Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  26/01/2017
Data da última atualização:  26/01/2017
Autoria:  ALI, M. H.; RANJHAN, S. K.; PATHAK, N. N.
Título:  Effect of different dietary energy levels on the balances of energy and nitrogen, and plane of nutrition at different stages of growth of intensively fed Muzaffarnagari lambs.
Ano de publicação:  1980
Fonte/Imprenta:  The Indian Journal of Animal Sciences, v. 50, n. 9, p. 721-726, Sep. 1980.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract : After weaning at 80 days, 4 groups of 7 Muzaffarnagari [sic] ram lambs were given diets with metabolizable energy 1.8, 2.0, 2.1 or 2.3 Mcal/kg, by increasing the dietary concentrates from about 0 to 25, 50 and 75%, respectively. Lambs in the first group also were given 200 g molasses daily after 15 kg bodyweight. Four lambs from each group were used in metabolism trials in which excreta were collected for 7 days at 15, 25 and 30 to 35 kg liveweight. Energy retention, nitrogen retention and details of plane of nutrition are tabulated; intake of gross energy and retention of N were significantly lower with 75% concentrates at 15 kg liveweight, but by 30 to 35 kg the N retention was greatest in this group. Retention of N increased linearly with increased dietary energy at 15 and 20 kg but not at 35 kg liveweight
Palavras-Chave:  Growth; Planejamento nutricional.
Thesagro:  Consumo alimentar; Cordeiro; Crescimento; Digestibilidade; Ganho de peso; Ingestão; Nutrição animal; Nutriente; Ovino; Suplemento alimentar.
Thesaurus Nal:  Animal nutrition; Digestibility; Feed intake; Feed supplements; Feeding level; Sheep.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC32580 - 1ADDAP - PP
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  12/05/2022
Data da última atualização:  12/05/2022
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  SOSINSKI JUNIOR, E. E.; BARBIERI, R. L.; MARCHI, M. M.; COSTA, F. A. da; SOUZA, G. Da C.
Afiliação:  ENIO EGON SOSINSKI JUNIOR, CPACT; ROSA LIA BARBIERI, CPACT; MARENE MACHADO MARCHI, UFPEL; FABIA AMORIM DA COSTA, CPACT; GABRIELA DA CUNHA SOUZA, UFRGS.
Título:  A pecuária como uma estratégia de conservação in situ dos recursos genéticos nos ecossistemas de butiazais no Bioma Pampa.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  In: TOZETTI, A. M.; FARINA, R. K.; RAGUSE-QUADROS, M. (org.). Patrimônio natural dos Butiazais da Fazenda São Miguel. Porto Alegre: Editora Fi, 2022.
Páginas:  p. 81-93.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Recursos genéticos são as espécies animais, vegetais e microbianas de valor econômico, científico, social ou ambiental relevantes para as gerações atuais e futuras.
Thesagro:  Biodiversidade; Butiá; Conservação; Pecuária; Recurso Genético.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1142921/1/Cap5Pag81.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT22271 - 1UPCPL - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional