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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoAMARANTE, C. V. T. do; MARTIN, M. S. de; SOETHE, C.; MATTOS, L. M. Conservação pós-colheita em condição ambiente de híbridos de tomate tipo salada. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 30, n. 2, p. S7264-S7260, jul. 2012. Suplemento. Trabalho apresentado no 52. Congresso Brasileiro de Olericultura, Salvador, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSOETHE, C.; STEFFENS, C. A.; HAWERROTH, F. J.; AMARANTE, C. V. T. do; HEINZEN, A. S. Maturation of 'Baigent' apples protected by antihail nets and sprayed with aminoethoxyvinylglycine and ethephon. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 51, e02439, 2021. Título em português: Maturação de maçãs 'Baigent' produzidas sob tela antigranizo e pulverizadas com aminoetoxivinilglicina e etefon.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais; Embrapa Uva e Vinho.

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3.Imagem marcado/desmarcadoMATTOS, L. M.; PINHEIRO, J. B.; MARINHO, A. G.; SOETHE, C. Projeto Jogo de Cintura: cultivo de hortaliças em pequenos espaços. In: CONGRESSO PAN-AMERICANO DE INCENTIVO AO CONSUMO DE FRUTAS E HORTALIÇAS PARA A PROMOÇÃO DA SAÚDE, 5., 2009, Brasília, DF. Um prato cheio de saúde: anais... Brasília, DF: Ministério da Saúde, Coordenação-Geral da Política de Alimentação e Nutrição, 2009. CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSOETHE, C.; STEFFENS, C. A.; HAWERROTH, F. J.; MOREIRA, M. A.; AMARANTE, C. V. T. do; STANGER, M. C. Quality of "Baigent" apples as a function of pre-harvest application of aminoethoxyvinylglycine and ethephon stored in controlled atmosphere. Applied Food Research, v. 2, n.100117, May 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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5.Imagem marcado/desmarcadoSOETHE, C.; STEFFENS, C. A.; AMARANTE, C. V. T. do; DE MARTIN, M. S.; BORTOLINI, A. J. Qualidade, compostos fenólicos e atividade antioxidante de amoras-pretas 'Typy' e 'Guarani' armazenadas a diferentes temperaturas. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 51, n. 8, p. 950-957, ago. 2016. Título em inglês: Quality, phenolic compounds, and antioxidant activity of 'Tupy' and 'Guarani' blackberries stored at different temperatures.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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6.Imagem marcado/desmarcadoSOETHE, C.; STEFFENS, C. A.; HAWERROTH, F. J.; AMARANTE, C. V. T. do; HEINZEN, A. S.; STANGER, M. C. Postharvest quality of "Baigent" apples as a function of single and multiple preharvest spray aminoetoxivinylglycine and ethephon applications. Revista Brasileira de Fruticultura, v. 41, n. 3, (e-153), 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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7.Imagem marcado/desmarcadoSOETHE, C.; STEFFENS, C. A.; HEIZEN, A. S.; HAWERROTH, F. J.; SANTOS, E. de S.; AMARANTE, C. V. T. do; DUARTE, G. da C. Maturação de maçãs "Brookfield" em função da forma de aplicação de aminoetoxivinilglicina. In: JORNADA DE PÓS-GRADUAÇÃO E PESQUISA-CONGREGA URCAMP, 14., 2017, Bagé. Revista da 14ª Jornada de Pós-Graduação e Pesquisa-Congrega Urcamp. Bagé: Congrega URCAMP, 2017. v.1.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  01/07/2022
Data da última atualização:  14/07/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 5
Autoria:  SOETHE, C.; STEFFENS, C. A.; HAWERROTH, F. J.; MOREIRA, M. A.; AMARANTE, C. V. T. do; STANGER, M. C.
Afiliação:  CRISTINA SOETHE, University of Santa Catarina State (UFSC); CRISTIANO ANDRÉ STEFFENS, University of Santa Catarina State (UFSC); FERNANDO JOSE HAWERROTH, CNPUV; MARCELO ALVES MOREIRA, University of Santa Catarina State (UFSC); CASSANDRO VIDAL TALAMINI DO AMARANTE, University of Santa Catarina State (UFSC); MAYARA CRISTIANA STANGER, University of Santa Catarina State (UFSC).
Título:  Quality of "Baigent" apples as a function of pre-harvest application of aminoethoxyvinylglycine and ethephon stored in controlled atmosphere.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Applied Food Research, v. 2, n.100117, May 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.afres.2022.100117
Idioma:  Português
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the effects of pre-harvest application on ?Baigent? apple trees cul- tivated under black anti-hail nets with aminoethoxyvinylglycine (AVG), in a single or split dose, combined or not with ethephon, on the quality, the antioxidant activity, and the content of phenolic compounds of the fruits after storage in controlled atmosphere (CA). The pre-harvest applications of AVG alone, both at a dose of 0.125 g L − 1 , as well as in split dose and at a dose of 0.0625 g L − 1 , reduced the rate of ethylene production, showed less yellowing fruits and a lower incidence of cracks, maintaining high flesh firmness, texture attributes, and fruit acidity, without causing negative effects on the incidence of mealiness and decay. The pre-harvest applications of AVG at a dose of 0.125 g L − 1 and in split dose combined with ethephon also contributed to the reduction of the ethylene production rate and yellowing, showed high flesh firmness and texture, however, it showed a high incidence of decay and cracking when ethephon was combined with AVG at a dose of 0.125 g L − 1 . In the skin, application of AVG only at a dose of 0.125 g L − 1 reduced the total phenolic compounds values, however, total an- tioxidant activity was reduced with any form of AVG application. In the flesh, there was no effect of pre-harvest application of AVG. Regardless of the dose and form of application, AVG reduced the contents of chlorogenic acid, ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  2-Chloroethylphosphonic acid Bioactive compound; Inhibitor of ethylene synthesis; Shading.
Thesagro:  Maçã; Malus Domestica.
Thesaurus NAL:  Aminoethoxyvinylglycine; Apples.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1144400/1/Soethe-et-al-AppliedFoodResearch-v2-2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV18821 - 1UPCAP - DD
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