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Registros recuperados : 19 | |
3. | | MACHADO JÚNIOR, C. S.; SILVA, C. R. da; SANCHES, M. C.; HAMAWAKI, O. T.; SOUSA, L. B. de. Physiologic parameters of soybean of determinate and indeterminate growth habit subjected to levels of soil moisture. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 6, p. 419-425, jun. 2017. Título em português: Parâmetros fisiológicos de soja de crescimento determinado e indeterminado submetida a níveis de umidade do solo. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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6. | | AGUIAR, L. H. M.; SOUSA, L. B. de; COELHO, L.; LEMES, E. M.; CASTRO, L. H. S. e; CARDOSO, D. B. O. Resistance of cotton genotypes to Sclerotinia sclerotiorum by the straw and oxalic acid tests. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 11, p. 1281-1284, Nov. 2018. Scientific Notes.
Título em português: Resistência de genótipos de algodoeiro a Sclerotinia sclerotiorum pelos métodos straw test e imersão em ácido oxálico. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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7. | | SOUSA, L. B. de; DAHER, R. F.; MENEZES, B. R. da S.; RODRIGES, E. V.; TARDIN, F. D.; GRAVINA, G. de A.; PEREIRA, A. V. Qualidade da biomassa em híbridos de capim-elefante para fins energéticos. Agrária - Revista Brasileira de Ciências Agrárias, Recife, v. 11, n. 2, p. 85-91, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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8. | | SOUSA, L. B. de; DAHER, R. F.; MENEZES, B. R. da S.; RODRIGUES, E. V.; TARDIN, F. D.; GRAVINA, G. de A.; PEREIRA, A. V. Qualidade da biomassa em híbridos de capim-elefante para fins energéticos. Agrária - Revista Brasileira de Ciências Agrárias, Recife, v. 11, n. 2, p. 85-91, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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9. | | SILVA, A. R. C.; CRISTO, L. N.; SILVA, E. T. DA; VITÓRIO, A. R.; SOUSA, L. B. T. DE; ASCHERI, J. L. R.; SILVA, E. M. M. DA. Effects of orange-fleshed biofortified sweet potato and sunflower oil on technological properties of cakes. Journal of Applied Pharmaceutical Science, n. 6, p. 181-192, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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10. | | SOUSA, L. B. T. de; MARQUES, G. de A.; CARVALHO, J. L. V. de; MINGUITA, A. P. da S.; SILVA, E. M. M. Biscoitos com batata-doce de polpa alaranjada: da formulação ao armazenamento. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS , 12., 2017, Campinas. Ciência de Alimentos e seu Impacto no Mundo em Transformação. Campinas: UNICAMP, 2017. SLACA, 12. De 4 a 7 de Novembro de 2017. Ref. 64875. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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11. | | SOUSA, L. B. T. DA; MRQUES, G. DE A.; MINGUITA, A. P. da S.; ASCHERI, J. L. R.; SILVA, E. M. M. Biscoitos elaborados com batata-doce de polpa alaranjada: avaliação físico-química, microbiológica e morfológica. Journal of Applied Pharmaceutical Sciences, v. 5, n. 3, p. 42-61, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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12. | | SCHNEIDER, L. S. A.; DAHER, R. F.; GRAVINA, G. A.; MACHADO, J. C.; MENEZES, B. R. S.; SOUSA, L. B.; SILVA, V. B.; RODRIGUES, E. V. Forage production stability of Elephant grass (Pennisetum purpureum) genotypes in Campos dos Goytacazes, RJ, Brazil. Agrociência, v. 50, n. 6, p. 693-700, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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14. | | SOUSA, L. B.; PEREIRA, M. L. A.; SILVA, H. G. de O.; SOUSA, L. B.; SILVA, L. S. e; MACHADO, F. S.; TOMICH, T. R.; OSS, D. B.; FERREIRA, A. L.; CAMPOS, M. M.; COSTA, I. C.; PEREIRA, L. G. R. Prosopis juliflora piperidine alkaloid extract levels in diet for sheep change energy and nitrogen metabolism and affect enteric methane yield. Journal of the Science of Food and Agriculture, v. 102, p. 5132-5140, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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15. | | SOUSA, L. B. T. de; SOARES, M. G. L.; MINGUITA, A. P. da S.; CARVALHO, J. L. V. de; MORAES, E. A.; SILVA, E. M. M. da; ASCHERI, J. L. R. Addition of lipids to cookies containing orange-fleshed sweet potatoes increases carotenoid retention. Research, Society and Development, v. 9, n. 12, e8191210964, 2020. p. 1-15. Adição de lipídios em biscoitos contendo batata-doce de polpa alaranjada elevam a retenção de carotenoides. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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16. | | OLIVEIRA JUNIOR, J. O. L. de; BARBOSA, F. J. V.; OLIVEIRA, F. das C.; NASCIMENTO, H. T. S. do; ARAUJO NETO, R. B. de; XAVIER, M. I. P.; SOUSA, L. B. de. Sistema agrícola consorciado para agricultura familiar no norte do Maranhão. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SISTEMAS DE PRODUÇÃO, 7., 2007, Fortaleza. Agricultura familiar , políticas públicas e inclusão social: anais. Fortaleza, 2007. 6 p. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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17. | | SOUSA, L. B.; DAHER, R. F.; MENEZES, B. R. da S.; STIDA, W. F.; TARDIN, F. D.; VIDAL, A. K. F.; GOMES, A. B. S.; PONCIANO, N. J.; SILVA, V. B. da; FREITAS, R. S. Biomass energy production in elephant-grass hybrids. Functional Plant Breeding Journal, v. 1, n. 2, article 4, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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18. | | BASSANI, A. B. S.; MARQUES, G. de A.; SANTOS, C. M. S.; TERNES, J. F.; SOUSA, L. B. T. de; FAVORETO, E.; MATTOS, M. da C.; CARVALHO, J. L. V. de; MORAES, E.; SILVA, E. M. M. da. Avaliação química da adição de feijão vermelho e margarina em biscoitos à base de arroz. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS , 12., 2017, Campinas. Ciência de Alimentos e seu Impacto no Mundo em Transformação. Campinas: UNICAMP, 2017. 1 p. SLACA, 12. De 4 a 7 de Novembro de 2017. Ref. 70243. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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19. | | MENEZES, B. R. S.; DAHER, R. F.; GRAVINA, G. de A.; PEREIRA, A. V.; SOUSA, L. B.; RODRIGUES, E. V.; SILVA, V. B.; GOTTARDO, R. D.; SCHNEIDER, L. S. A.; NOVO, A. A. C. Estimates of heterosis parameters in elephant grass (Pennisetum purpureum Schumach.) for bioenergy production. Chilean Journal of Agricultural Research, v.75, n.4, p. 395-401, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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Registros recuperados : 19 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
01/12/2016 |
Data da última atualização: |
06/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
SCHNEIDER, L. S. A.; DAHER, R. F.; GRAVINA, G. A.; MACHADO, J. C.; MENEZES, B. R. S.; SOUSA, L. B.; SILVA, V. B.; RODRIGUES, E. V. |
Afiliação: |
Larissa S. A. Schneider, UENF; Rogério F. Daher, UENF; Geraldo A. Gravina, UENF; JUAREZ CAMPOLINA MACHADO, CNPGL; Bruna R. S. Menezes, UFRRJ; Liliane B. Sousa, UENF; Verônica B. Silva, UENF; Erina V. Rodrigues, UENF. |
Título: |
Forage production stability of Elephant grass (Pennisetum purpureum) genotypes in Campos dos Goytacazes, RJ, Brazil. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Agrociência, v. 50, n. 6, p. 693-700, 2016. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The elephant grass (Pennisetum purpureum) is a tropical perennial forage plant with high biomass production that adapts to various soil and climatic conditions in Brazil. Stability is defined as the consistency in performance of genotypes in different environments. The aim of the present study was to estimate stability parameters by the Eberhart and Russel method, and to select elephant grass genotypes with forage production stability and high-yield in Campos dos Goytacazes, RJ, Brazil. Five harvests were made for evaluation in two years. The experimental design was arranged as randomized blocks design, with 80 treatments and two replicates. After the individual analysis of variance for dry matter yield, a combined split-plot analysis was performed. Mean values from each harvest as well as overall means of the genotypes in the five harvests were grouped using the Scott-Knott test (p£0.05). To obtain the estimates of stability over time, the method of Eberhart and Russell was used, considering the genotypes and successive harvests as environments. Genotypes Pasto Panamá, IJ 7136 cv. EMPASC 307, CAC-262, 02 AD IRI, 08 AD IRI, and Gigante de Pinda showed high forage production and phenotypic stability over the five harvests. |
Palavras-Chave: |
Dry matter yield; Genotype × environment interaction; High-yield genotypes. |
Thesagro: |
Pennisetum Purpureum. |
Thesaurus NAL: |
Forage crops; Genotype. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/151007/1/Cnpgl-2016-Agrociencia-Forage.pdf
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Marc: |
LEADER 02085naa a2200277 a 4500 001 2057649 005 2024-02-06 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSCHNEIDER, L. S. A. 245 $aForage production stability of Elephant grass (Pennisetum purpureum) genotypes in Campos dos Goytacazes, RJ, Brazil.$h[electronic resource] 260 $c2016 520 $aThe elephant grass (Pennisetum purpureum) is a tropical perennial forage plant with high biomass production that adapts to various soil and climatic conditions in Brazil. Stability is defined as the consistency in performance of genotypes in different environments. The aim of the present study was to estimate stability parameters by the Eberhart and Russel method, and to select elephant grass genotypes with forage production stability and high-yield in Campos dos Goytacazes, RJ, Brazil. Five harvests were made for evaluation in two years. The experimental design was arranged as randomized blocks design, with 80 treatments and two replicates. After the individual analysis of variance for dry matter yield, a combined split-plot analysis was performed. Mean values from each harvest as well as overall means of the genotypes in the five harvests were grouped using the Scott-Knott test (p£0.05). To obtain the estimates of stability over time, the method of Eberhart and Russell was used, considering the genotypes and successive harvests as environments. Genotypes Pasto Panamá, IJ 7136 cv. EMPASC 307, CAC-262, 02 AD IRI, 08 AD IRI, and Gigante de Pinda showed high forage production and phenotypic stability over the five harvests. 650 $aForage crops 650 $aGenotype 650 $aPennisetum Purpureum 653 $aDry matter yield 653 $aGenotype × environment interaction 653 $aHigh-yield genotypes 700 1 $aDAHER, R. F. 700 1 $aGRAVINA, G. A. 700 1 $aMACHADO, J. C. 700 1 $aMENEZES, B. R. S. 700 1 $aSOUSA, L. B. 700 1 $aSILVA, V. B. 700 1 $aRODRIGUES, E. V. 773 $tAgrociência$gv. 50, n. 6, p. 693-700, 2016.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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