|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
26/01/2017 |
Data da última atualização: |
26/01/2017 |
Autoria: |
ALI, M. H.; RANJHAN, S. K.; PATHAK, N. N. |
Título: |
Effect of different dietary energy levels on the balances of energy and nitrogen, and plane of nutrition at different stages of growth of intensively fed Muzaffarnagari lambs. |
Ano de publicação: |
1980 |
Fonte/Imprenta: |
The Indian Journal of Animal Sciences, v. 50, n. 9, p. 721-726, Sep. 1980. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract : After weaning at 80 days, 4 groups of 7 Muzaffarnagari [sic] ram lambs were given diets with metabolizable energy 1.8, 2.0, 2.1 or 2.3 Mcal/kg, by increasing the dietary concentrates from about 0 to 25, 50 and 75%, respectively. Lambs in the first group also were given 200 g molasses daily after 15 kg bodyweight. Four lambs from each group were used in metabolism trials in which excreta were collected for 7 days at 15, 25 and 30 to 35 kg liveweight. Energy retention, nitrogen retention and details of plane of nutrition are tabulated; intake of gross energy and retention of N were significantly lower with 75% concentrates at 15 kg liveweight, but by 30 to 35 kg the N retention was greatest in this group. Retention of N increased linearly with increased dietary energy at 15 and 20 kg but not at 35 kg liveweight |
Palavras-Chave: |
Growth; Planejamento nutricional. |
Thesagro: |
Consumo alimentar; Cordeiro; Crescimento; Digestibilidade; Ganho de peso; Ingestão; Nutrição animal; Nutriente; Ovino; Suplemento alimentar. |
Thesaurus Nal: |
Animal nutrition; Digestibility; Feed intake; Feed supplements; Feeding level; Sheep. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 01896naa a2200361 a 4500 001 2061870 005 2017-01-26 008 1980 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aALI, M. H. 245 $aEffect of different dietary energy levels on the balances of energy and nitrogen, and plane of nutrition at different stages of growth of intensively fed Muzaffarnagari lambs. 260 $c1980 520 $aAbstract : After weaning at 80 days, 4 groups of 7 Muzaffarnagari [sic] ram lambs were given diets with metabolizable energy 1.8, 2.0, 2.1 or 2.3 Mcal/kg, by increasing the dietary concentrates from about 0 to 25, 50 and 75%, respectively. Lambs in the first group also were given 200 g molasses daily after 15 kg bodyweight. Four lambs from each group were used in metabolism trials in which excreta were collected for 7 days at 15, 25 and 30 to 35 kg liveweight. Energy retention, nitrogen retention and details of plane of nutrition are tabulated; intake of gross energy and retention of N were significantly lower with 75% concentrates at 15 kg liveweight, but by 30 to 35 kg the N retention was greatest in this group. Retention of N increased linearly with increased dietary energy at 15 and 20 kg but not at 35 kg liveweight 650 $aAnimal nutrition 650 $aDigestibility 650 $aFeed intake 650 $aFeed supplements 650 $aFeeding level 650 $aSheep 650 $aConsumo alimentar 650 $aCordeiro 650 $aCrescimento 650 $aDigestibilidade 650 $aGanho de peso 650 $aIngestão 650 $aNutrição animal 650 $aNutriente 650 $aOvino 650 $aSuplemento alimentar 653 $aGrowth 653 $aPlanejamento nutricional 700 1 $aRANJHAN, S. K. 700 1 $aPATHAK, N. N. 773 $tThe Indian Journal of Animal Sciences$gv. 50, n. 9, p. 721-726, Sep. 1980.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
12/05/2022 |
Data da última atualização: |
12/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
SOSINSKI JUNIOR, E. E.; BARBIERI, R. L.; MARCHI, M. M.; COSTA, F. A. da; SOUZA, G. Da C. |
Afiliação: |
ENIO EGON SOSINSKI JUNIOR, CPACT; ROSA LIA BARBIERI, CPACT; MARENE MACHADO MARCHI, UFPEL; FABIA AMORIM DA COSTA, CPACT; GABRIELA DA CUNHA SOUZA, UFRGS. |
Título: |
A pecuária como uma estratégia de conservação in situ dos recursos genéticos nos ecossistemas de butiazais no Bioma Pampa. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
In: TOZETTI, A. M.; FARINA, R. K.; RAGUSE-QUADROS, M. (org.). Patrimônio natural dos Butiazais da Fazenda São Miguel. Porto Alegre: Editora Fi, 2022. |
Páginas: |
p. 81-93. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Recursos genéticos são as espécies animais, vegetais e microbianas de valor econômico, científico, social ou ambiental relevantes para as gerações atuais e futuras. |
Thesagro: |
Biodiversidade; Butiá; Conservação; Pecuária; Recurso Genético. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1142921/1/Cap5Pag81.pdf
|
Marc: |
LEADER 01001naa a2200241 a 4500 001 2142921 005 2022-05-12 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSOSINSKI JUNIOR, E. E. 245 $aA pecuária como uma estratégia de conservação in situ dos recursos genéticos nos ecossistemas de butiazais no Bioma Pampa.$h[electronic resource] 260 $c2022 300 $ap. 81-93. 520 $aRecursos genéticos são as espécies animais, vegetais e microbianas de valor econômico, científico, social ou ambiental relevantes para as gerações atuais e futuras. 650 $aBiodiversidade 650 $aButiá 650 $aConservação 650 $aPecuária 650 $aRecurso Genético 700 1 $aBARBIERI, R. L. 700 1 $aMARCHI, M. M. 700 1 $aCOSTA, F. A. da 700 1 $aSOUZA, G. Da C. 773 $tIn: TOZETTI, A. M.; FARINA, R. K.; RAGUSE-QUADROS, M. (org.). Patrimônio natural dos Butiazais da Fazenda São Miguel. Porto Alegre: Editora Fi, 2022.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|