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Registros recuperados : 12 | |
2. | | ALVES, R. M. O.; CARVALHO, C. A. L.; SOUZA, B. A.; SANTOS, W. S. Areas of natural occurrence of Melipona scutellaris Latreille, 1811 (Hymenoptera: Apidae) in the state of Bahia, Brazil. Anais da Academia Brasileira de Ciências, v. 84, n. 3, p. 679-688, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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3. | | SILVA, J. I.; TEIXEIRA, D. C. M.; MENESES, D. O.; PEREIRA, F. M.; LOPES, M. T. R.; SOUZA, B. A. Análise melissopalinológica de méis da região do Vale do Rio Canindé, Piauí. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE APICULTURA, 20.; CONGRESSO BRASILEIRO DE MELIPONICULTURA, 6.; EXPOAPI FEIRA DE NEGÓCIOS, 2014, Belém, PA. Sustentabilidade, tecnologia e mercados: anais. Belém, PA: CBA, 2014. p.93. CONBRAPI 2014. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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4. | | LIMA, C. B. S.; NUNES, L. A.; CARVALHO, C. A. L.; RIBEIRO, M. F.; SOUZA, B. A. Morphometric differences and fluctuating asymmetry in Melipona subnitida Ducke 1910 (Hymenoptera: Apidae) in different types of housing. Brazilian Journal of Biology, São Carlos, v. 76, n. 4, p. 845-850, 2016. Autoria: MARCIA [i.e. DE] FATIMA RIBEIRO; BRUNO [ i.e. DE] ALMEIDA SOUZA. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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5. | | MENESES, D. O.; SILVA, J. I.; D. C. M. TEIXEIRA; PEREIRA, F. M.; LOPES, M. T. R.; SOUZA, B. A. Origem botânica do pólen coletado pela abelha Tiúba (Melipona fasciculata SMITH, 1854) no campo experimental. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE APICULTURA, 20.; CONGRESSO BRASILEIRO DE MELIPONICULTURA, 6.; EXPOAPI FEIRA DE NEGÓCIOS, 2014, Belém, PA. Sustentabilidade, tecnologia e mercados: anais. Belém, PA: CBA, 2014. p. 131. CONBRAPI 2014. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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6. | | CARVALHO, C. A. L.; SODRÉ, G. S.; FONSECA, A. A. O.; ALVES, R. M. O.; SOUZA, B. A.; CLARTON, L. Physicochemical characteristics and sensory profile of honey samples from stingless bees (Apidae: Meliponinae) submitted to a dehumidification process. Anais da Academia Brasileira de Ciências, v. 81, n. 1, p. 143-149, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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8. | | LOPES, R. B.; OLINDA, R. A.; SOUZA, B. A. I.; CYRINO, J. E. P.; DIAS, C. T. S.; QUEIROZ, J. F. de; TAVARES, L. H. S. Efficiency of bioaugmentation in the removal of organic matter in aquaculture systems. Brazilian Journal of Biology, São Carlos, v. 71, n. 2, p. 409-419, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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9. | | SOUZA, I. G. B.; PATERSON, I.; McBRIDE, M. C.; SOUZA, B. A.; PEREIRA, F. M.; LOPES, M. T. R.; BENTZEN, P.; DINIZ, F. M. Isolation and characterization of 23 microsatellite loci in the stingless bee Melipona subnitida using next-generation sequencing. Conservation Genetics Resources, v. 7, n. 1, p. 239-241, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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10. | | SILVA, M. S. L. da; MENDONÇA, C. E. S.; RIBEIRO, F. N.; OLIVEIRA NETO, M. B. de; PARAHYBA, R. da B. V.; SANTOS, J. C. P. dos; CUNHA, T. J. F.; SOUZA, B. A. de. Barragem subterrânea: experiências no território do Sertão do Araripe, Estado de Pernambuco. Rio de Janeiro: Embrapa Solos, 2010. 4 p. il. color. (Embrapa Solos. Comunicado técnico, 58). Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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11. | | SILVA, M. S. L. da; RIBEIRO, F. N.; OLIVEIRA NETO, M. B. de; PARAHYBA, R. da B. V.; SANTOS, J. C. P.; CUNHA, T. J. F.; SOUZA, B. A. Barragens subterrâneas: experiências no território do sertão do Araripe, Estado de Pernambuco. Recife: Embrapa Solos, 2010. (Embrapa Solos: Comunicado Técnico, 58). Biblioteca(s): Embrapa Solos / UEP-Recife. |
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12. | | SOUZA, D. F. de; SOUZA, B. A. de; FORNI, M. A.; LEOPOLDINO, J. V.; SILVA, M. G. da; AGUIAR, G. A. B. de; MORICONI, W.; VIEIRA, H. B.; RAMOS, N. P.; CARVALHO, C. G. P. de. Desempenho agronômico de genótipos de girassol em cultivo de safra, no município de Espírito Santo do Pinhal-SP. In.: REUNIÃO NACIONAL DE PESQUISA DE GIRASSOL, 20.; SIMPÓSIO NACIONAL SOBRE A CULTURA DO GIRASSOL, 8., 2013, Cuiabá. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Soja. |
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Registros recuperados : 12 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
01/03/2010 |
Data da última atualização: |
02/03/2010 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
CARVALHO, C. A. L.; SODRÉ, G. S.; FONSECA, A. A. O.; ALVES, R. M. O.; SOUZA, B. A.; CLARTON, L. |
Afiliação: |
Carlos A. L. Carvalho, UFRBA; Geni S. Sodré, UFRBA; Antonio A. O. Fonseca, UFRBA; Rogério M. O. Alves, UFRBA; Bruno de Almeida Souza, Embrapa Meio-Norte; Lana Clarton, UFRBA. |
Título: |
Physicochemical characteristics and sensory profile of honey samples from stingless bees (Apidae: Meliponinae) submitted to a dehumidification process. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Anais da Academia Brasileira de Ciências, v. 81, n. 1, p. 143-149, 2009. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study was conducted to evaluate the effect of a dehumidification process on the physicochemical and sensory characteristics of stingless-bee honey. Melipona scutellaris and M. quadrifasciata honey samples were submitted to a dehumidification process and to physicochemical (reducing sugars, apparent sucrose, moisture, diastatic activity, hydroxymethylfurfural, ash, pH, acidity, and electric conductivity) and sensory evaluations (fluidity, color, aroma, crystallization, flavor, and acceptability). The results indicated that the dehumidification process does not interfere with honey quality and acceptability. |
Palavras-Chave: |
Conservação do mel; Qualidade do mel. |
Thesagro: |
Umidade. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://www.scielo.br/pdf/aabc/v81n1/a15v81n1.pdf
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Marc: |
LEADER 01318naa a2200217 a 4500 001 1659148 005 2010-03-02 008 2009 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCARVALHO, C. A. L. 245 $aPhysicochemical characteristics and sensory profile of honey samples from stingless bees (Apidae$bMeliponinae) submitted to a dehumidification process. 260 $c2009 520 $aThis study was conducted to evaluate the effect of a dehumidification process on the physicochemical and sensory characteristics of stingless-bee honey. Melipona scutellaris and M. quadrifasciata honey samples were submitted to a dehumidification process and to physicochemical (reducing sugars, apparent sucrose, moisture, diastatic activity, hydroxymethylfurfural, ash, pH, acidity, and electric conductivity) and sensory evaluations (fluidity, color, aroma, crystallization, flavor, and acceptability). The results indicated that the dehumidification process does not interfere with honey quality and acceptability. 650 $aUmidade 653 $aConservação do mel 653 $aQualidade do mel 700 1 $aSODRÉ, G. S. 700 1 $aFONSECA, A. A. O. 700 1 $aALVES, R. M. O. 700 1 $aSOUZA, B. A. 700 1 $aCLARTON, L. 773 $tAnais da Academia Brasileira de Ciências$gv. 81, n. 1, p. 143-149, 2009.
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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