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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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61.Imagem marcado/desmarcadoOSIRO, D.; COLNAGO, L. A.; OTOBONI, A. M. M. B.; LEMOS, E. G. M.; SOUZA, A. A. de; DELLA COLETTA FILHO, H.; MACHADO, M. A. A Kinetic model for Xylella fastidiosa adhesion, biofilm formation, and virulence. FEMS Microbiology Letters, Amsterdam, v. 236, p. 313-318, 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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62.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, L. S. dos; GUTIERREZ, C. B. B.; PONTES, A. N.; SOUZA, A. A. de A.; MARTORAN, L. G.; SILVA JUNIOR, O. M. Geotecnologia aplicada na análise de bacias hidrográficas e rede de drenagem: estudo das bacias hidrográficas do Murucutu e Aurá, Belém, Pará. Revista SODEBRAS, v. 11, n. 124, p. 131-135, abr. 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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63.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. A. de C.; ANDRADE, C. de L. T. de; AMARAL, T. A.; SILVA, P. P. G. da; TEIXEIRA, T. C.; PAIXAO, J. S. Análise da sensibilidade da cultura do milho às mudanças climáticas empregando modelos de simulação: 2 - resposta às alterações na precipitação. In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 30.; SIMPÓSIO SOBRE LEPDÓPTEROS COMUNS A MILHO, SOJA E ALGODÃO, 1., 2014, Salvador. Eficiência nas cadeias produtivas e o abastecimento global: resumos expandidos. Sete Lagoas: Associação Brasileira de Milho e Sorgo, 2014. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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64.Imagem marcado/desmarcadoRABELLO, F. R.; CARAZZOLLE, M. F.; MARTINS, N. F.; CAMPOS, M. A.; SILVA, M. S.; SILVA, A. C.; SOUZA, A. A. de; AMARAL, A. M. do; MEHTA, Â. Análise in silico de aquaporinas potencialmente envolvidas com o estresse hídrico nas interações café-e-citros-Xylella fastidiosa. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 5., 2007, Águas de Lindóia, SP. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2007. Biotecnologia aplicada à cadeia agroindustrial do café.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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65.Imagem marcado/desmarcadoRABELLO, F. R.; CARAZZOLLE, M. F.; MARTINS, N. F.; CAMPOS, M. A.; SILVA, M. S.; SILVA, A. C.; SOUZA, A. A. de; AMARAL, A. M. do; MEHTA, A. Análise in silico de aquaporinas potencialmente envolvidas com o estresse hídrico nas interações café-e-citros-Xylella fastidiosa. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 5., 2007, Águas de Lindóia, SP. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2007. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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66.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, R. C. dos; BEZERRA, J. R. C.; REGO, G. M.; MELO JUNIOR, P. de A.; CAMPELO, M. T. B.; SOUZA, A. A. de; BARROS JUNIOR, G. Avaliacao de linhagens avancadas de amendoim sob condicoes irrigadas. Campina Grande: Embrapa-CNPA, 1996. 6p. (Embrapa-CNPA. Pesquisa em Andamento, 35).

Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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67.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, V. B. de; CARVALHO, A. J. de; SOUZA, A. A. de; LACERDA, M. L.; ROCHA, M. de M.; SILVA, K. J. D. e; PEREIRA FILHO, I. A. Avaliação do porte de plantas de genótipos de feijão-caupi de porte prostrado e semiprostrado em ambientes de Minas Gerais e Mato Grosso. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 4., 2016, Sorriso. Feijão-caupi: avanços e desafios tecnológicos e de mercados: resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 51.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte; Embrapa Milho e Sorgo.

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68.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. A. de; SILVA, K. J. D. e; ROCHA, M. de M.; SOUZA, V. B. de; OLIVEIRA, M. B. de; CARVALHO, A. J. de. Componentes de produção de linhagens selecionadas de feijão-caupi de porte prostrado e semiprostrado no Norte de Minas Gerais. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 3., 2013, Recife. Feijão-Caupi como alternativa sustentável para os sistemas produtivos familiares e empresariais. Recife: IPA, 2013. CONAC 2012. Disponível em: http://www.conac2012.org/resumos/pdf/116b.pdf. Acesso em: 10 jul. 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.

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69.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, R. A. da; SERRANO, M. A. da S.; GOMES, A. C.; BORGES, D. C.; SOUZA, A. A. de; ASMUS, G. L.; INOMOTO, M. M. Nematóides associados ao algodoeiro no estado do Mato Grosso. IN: CONGRESSO BRASILEIRO DO ALGODÃO, 4., 2003, Goiânia. Algodão: um mercado em evolução: anais. Campina Grande: Embrapa Algodão; Fundação GO, 2003. 1 CD-ROM. (Embrapa Algodão. Documentos, 118).

Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste.

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70.Imagem marcado/desmarcadoARAGÃO, O. O. da S.; JESUS, E. da C.; OLIVEIRA-LONGATTI, S. M. de; SOUZA, A. A. de; MOREIRA, F. M. de S. Physical, chemical, and microbiological attributes as discriminators of coffee-growing and forest sites in diferent soils in the brazilian Atlantic Forest Biome. Journal of Soil Science and Plant Nutrition, v. 23, p. 6767–6776, 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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71.Imagem marcado/desmarcadoLACERDA, M. L.; ASPIAZU, I.; CARVALHO, A. J. de; SILVA, A. F. da; FERREIRA, E. A.; SOUZA, A. A. de; CAMPOS, M. L. de; BRITO, C. F. B. Periods of weed interference in cowpea crop in the semi-arid of Minas Gerais, Brazil. Revista Brasileira de Ciências Agrárias, v. 15, n. 2, e6749, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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72.Imagem marcado/desmarcadoTAKITA, M. A.; SOUZA, A. A. de; BORGES, K. M.; COLETTA FILHO, H. D.; MONGE, G. A.; DESTÉFANO, S.; RODRIGUES NETO, J.; MACHADO, M. A. Região RPF (Regulação de Fatores de Patogenicidade) distingue espécies de Xanthomonas. Fitopatologia Brasileira, Brasília, DF, v. 29, p. S253, ago. 2004. Edição dos Resumos do XXXVII Congresso Brasileiro de Fitopatologia, Gramado, RS, ago. 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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73.Imagem marcado/desmarcadoTAKITA, M. A.; AMARAL, A. M. do; SOUZA, A. A. de; COLETTA FILHO, H. D.; CARVALHO, S. A.; MACHADO, M. A. Resistência de plantas de diferentes espécies de Capsicum a Xanthomonas axonopodis PV. Citri. Fitopatologia Brasileira, Brasília, DF, v. 29, p. S255, ago. 2004. Edição dos Resumos do XXXVII Congresso Brasileiro de Fitopatologia, Gramado, RS, ago. 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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74.Imagem marcado/desmarcadoVALENTE, A. M. M. P.; FERREIRA, A. G.; DAOLIO, C.; RODRIGUES FILHO, E.; BOFFO, E. F.; SOUZA, A. A. de; SEBASTIANES, F. L. S; MELO, I. S. de. Production of 5-hydroxy-7-methoxy-4-methylphthalide in a culture of Penicillium crustosum. Anais da Academia Brasileira de Ciências, Rio de Janeiro, v. 85, n. 2, p. 487-496, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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75.Imagem marcado/desmarcadoMANGRICH, A. S.; NOVOTNY, E. H.; NICOLINI, K. P.; BONAGAMBA, T. J.; SOUZA, A. A. de; AZEVEDO, E. R. de; WYPYCH, F. Preparation and characterization of biodiesel industry waste partially carbonized material in order to produce an organic soil conditioner. In: INTERNATIONAL MEETING OF THE INTERNATIONAL HUMIC SUBSTANCES SOCIETY, 14., 2008, Saint Petersburg. From molecular understanding to innovative applications of humic substances: proceedings... Moscow: Lomonosov Moscow State University, 2008. v. 2, p. 529-532.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

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76.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. A. de; BURITY, H. A.; FIGUEIREDO, M. do V. B.; SILVA, M. L. R. B. da; MELOTTO, M.; TSAI, S. M. Eficiência simbiótica de estirpes HUP+, HUPhr e HUP. de Bradyrhizobium japonicum eBbradyrhizobium elkanii em cultivares de caupi. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 34, n. 10, p. 1925-31, out. 1999 Título em inglês: Symbiotic efficiency of Hup+, Huphr and Hup- Bradyrhizobium japonicum and Bradyrhizobium elkanii strains in cowpea cultivars.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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77.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. A. de; FREIRE, E. C.; BRUNO, R. de L. A.; CARVALHO, L. P. de; SILVA FILHO, J. L. da; PEREIRA, W. E. Estabilidade e adaptabilidade do algodoeiro herbáceo no Cerrado do Mato Grosso e Mato Grosso do Sul. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 41, n. 7, p. 1125-1131, jul. 2006 Título em inglês: Stability and adaptability of herbaceum cotton in the Cerrado of Mato Grosso and Mato Grosso do Sul, Brazi.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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78.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, A. J. de; ROCHA, M. de M.; SILVA, K. J. D. e; BRITO, O. G.; OLIVEIRA, M. B. de; SOUZA, A. A. de. Grau de acamamento e tipo de porte de linhagens de feijão-caupi do grupo ereto e semi-ereto, no Norte de Minas Gerais. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 3., 2013, Recife. Feijão-Caupi como alternativa sustentável para os sistemas produtivos familiares e empresariais. Recife: IPA, 2013. CONAC 2012. Disponível em: http://www.conac2012.org/resumos/pdf/138c.pdf. Acesso em: 23 jul. 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.

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79.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, V. B. de; CARVALHO, A. J. de; SILVA, K. J. D. e; ROCHA, M. de M.; PEREIRA FILHO, I. A.; LACERDA, M. L.; SOUZA, A. A. de. Índice de grãos e comprimento de vagens de linhagens-elite de feijão-caupi de porte ereto e semiereto em ambientes de Minas Gerais e Mato Grosso. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 4., 2016, Sorriso. Feijão-caupi: avanços e desafios tecnológicos e de mercado: resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 83. Na publicação: Kaesel Jackson Damasceno-Silva.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte; Embrapa Milho e Sorgo.

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80.Imagem marcado/desmarcadoSEGNINI, A.; SOUZA, A. A. de; NOVOTNY, E. H.; MILORI, D. M. B. P.; SILVA, W. T. L. da; BONAGAMBA, T. J.; POSADAS, A.; QUIROZ, R. Characterization of peatland soils from the high andes through 13C nuclear magnetic resonance spectroscopy. Soil Science Society of America Journal, v. 77, n. 2, p. 673-679, Mar. 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

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Registros recuperados : 103
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  08/01/2024
Data da última atualização:  08/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  PRADO, G. S.; ROCHA, D. C.; SANTOS, L. N. dos; CONTILIANI, D. F.; NOBILE, P. M.; MARTINATI-SCHENK, J. C.; PADILHA, L.; MALUF, M. P.; LUBINI, G.; PEREIRA, T. C.; MONTEIRO-VITORELLO, C. B.; CRESTE, S.; BOSCARIOL-CAMARGO, R. L.; TAKITA, M. A.; CRISTOFANI-YALY, M.; SOUZA, A. A. de.
Afiliação:  GUILHERME SOUZA PRADO, INSTITUTO AGRONÔMICO; DHIÔVANNA CORRÊIA ROCHA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINAS; LUCAS NASCIMENTO DOS SANTOS, INSTITUTO AGRONÔMICO; DANYEL FERNANDES CONTILIANI, INSTITUTO AGRONÔMICO; PAULA MACEDO NOBILE, INSTITUTO AGRONÔMICO; JULIANA CAMARGO MARTINATI-SCHENK, INSTITUTO AGRONÔMICO; LILIAN PADILHA, CNPCa; MIRIAN PEREZ MALUF, CNPCa; GREICE LUBINI, INSTITUTO AGRONÔMICO; TIAGO CAMPOS PEREIRA, UNIVERSIDADE DE SÃO PAULO; CLAUDIA BARROS MONTEIRO-VITORELLO, ESCOLA SUPERIOR DE AGRICULTURA LUIZ DE QUEIROZ; SILVANA CRESTE, INSTITUTO AGRONÔMICO; RAQUEL LUCIANA BOSCARIOL-CAMARGO, INSTITUTO AGRONÔMICO; MARCO AURÉLIO TAKITA, INSTITUTO AGRONÔMICO; MARIÂNGELA CRISTOFANI-YALY, INSTITUTO AGRONÔMICO; ALESSANDRA ALVES DE SOUZA, INSTITUTO AGRONÔMICO.
Título:  CRISPR technology towards genome editing of the perennial and semi-perennial crops citrus, coffee and sugarcane.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Frontiers in Plant Science, v. 14, article 1331258, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.3389/fpls.2023.1331258
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Gene editing technologies have opened up the possibility of manipulating the genome of any organism in a predicted way. CRISPR technology is the most used genome editing tool and, in agriculture, it has allowed the expansion of possibilities in plant biotechnology, such as gene knockout or knock-in, transcriptional regulation, epigenetic modification, base editing, RNA editing, prime editing, and nucleic acid probing or detection. This technology mostly depends on in vitro tissue culture and genetic transformation/transfection protocols, which sometimes become the major challenges for its application in different crops. Agrobacterium-mediated transformation, biolistics, plasmid or RNP (ribonucleoprotein) transfection of protoplasts are some of the commonly used CRISPR delivery methods, but they depend on the genotype and target gene for efficient editing. The choice of the CRISPR system (Cas9, Cas12), CRISPR mechanism (plasmid or RNP) and transfection technique (Agrobacterium spp., PEG solution, lipofection) directly impacts the transformation efficiency and/or editing rate. Besides, CRISPR/Cas technology has made countries rethink regulatory frameworks concerning genetically modified organisms and flexibilize regulatory obstacles for edited plants. Here we present an overview of the state-of-the-art of CRISPR technology applied to three important crops worldwide (citrus, coffee and sugarcane), considering the biological, methodological, and regulatory aspects of its applica... Mostrar Tudo
Thesaurus NAL:  Citrus; Coffee beans; Genome; Perennials; Sugarcane.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1160555/1/CRISPR-technology-towards.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1774 - 1UPCAP - DD
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