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Registros recuperados : 47 | |
21. | | SOUZA, J. C. N. de; SOUSA, N. da C.; COUTO, M. V. S. do; PAIXAO, P. E. G.; MENESES, J. O.; CUNHA, F. dos S.; SANTOS, R. T. V. S.; MARIA, A. N.; CARNEIRO, P. C. F.; FUJIMOTO, R. Y. Avaliação da eficácia in vitro do óleo essencial de erva baleeira no controle de parasito de peixes. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA E PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA TABULEIROS COSTEIROS, 7., 2017, Aracaju. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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22. | | SANTOS NETO, E.; DIAS, J. A. R.; SOUSA, N. da C.; COUTO, M. V. S. do; CUNHA, F. dos S.; MENESES, J. O.; PAIXÃO, P. E. G.; MARIA, A. N.; CARNEIRO, P. C. F.; FUJIMOTO, R. Y. Avaliação hematológica de tambaquis suplementados com próbiotico. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA E PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA TABULEIROS COSTEIROS, 7., 2017, Aracaju. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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23. | | ABE, H. A.; SOUSA, N. da C.; COUTO, M. V. S. do; PAIXAO, P. E. G.; NOGUEIRA FILHO, R. M.; REIS, R. G. A.; BOMFIM, R. V. S.; FUJIMOTO, R. Y. Growth performance and hematological parameters of banded cichlid Heros severus fed at different feeding rates and feeding frequencies. Journal of Applied Ichthyology, p. 1?8, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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24. | | RAMOS, F. M.; TORRES, M. F.; CARNEIRO, P. C. F.; MARIA, A. N.; ABE, H. A.; SOUSA, N. da C.; COUTO, M. V. S. do; PEIXOTO, P. E. G.; MENEZES, J. de O.; REZENDE, F. P.; FUJIMOTO, R. Y. Recomendação para criação do acari-zebra em cativeiro. Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2016. 8 p. (Embrapa Tabuleiros Costeiros. Circular técnica, 82). Biblioteca(s): Embrapa Pesca e Aquicultura; Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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25. | | SANTOS, T. B. R.; FUJIMOTO, R. Y.; ABE, H. A.; PAIXAO, P. E. G.; MENESES, J. O.; DIAS, J. A. R.; SOUSA, N. da C.; COUTO, M. V. S. do; CUNHA, F. S.; SANTOS, C. C. M.; MACIEL, P. O. Protocolo de boas práticas de manejo durante a fase de produção de alevinos de tambaqui na região do Baixo São Francisco AL/SE. Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiors, 2020. (Embrapa Tabuleiros Costeiros. Circular Técnica, 88). Biblioteca(s): Embrapa Pesca e Aquicultura; Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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26. | | FUJIMOTO, R. Y.; SANTOS, R. F. B.; PALA, G.; GALLANI, S. U.; VALLADÃO, G. M. R.; MORAIS, G. C.; LEE, J. T.; SOUSA, N. da C.; CUNHA, F. dos S.; MARIA, A. N.; CARNEIRO, P. C. F.; PILARSKI, F. Supplementation with arginine in the diet of Nile tilapia reared in net cages. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 54, e01099, 2019. Título em português: Suplementação com arginina na dieta de tilápia-do-nilo produzida em tanques-rede. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Unidades Centrais. |
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27. | | RMAOS, F. M.; SOUSA, N. da C.; COUTO, M. V. S. do; REIS, R. G. A.; CRUZ, N. O. da; RECUERO, L. B.; CARNEIRO, P. C. F.; FUJIMOTO, R. Y. Uso de eugenol como anestésico para três espécies de acaris ornamentais amazônicos. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENGENHARIA DE PESCA, 19., 2015, São Luis. São Luis, MA: CONBEP, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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28. | | DINIZ, D. G.; SIQUEIRA, L. D. de; HENRIQUE, E. P.; PEREIRA, P. D. C.; DINIZ, C. G. C.; ABREU, C. C. de; MAGALHAES, N. G. de M.; SOARES, G. L. da S.; PAIXAO, P. E. G.; MENESES, J. O.; COUTO, M. V. S. do; SOUSA, N. da C.; CUNHA, F. dos S.; DINIZ, C. W. P.; FUJIMOTO, R. Y. Environmental enrichment increases the number of telencephalic but not tectal cells of angelfish (Pterophyllum scalare): an exploratory investigation using optical fractionator. Environmental Biology of Fishes, n. 103, p. 847-857, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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29. | | SOUSA, N. da C.; COUTO, M. V. S. do; ABE, H. A.; PAIXAO, P. E. G.; CORDEIRO, C. A. M.; LOPES, E. M.; READY, J. S.; JESUS, G. F. A.; MARTINS, M. L.; MOURINO, J. L. P.; CARNEIRO, P. C. F.; MARIA, A. N.; FUJIMOTO, R. Y. Effects of an enterococcus faecium-based probiotic on growth performance adn health of Pirarucu, Arapaima gigas. Aquaculture Research, v. 00, p. 1-9, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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30. | | PAIXAO, P. E. G.; COUTO, M. V. S. do; SOUSA, N. da C.; ABEB, H. A.; REIS, R. G. A.; DIAS, J. A. R.; MENESES, J. O.; CUNHA, F. S.; SANTOS, T. B. R.; SILVA, I. C. A. da; MEDEIROS, E. dos S.; FUJIMOTO, R. Y. Autochthonous bacterium Lactobacillus plantarum as probiotic supplementation for productive performance and sanitary improvements on clownfish Amphiprion ocellaris. Aquaculture, v. 526, 735395, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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31. | | COUTO, M. V. S. do; SOUSA, N. da C.; PAIXAO, P. E. G.; MEDEIROS, E. dos S.; ABE, H. A.; MENESES, J. O.; CUNHA, F. S.; NOGUEIRA FILHO, r. M.; SOUSA, R. C. de; MARIA, A. N.; CARNEIRO, P. C. F.; CORDEIRO, C. A. M.; FUJIMOTO, R. Y. Is there antimicrobial property of coconut oil and lauric acid against fish pathogen? Aquaculture, v. 545, n. 15, 737234, Dec. 2021. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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32. | | COUTO, M. V. S. do; SOUSA, N. da C.; ABE, H. A.; DIAS, J. A. R.; CORDEIRO, C. A. M.; PAIXAO, P. E. G.; SANTOS, T. B. R.; CUNHA, F. dos S.; MENESES, J. O.; NOGUEIRA FILHO, R. M.; BOMFIM, C. N. C.; HONORATO, C. A.; CARDOSO, B. T.; FUJIMOTO, R. Y. Benefits of Virgin Coconut Oil in Diet to Colossoma macropomum (Cuvier, 1818). Aquaculture Nutrition, 4387692, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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33. | | OLIVEIRA, M. P. de; HOLLATZ, T. da G.; DIAS, J. A. R.; SOUSA, N. da C.; COUTO, M. V. S. do; MENESES, J. O.; CUNHA, F. dos S.; PSICAO, P. E. G.; CARNEIRO, P. C. F.; FUJIMOTO, R. Y.; MARIA, A. N. Avaliação da suplementação com probiótico no desempenho reprodutivo do acará-bandeira (Pterophyllum scalare). In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA E PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA TABULEIROS COSTEIROS, 7., 2017, Aracaju. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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34. | | SOUZA, J. C. N. de; SOUSA, N. da C.; COUTO, M. V. S. do; ABE, H. A.; DIAS, J. A. R.; PAIXAO, P. E. G.; MENESES, J. O.; CUNHA, F. dos S.; PRADO, J. Q.; MEDEIROS, E. dos S.; SOUSA, R. C. de; MARIA, A. N.; CARNEIRO, P. C. F.; FUJIMOTO, R. Y. Avaliação in vitro de cepas de bactérias com potencial probiótico isoladas do trato intestinal de tambaqui. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA E PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA TABULEIROS COSTEIROS, 8., 2018, Aracaju. Anais... Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2018. Editor técnico: Ronaldo Souza Resende. p. 22-26. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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35. | | PAIXAO, P. E. G.; SOUSA, N. da C.; COUTO, M. V. S. do; ABE, H. A.; DIAS, J. A. R. D.; MENESES, J. O.; CUNHA, F. dos S.; MARIA, A. N.; CARNEIRO, P. C. F.; SOUSA, R. C. de; PRADO, J. Q.; SOUZA, J. C. N. de; FUJIMOTO, R. Y. Avaliação não invasiva indireta para determinação da colonização probiótica intestinal em peixes. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA E PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA TABULEIROS COSTEIROS, 8., 2018, Aracaju. Anais... Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2018. Editor técnico: Ronaldo Souza Resende. p. 27-31. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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36. | | PAIXÃO, P. E. G.; MENEZES, J. O.; CUNHA, F. dos S.; SANTOS, R. F. B.; SOUSA, N. da C.; COUTO, M. V. S. do; SOUSA, J. C. N. de; SANTOS, R. T. V. S.; NEVES, M. de S.; FUJIMOTO, R. Y. Características hematológicas do peixe ornamental amazônico Symphysodon aequifaciatus submetido a condições de cativeiro. Interfaces Saúde e Ambiente, v. 6, n. 1, p. 53-62, out. 2017. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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37. | | DISA, J. A. R.; NOGUEIRA FILHO, R. M.; COUTO, M. V. S. do; SANTOS, T. B. R.; ABE, H. A.; PAIXAO, P. E. G.; MENESES, J. O.; SOUSA, N. da C.; SANTOS, C. C. M.; CARNEIRO, P. C. F.; PEREIRA, A. M. L.; FUJIMOTO, R. Y. Mix de probióticos promotores de crescimento e profiláticos contra infecções bacterianas para peixes. Aracaju: Embrapa Tabuleiros costeiros, 2022. 8 p. (Embrapa Tabuleiros Costeiros. Comunicado Técnico, 249). Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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38. | | FARIAS, A. E. N. de O.; DIAS, J. A. R.; SOUSA, N. da C.; COUTO, M. V. S. do; ABE, H. A.; SANTOS NETO, E.; SANTOS, R. T. V. S.; MENESES, J. O.; CUNHA, F. dos S.; MARIA, A. N.; CARNEIRO, P. C. F.; SOUSA, R. C. de; FUJIMOTO, R. Y. Resistência de tambaquis suplementados com probiótico ao desafio com Aeromonas hydrophila. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA E PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA TABULEIROS COSTEIROS, 8., 2018, Aracaju. Anais... Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2018. Editor técnico: Ronaldo Souza Resende. p. 38-42. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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39. | | FUJIMOTO, R. Y.; DIAS, J. A. R.; ABE, H. A.; SOUSA, N. da C.; COUTO, M. V. S. do; CORDEIRO, C. A. M.; MENESES, J. O.; CUNHA, F. S.; CARNEIRO, P. C. F.; MARIA, A. N.; MOURINO, J. L. P.; MARTINS, M. L. Seleção de bactéria autoctone com potencial probiótico para o acará-bandeira. Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2017. (Embrapa Tabuleiros Costeiros. Documentos, 214). Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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40. | | COUTO, M. V. S. do; SANTOS, T. B. R.; ABE, H. A.; PAIXAO, P. E. G.; MENESES, J. O.; DIAS, J. A. R.; SOUSA, N. da C.; CUNHA, F. dos S.; SANTOS, C. C. M.; NOGUEIRA FILHO, R. M.; FUJIMOTO, R. Y. Óleo de coco virgem como nutracêutico na ração do tambaqui. Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2021. (Embrapa Tabuleiros Costeiros. Comunicado Técnico, 244). Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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Registros recuperados : 47 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
24/09/2019 |
Data da última atualização: |
13/01/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
FUJIMOTO, R. Y.; SANTOS, R. F. B.; PALA, G.; GALLANI, S. U.; VALLADÃO, G. M. R.; MORAIS, G. C.; LEE, J. T.; SOUSA, N. da C.; CUNHA, F. dos S.; MARIA, A. N.; CARNEIRO, P. C. F.; PILARSKI, F. |
Afiliação: |
RODRIGO YUDI FUJIMOTO, CPATC; Rudã Fernandes Brandão Santos, Universidade Federal de Pernambuco - UFPE/Departamento de Bioquímica/Laboratório de Enzimologia; Gabriela Pala, Universidade Estadula Paulista - UNESP/Centro de Aquicultura/Laboratório de Microbiologia e Parasitologia de Organismos Aquáticos; Silvia Umeda Gallani, Universidade Estadual Paulista - UNESP/Centro de Aquicultura/Laboratório de Microbiologia e Parasitologia de Organismos Aquáticos; Gustavo Moraes Ramos Valladão, Universidade Estadual Paulista - UNESP/Centro de Aquicultura/Laboratório de Microbiologia e Parasitologia de Organismos Aquáticos; Gisele Cavalcante Morais, Universidade Federal do Paraná - UFPR/Centro de Estudos Marinhos, Laboratório de Bentos; James Tony Lee, Universidade Federal do Pará - UFPR/Instituto de Geociências/Faculdade de Oceanografia; Natalino da Costa Sousa, Universidade Federal do Paraná - UFPR; Fernanda dos Santos Cunha, Universidade Tiradentes; ALEXANDRE NIZIO MARIA, CPATC; PAULO CESAR FALANGHE CARNEIRO, CPATC; Fabiana Pilarski, Universidade Estadual Paulista - UNESP/Centro de Aquicultura/Laboratório de Microbiologia e Parasitologia de Organismos Aquáticos. |
Título: |
Supplementation with arginine in the diet of Nile tilapia reared in net cages. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 54, e01099, 2019. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Suplementação com arginina na dieta de tilápia-do-nilo produzida em tanques-rede. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the effect of dietary arginine concentrations on the health status of Nile tilapia (Oreochromis niloticus) cultivated in cages. The experiment was carried out in a completely randomized design with four treatments (2.3, 2.9, 3.5, and 4.1% arginine in dry matter) and three replicates, in 12 net cages of 8 m3, containing 4,000 sexually reverted tilapia (63±20 g, at 500 fish m-3). Fish productive performance and health were evaluated. Biochemical, hematological, and immunological parameters, as well as the morphological aspects of gills and liver, were evaluated. Arginine inclusion did not cause significant differences in fish growth performance. However, arginine supplementation at 3.5% concentration improved the biochemical parameters and leucocyte counts, consequently improving the immune system. The arginine concentration of 4.1% caused lipid degeneration, shown by the increase of alanine aminotransferase and the decrease of albumin, urea, lactate, and glucose. Arginine supplementation above 2.3% and below 3.5%, in the diets of tilapia reared in cages, improves fish immune system, without adverse morphological and physiological effects. |
Palavras-Chave: |
Haematology; Nutritional requirement. |
Thesagro: |
Bioquímica; Exigência Nutricional; Hematologia; Histologia; Oreochromis Niloticus. |
Thesaurus NAL: |
Biochemistry; Histology. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/202271/1/Supplementation-with-arginine.pdf
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Marc: |
LEADER 02328naa a2200373 a 4500 001 2118655 005 2020-01-13 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFUJIMOTO, R. Y. 245 $aSupplementation with arginine in the diet of Nile tilapia reared in net cages.$h[electronic resource] 260 $c2019 500 $aTítulo em português: Suplementação com arginina na dieta de tilápia-do-nilo produzida em tanques-rede. 520 $aThe objective of this work was to evaluate the effect of dietary arginine concentrations on the health status of Nile tilapia (Oreochromis niloticus) cultivated in cages. The experiment was carried out in a completely randomized design with four treatments (2.3, 2.9, 3.5, and 4.1% arginine in dry matter) and three replicates, in 12 net cages of 8 m3, containing 4,000 sexually reverted tilapia (63±20 g, at 500 fish m-3). Fish productive performance and health were evaluated. Biochemical, hematological, and immunological parameters, as well as the morphological aspects of gills and liver, were evaluated. Arginine inclusion did not cause significant differences in fish growth performance. However, arginine supplementation at 3.5% concentration improved the biochemical parameters and leucocyte counts, consequently improving the immune system. The arginine concentration of 4.1% caused lipid degeneration, shown by the increase of alanine aminotransferase and the decrease of albumin, urea, lactate, and glucose. Arginine supplementation above 2.3% and below 3.5%, in the diets of tilapia reared in cages, improves fish immune system, without adverse morphological and physiological effects. 650 $aBiochemistry 650 $aHistology 650 $aBioquímica 650 $aExigência Nutricional 650 $aHematologia 650 $aHistologia 650 $aOreochromis Niloticus 653 $aHaematology 653 $aNutritional requirement 700 1 $aSANTOS, R. F. B. 700 1 $aPALA, G. 700 1 $aGALLANI, S. U. 700 1 $aVALLADÃO, G. M. R. 700 1 $aMORAIS, G. C. 700 1 $aLEE, J. T. 700 1 $aSOUSA, N. da C. 700 1 $aCUNHA, F. dos S. 700 1 $aMARIA, A. N. 700 1 $aCARNEIRO, P. C. F. 700 1 $aPILARSKI, F. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira$gv. 54, e01099, 2019.
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Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC) |
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