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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
21/06/2017 |
Data da última atualização: |
04/01/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
DANTAS, B. F.; ANGELOTTI, F.; ARAGÃO, C. A. |
Afiliação: |
BARBARA FRANCA DANTAS, CPATSA; FRANCISLENE ANGELOTTI, CPATSA; CARLOS ALBERTO ARAGÃO, Professor da Universidade do Estado da Bahia-UNEB, Juazeiro, Bahia. |
Título: |
Will increasing temperature and CO2 affect pumpkin early development in Brazilian Semi-Arid? |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Geama, Recife, v. 9, n. 1, p. 51-57, abr./jun. 2017. |
ISSN: |
2447-0740 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
With rising levels of CO2 in atmosphere, understanding possible impacts on development and growth of plants becomes increasingly important. The aim of this study was to evaluate interaction between different temperatures and CO2 levels in germination and early development of seedlings of different species of pumpkin. Seeds of Cucurbita pepo cultivars ?Caserta? and ?Redonda?, and Cucurbita maxima ?Coroa? were sown in trays of 36 cells and held in growth chambers with different combinations of levels of CO2 and day/night temperatures. The experimental design was completely randomized in a 2 X 3 factorial scheme with two levels of CO2 concentration (360 and 550ppm) and three day/night temperatures (26/20, 29/26 and 32/26°C), with four replicates of 18 seedlings for each treatment. CO2 levels used caused different effects among cultivars for most variables, but a significant change in physiological behavior of seedlings with increasing CO2 concentration was not observed. Increase in temperature led to physiological changes in both seeds and seedlings. The predicted conditions of increasing concentration of atmospheric CO2 and temperature are damaging to production of pumpkin seedlings |
Palavras-Chave: |
CO2; Cucurbitácea; Moranga; Mudanças Climáticas; Pumpkin. |
Thesagro: |
Abóbora; Cucurbitaceae; Etapa de Desenvolvimento da Planta; Germinação; Hortaliça. |
Thesaurus Nal: |
Climate change; Germination. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
29/04/2014 |
Data da última atualização: |
19/02/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
JESUS, O. N. de; MACHADO, C. de F.; SOARES, T. L.; JUNGHANS, T. G.; OLIVEIRA, E. J. de; FALEIRO, F. G. |
Afiliação: |
ONILDO NUNES DE JESUS, CNPMF; CRISTINA DE FATIMA MACHADO, CNPMF; TALIANE LEILA SOARES, CAPES; TATIANA GOES JUNGHANS, CNPMF; EDER JORGE DE OLIVEIRA, CNPMF; FABIO GELAPE FALEIRO, CPAC. |
Título: |
Recursos genéticos de Passiflra en Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE PASSIFLORA, 1., 2013, Neiva, Colombia. Libro de Memorias... Neiva: CEPASS HUILA, 2013. |
Páginas: |
p.24-35 |
Idioma: |
Espanhol |
Conteúdo: |
o maracujá amarelo é cultivado de Norte a Sul do Brasil, proporcionando economia e renda para inúmeros municípios. A maior exploração comercial (mais de 95% da produção nacional) é feita com maracujá azedo ou casca amarela (Passiflora edulis f. f1avicarpa Deg.) devido ao seu maior rendimento industrial (Vianna-Silva et ai., 2008), enquanto que o maracujá roxo (Passiflora edulis Sims.) predomina na Austrália e África do Sul onde é explorado para consumo como suco ou fruta fresca. |
Thesagro: |
Maracujá. |
Thesaurus NAL: |
Passiflora. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/101628/1/Recursos-geneticos-de-Passiflora-en-Embrapa0001.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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