, K. R. da S.; SOUZA, L. S. B. de; MOURA, M. S. B. de; SILVA, T. G. F. da. Caracteristicas volumétricas do colmo da cana-de-açúcar conforme a posição dos internódios. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE AGROMETEOROLOGIA, 20; SIMPÓSIO DE MUDANÇAS CLIMÁTICAS E DESERTIFICAÇÃO NO SEMIÁRIDO BRASILEIRO, 5., 2017, Juazeiro, BA. A agrometeorologia na solução de problemas multiescala: anais. Petrolina: Embrapa Semiárido; Juazeiro: UNIVASF; Campinas: Sociedade Brasileira de Agrometeorologia, 2017. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
18/02/2021 |
Data da última atualização: |
18/02/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
SOUZA, C. A. A. de; SILVA, T. G. F. da; SOUZA, L. S. B. de; MOURA, M. S. B. de; SILVA, P. P.; MARIN, F. R. |
Afiliação: |
Carlos Andre Alves de Souza; Thieres George Freire da Silva; Luciana Sandra Bastos de Souza; MAGNA SOELMA BESERRA DE MOURA, CPATSA; Paulo Pedro Silva; Fábio Ricardo Marin. |
Título: |
Straw management effects on sugarcane growth, nutrient cycling and water use in the Brazilian semiarid region. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Bragantia, v. 79, n. 4, p. 400-411, 2020. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1590/1678-4499.20200227 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
It was evaluated how straw management modifies the development, growth, nutrient cycling and crop water productivity of sugarcane in the semiarid region of Brazil. The experiment was carried out using two plots with 5 ha each, being one without straw on the soil surface and one with 27.2 Mg·ha−1 covering the soil. Sugarcane growth and development and straw decomposition coefficient were evaluated, whereas the industrial yield, juice quality, dry matter partitioning, and crop water productivity were determined at harvesting. The straw decomposition coefficient was 0.0049 Mg·ha−1·day−1, and the remaining dry mass was equal to 24%. The straw affected the sugarcane growth and development until the first 100 days. The individual internode volume can be adopted as an indicator of the effect of straw on sugarcane growth because the internode volumes up to the sixth position in the with-straw treatment crop were lower than in the no-straw treatment, which was not observed in other variables of the stalks. Keeping straw on the soil surface reduced the crop lodging. Yield and juice quality were not affected, but crop water productivity was increased by keeping sugarcane straw in the field. |
Palavras-Chave: |
Manta de lixo; Palha no crescimento; Semiárido. |
Thesagro: |
Adubação; Cana de Açúcar; Decomposição; Evapotranspiração; Solo. |
Thesaurus NAL: |
Evapotranspiration; Sugarcane. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/221225/1/Straw-management-effects-on-sugarcane-growth-2020.pdf
|
Marc: |
LEADER 02154naa a2200313 a 4500 001 2130056 005 2021-02-18 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1590/1678-4499.20200227$2DOI 100 1 $aSOUZA, C. A. A. de 245 $aStraw management effects on sugarcane growth, nutrient cycling and water use in the Brazilian semiarid region.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aIt was evaluated how straw management modifies the development, growth, nutrient cycling and crop water productivity of sugarcane in the semiarid region of Brazil. The experiment was carried out using two plots with 5 ha each, being one without straw on the soil surface and one with 27.2 Mg·ha−1 covering the soil. Sugarcane growth and development and straw decomposition coefficient were evaluated, whereas the industrial yield, juice quality, dry matter partitioning, and crop water productivity were determined at harvesting. The straw decomposition coefficient was 0.0049 Mg·ha−1·day−1, and the remaining dry mass was equal to 24%. The straw affected the sugarcane growth and development until the first 100 days. The individual internode volume can be adopted as an indicator of the effect of straw on sugarcane growth because the internode volumes up to the sixth position in the with-straw treatment crop were lower than in the no-straw treatment, which was not observed in other variables of the stalks. Keeping straw on the soil surface reduced the crop lodging. Yield and juice quality were not affected, but crop water productivity was increased by keeping sugarcane straw in the field. 650 $aEvapotranspiration 650 $aSugarcane 650 $aAdubação 650 $aCana de Açúcar 650 $aDecomposição 650 $aEvapotranspiração 650 $aSolo 653 $aManta de lixo 653 $aPalha no crescimento 653 $aSemiárido 700 1 $aSILVA, T. G. F. da 700 1 $aSOUZA, L. S. B. de 700 1 $aMOURA, M. S. B. de 700 1 $aSILVA, P. P. 700 1 $aMARIN, F. R. 773 $tBragantia$gv. 79, n. 4, p. 400-411, 2020.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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