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Registros recuperados : 20 | |
6. | | SOUZA, M. L.; OGRODOWCZYK, L.; SILVA, G. R. da; FONSECA, A. S. da; FREIRE, T. C.; VIEIRA JUNIOR, J. R. Resposta de resistência de clones de Coffea canephora ao nematoide-das-galhas (Meloidogyne incognita) em função da temperatura. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO À PESQUISA DA EMBRAPA RONDÔNIA, 10.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA RONDÔNIA, 5., 2019, Porto Velho, RO. Anais... Porto Velho, RO: Embrapa Rondônia, 2019. p. 36. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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8. | | FERNANDES, C. de F.; VIEIRA JUNIOR, J. R.; AGUIAR, P. das N. de; SOUZA, M. F.; FREIRE, T. C.; FONSECA, A. S. da; ALVES, R. de C. Atividade peroxidásica em feijoeiro comum (Phaseolus vulgaris L.) cv. Aporé na presença de ácido salicílico e Thanatephorus cucumeris. Revista Ibero-Americana de Ciências Ambientais, v. 11, n. 1, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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9. | | NUNES, J. D. K.; VIEIRA JUNIOR, J. R.; OGRODOWCZYK, L.; FONSECA, A. S. da; SANGI, S. C.; SANTOS, J. S. F. Ação dos extratos aquosos de Tithonia diversifolia (Hemsl.) A. Gray E Vernonia condensata Baker sobre juvenis de Meloidogyne incognita (Kofoid E Whitte, 1919) Chitwood, 1949. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO À PESQUISA DA EMBRAPA RONDÔNIA, 10.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA RONDÔNIA, 5., 2019, Porto Velho, RO. Anais... Porto Velho, RO: Embrapa Rondônia, 2019. p. 40. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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10. | | HOLLANDA, T. da S.; FONSECA, A. S. da; OGRODOWCZYK, L.; BASTOS, J. S. F.; FERNANDES, C. de F.; VIEIRA JUNIOR, J. R. Identificação de resposta bioquímica de resistência à estresse biótico em clones de Coffea canephora. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO À PESQUISA DA EMBRAPA RONDÔNIA, 10.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA RONDÔNIA, 5., 2019, Porto Velho, RO. Anais... Porto Velho, RO: Embrapa Rondônia, 2019. p. 35. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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11. | | BASTOS, J. S. F.; FONSECA, A. S. da; NUNES, J. D. K.; FREIRE, T. C.; SANGI, S. C.; VIEIRA JUNIOR, J. R. Extratos de Tithonia diversifolia (Hemsl.) Gray e Vernonia condensata Baker no controle in vitro de Rhizoctonia solani. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO À PESQUISA DA EMBRAPA RONDÔNIA, 10.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA RONDÔNIA, 5., 2019, Porto Velho, RO. Anais... Porto Velho, RO: Embrapa Rondônia, 2019. p. 47. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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12. | | VIEIRA JUNIOR, J. R.; FERNANDES, C. de F.; MARREIROS, J. A. A.; SANGI, S. C.; FONSECA, A. S. da; SOUZA, A. S. da; SILVA, D. S. G. da; FREIRE, T. C.; MATOS, S. I.; MAIA, D. Z. Levantamento da ocorrência da morte das pastagens em Rondônia. Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2014. (Embrapa Rondônia. Comunicado Técnico, 394). Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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13. | | VIEIRA JUNIOR, J. R.; SANGI, S. C.; FERNANDES, C. de F.; BASTOS, J. S. F.; FONSECA, A. S. da; FREIRE, T. C.; OGRODOWCZYK, L.; NUNES, J. D. K.; OLIVEIRA, K. C. C.; ROCHA, R. B. Atividade nematicida de extratos de piperáceas no controle dos Nematoides-das-galhas do cafeeiro canéfora. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 10., 2019, Vitória. Pesquisa, Inovação e Sustentabilidade dos Cafés do Brasil. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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14. | | VIEIRA JUNIOR, J. R.; FERNANDES, C. de F.; MATOS, S. I. de; MARREIROS, J. A. A.; FREIRE, T. C.; FONSECA, A. S. da; SANGI, S. C.; MAIA, D. Z.; SILVA, D. S. G. da. Alternativas para o manejo integrado de nematoide-das-galhas do cafeeiro. Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2014. 17 p. (Embrapa Rondônia. Documentos, 160). Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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15. | | SILVA, D. M. da; VIEIRA JUNIOR, J. R.; ROCHA, R. B.; ESPINDULA, M. C.; RUDNICK, V. A. de S.; FERNANDES, C. de F.; UCHÔA, F. P.; BASTOS, J. S. F.; FREIRE, T. C.; SANGI, S. C.; FONSECA, A. S. da. Resistance of Coffea canephora as a sustainable tool for Meloidogyne incognita control. Coffee Science, 17:e172018, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Rondônia. |
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16. | | VIEIRA JUNIOR, J. R.; FERNANDES, C. de F.; FONSECA, A. S. da; SANGI, S. C.; MARCOLAN, A. L.; CARARO, D. C.; OSMARI, E. K.; FREIRE, T. C.; MATOS, S. I. Estudo etiológico e epidemiológico da morte-das-pastagens em Rondônia. Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2015. 30 p. (Embrapa Rondônia. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 76). Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul; Embrapa Rondônia. |
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17. | | FONSECA, A. S. da; FREIRE, T. C.; BASTOS, J. S. F.; SANGI, S. C.; OGRODOWCZYK, L.; ROCHA, R. B.; ESPINDULA, M. C.; VIEIRA JUNIOR, J. R.; FERNANDES, C. de F. Characterization of the biochemical response of Coffea canephora accessions regarding resistance to orange rust. Research, Society and Development, v. 11, n. 7, e56211730171, 2022. Título em português: Caracterização da resposta bioquímica de acessos de Coffea canephora quanto a resistência à ferrugem alaranjada. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Café; Embrapa Rondônia. |
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18. | | VIEIRA JUNIOR, J. R.; FERNANDES, C. de F.; RODRIGUES, M. M.; COSTA, J. N. M.; SILVA, D. S. G. da; ALVES, R. de C.; FREIRE, T. C.; SANGI, S. C.; FONSECA, A. S. da. Quantificação de dano foliar produzido por crisomelídeos em feijão caupi por meio de escala diagramática de severidade. Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2013. 6 p. (Embrapa Rondônia. Comunicado Técnico, 389). Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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19. | | ALVES, R. de C.; VIEIRA JUNIOR, J. R.; FREIRE, T. C.; FONSECA, A. S. da; SANGI, S. C.; BARBIERI, F. da S.; ROCHA, R. B.; BRITO, L. G.; PEREIRA, S. dos S.; LUIZ, M. B.; FREIRE, F. das C. O.; FERNANDES, C. F. C.; SOARES, A. M.; FERNANDES, C. de F. Snake venoms and purified toxins as biotechnological tools to control Ralstonia solanacearum. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v.55, e01756, 2020. Título em português: Venenos e toxinas ofídicas purificadas como ferramenta biotecnológica para o controle de Ralstonia solanacearum. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Rondônia; Embrapa Unidades Centrais. |
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20. | | VIEIRA JUNIOR, J. R.; FERNANDES, C. de F.; RUDNICK, V. A. de S.; ROCHA, R. B.; RAMALHO, A. R.; MATOS, S. I.; FREIRE, T. C.; FONSECA A. S. da; MARREIROS, J. A. A.; ZEFERINO, D. M.; SILVA, D. S. G. da; SOARES, G. T.; GOMES, F. G.; LIMA, G. M.; SILVA, E. A. M. da; FREIRE, M. A.; CARVALHO, J. A. de. Rhizoctoniose x fusariose x roseliniose do cafeeiro: saiba diferenciar para melhor manejar. Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2015. (Embrapa Rondônia. Comunicado técnico, 402). Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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Registros recuperados : 20 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrossilvipastoril. |
Data corrente: |
04/02/2020 |
Data da última atualização: |
04/02/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
C - 0 |
Autoria: |
BARBIERI, J. D.; FREITAS, P. S. L. de; DALLACORT, R.; ZOLIN, C. A.; DANIEL, D. F.; FENNER, W.; SOUZA, A. C. S. |
Afiliação: |
JOÃO DANILO BARBIERI, UEM, Colombo-PR; PAULO SÉRGIO LOURENÇO DE FREITAS, UEM, Colombo-PR; RIVANILDO DALLACORT, UNEMAT, Tangara da Serra-MT; CORNELIO ALBERTO ZOLIN, CPAMT; DIEGO FERNANDO DANIEL, UNEMAT, Tangara da Serra-MT; WILLIAM FENNER, UNEMAT, Tangara da Serra-MT; ANA CLAUDIA SOSSAI SOUZA, UEM, Colombo-PR. |
Título: |
Thermal and Soil Moisture Amplitude ofIntercropped Crops. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Experimental Agriculture International, v. 41, n. 6, p. 1-13, 2019. JEAI.54124 |
ISSN: |
2457-0591 |
DOI: |
http://doi.org/10.9734/JEAI/2019/v41i630445 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Conservation systems of production are promoting yields and profitability, intercropping systems aim at sustainable maximization of soil and water use, and have become an alternative for regions characterized by relatively short rainy periods and high temperatures. The objective of this work was to evaluate the influence of the intercropping system between maize ( Zea mays L.) and C. juncea ( Crotalaria juncea L.) on soil temperature and humidity for the municipa lity of Tangará da Serra in Brazil. The treatments consisted of the single crop of maize and crotalaria, as well as their intercrop cultivation, the soil temperature was evaluated at depths of 0.10, 0.20, 0.30 and 0.40 m and soil moisture at depths of 0.20 and 0.40 m. The components of grain production and yield of maize were also evaluated, for crotalaria, height, diameter and dry mass of the plants were evaluated. The highest soil temperature occurred at 14 h with an average of 21°C for all three treatmen ts. The intercropping of maize with crotalaria gave the soil a lower amplitude of the soil temperature and kept the soil moisture high with values of 0.3 m 3 m - 3 in the depth of 0.20 m. The development stage presented the lowest mean thermal amplitude and higher humidity for the intercrop system. The yield of maize in an intercrop was reduced by 42.7% compared to a single crop. |
Palavras-Chave: |
Mato Grosso; Tangara da Serra-MT. |
Thesaurus NAL: |
Intercropping; Thermocouples. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/210223/1/2019-cpamt-zolin-thermal-soil-moisture-intercropped-crops.pdf
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Marc: |
LEADER 02160naa a2200265 a 4500 001 2119827 005 2020-02-04 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2457-0591 024 7 $ahttp://doi.org/10.9734/JEAI/2019/v41i630445$2DOI 100 1 $aBARBIERI, J. D. 245 $aThermal and Soil Moisture Amplitude ofIntercropped Crops.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aConservation systems of production are promoting yields and profitability, intercropping systems aim at sustainable maximization of soil and water use, and have become an alternative for regions characterized by relatively short rainy periods and high temperatures. The objective of this work was to evaluate the influence of the intercropping system between maize ( Zea mays L.) and C. juncea ( Crotalaria juncea L.) on soil temperature and humidity for the municipa lity of Tangará da Serra in Brazil. The treatments consisted of the single crop of maize and crotalaria, as well as their intercrop cultivation, the soil temperature was evaluated at depths of 0.10, 0.20, 0.30 and 0.40 m and soil moisture at depths of 0.20 and 0.40 m. The components of grain production and yield of maize were also evaluated, for crotalaria, height, diameter and dry mass of the plants were evaluated. The highest soil temperature occurred at 14 h with an average of 21°C for all three treatmen ts. The intercropping of maize with crotalaria gave the soil a lower amplitude of the soil temperature and kept the soil moisture high with values of 0.3 m 3 m - 3 in the depth of 0.20 m. The development stage presented the lowest mean thermal amplitude and higher humidity for the intercrop system. The yield of maize in an intercrop was reduced by 42.7% compared to a single crop. 650 $aIntercropping 650 $aThermocouples 653 $aMato Grosso 653 $aTangara da Serra-MT 700 1 $aFREITAS, P. S. L. de 700 1 $aDALLACORT, R. 700 1 $aZOLIN, C. A. 700 1 $aDANIEL, D. F. 700 1 $aFENNER, W. 700 1 $aSOUZA, A. C. S. 773 $tJournal of Experimental Agriculture International$gv. 41, n. 6, p. 1-13, 2019. JEAI.54124
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