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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSOARES, M. G. M. Aspectos ecologicos (alimentacao e reproducao) dos peixes do Igarape do Porto, Aripuana, MT. Manaus: FUA, 1978. 77p. Dissertacao Mestrado.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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2.Imagem marcado/desmarcadoNAKANO, O.; SOARES, M. G. Bicho-furao: Biologia, habitos e controle. Laranja, Cordeiropolis, v. 16. n. 1, p.209-221, 1995.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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3.Imagem marcado/desmarcadoNAKANO, O.; SOARES, M. G. Bicho-furao: biologia, habitos e controle. Laranja, v.16, n.1, p.209-221, 1995. v.16 p.209-221

Biblioteca(s): Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSOARES, M. G.; RONCOLATO, L. Planejamento florestal na Suzano Papel. Serie Tecnica IPEF, Piracicaba, v. 14, n. 34, p. 210, jul. 2001. Edicao da Memoria do Simposio Ibero-Americano de Gestao e Economia Florestal, 1., 2001, Porto Seguro. Posters.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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5.Imagem marcado/desmarcadoMAIA, L. A.; PIEDADE, M. T. F.; SOARES, M. G. The phenology of Macrolobium multijugum (Caesalpiniaceae) in flooded forest, in the black water (igapo) of the Taruma-Mirim, Central Amazonica, Brazil. In: LIEBEREI, R.; BIANCHI, H.; VOB, K., ed. Proceedings of the third SHIFT-Workshop, Manaus march 15-19, 1998. Bonn: Bundesministerium fur Bildung und Forschung, 1998. p.293-303.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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6.Imagem marcado/desmarcadoYAMAMOTO, K. C.; SOARES, M. G. M.; FREITAS, C. E. de C. Alimentação de Triportheus angulatus (Spix & Agassiz, 1829) no lago Camaleão, Manaus, AM, Brasil. Acta Amazonica, Manaus, v. 34, n. 4, p. 653-659, out./dez. 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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7.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, C. J. da; SOARES, M. G. M.; PIEDADE, M. T.; JUNK, W. O pantanal mato-grossense e as várzeas amazônicas: uma comparação da situação ecológica, utilização atual e problemas ambientais. Brasília: MCT: CNPQ, 1998. 79 p. Estudos dos impactos humanos nas florestas e áreas inundadas nos trópicos - SHIFT.

Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Pantanal.

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8.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, C. J. da; SOARES, M. G. M.; PIEDADE, M. T.; JUNK, W. O pantanal mato-grossense e as varzeas amazonicas: uma comparacao da situacao ecologica, utilizacao atual e problemas embientais. Brasilia: MCT: CNPq, 1998. 79 p. (Estudos dos impactos humanos nas florestas e areas inundadas nos tropicos).

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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9.Imagem marcado/desmarcadoSOARES, M. G.; NAKANO, O.; BEATO JUNIOR, H. G.; DADO, S. Controle da broca das cucurbitaceas Diaphania nitidalis (Cramer, 1782) (Lepidoptera - Piralidae) na cultura da abobrinha atraves de um novo inseticida fisiologico denominado tebufenozide. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 15., 1995, Caxambu. Resumos... Lavras : SEB / ESAL, 1995. p.514. Resumos do VI Encontro Nacional de Fitossanitaristas e II Simposio Integrado de Manejo de Pragas, Caxambu, 1995.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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10.Imagem marcado/desmarcadoSOARES, M. G. L.; BORSOI, L. M.; SENA, G. G. S.; ASCHERI, J. L. R.; SILVA, E. M. M. DA. Farinhas integrais de banana verde prata e nanica: potencial de aplicação na alimentação humana. In: NUTRIÇÃO em Foco: Uma abordagem holística. 3. ed. Piracanjuba-GO: Editora Conhecimento Livre, 2020. Cap. 16. p. 168-181

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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11.Imagem marcado/desmarcadoSOARES, M. G. M.; COSTA, E. L. da; SIQUEIRA-SOUZA, F. K.; ANJOS, H. D. B. dos; YAMAMOTO, K. C.; FREITAS, C. E. de C. (org.). Peixes de lagos do médio Rio Solimões. Manaus: EDUA, 2007. 172 p.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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12.Imagem marcado/desmarcadoSOUSA, L. B. T. de; SOARES, M. G. L.; MINGUITA, A. P. da S.; CARVALHO, J. L. V. de; MORAES, E. A.; SILVA, E. M. M. da; ASCHERI, J. L. R. Addition of lipids to cookies containing orange-fleshed sweet potatoes increases carotenoid retention. Research, Society and Development, v. 9, n. 12, e8191210964, 2020. p. 1-15. Adição de lipídios em biscoitos contendo batata-doce de polpa alaranjada elevam a retenção de carotenoides.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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13.Imagem marcado/desmarcadoMATOS, J. C.; MENEZES, V. G.; GOIS, G. C.; ARAUJO, G. G. L. de; BARCELLOS, B. S. de C.; SOARES, M. G.; MATOS, M. H. T. de; MORAES, E. A.; MENEZES, D. R.; QUEIROZ, M. A. A. Histological and physical-mechanical characteristics of the skin of Dorper sheep related to residual feed intake and the confinement environment. Tropical Animal Health and Production, v. 54, n. 5, 314, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  27/09/2022
Data da última atualização:  13/01/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  MATOS, J. C.; MENEZES, V. G.; GOIS, G. C.; ARAUJO, G. G. L. de; BARCELLOS, B. S. de C.; SOARES, M. G.; MATOS, M. H. T. de; MORAES, E. A.; MENEZES, D. R.; QUEIROZ, M. A. A.
Afiliação:  JAIR CORREIA MATOS, UNIVASF; VANÚZIA GONÇALVES MENEZES, UFRPE; GLAYCIANE COSTA GOIS, UNIVASF; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; BRUNNA SAMUEL DE CARVALHO BARCELLOS, UFRGS; MARILIZ GUTTERRES SOARES, UFRGS; MARIA HELENA TAVARES DE MATOS, UNIVASF; ELENICE ANDRADE MORAES, UNIVASF; DANIEL RIBEIRO MENEZES, UNIVASF; MÁRIO ADRIANO ÁVILA QUEIROZ, UNIVASF.
Título:  Histological and physical-mechanical characteristics of the skin of Dorper sheep related to residual feed intake and the confinement environment.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Tropical Animal Health and Production, v. 54, n. 5, 314, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s11250-022-03320-6
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim was to evaluate the effect of residual feed intake (RFI) on the histological, physical and mechanical characteristics of the sheep skin confined in full sun or shade. Dorper sheep (n = 64), male, with an initial bodyweight of 17.8 ± 2.43 kg was confined for 40 days to determine the RFI. After classification, 30 animals with positive RFI and 30 animals with negative RFI were selected, which were distributed in 2 confinement environments. This was a factorial arrangement of 2 (groups of animals?positive RFI and negative RFI) × 2 (environments?full sun and shade), with 15 animals for each combination of factors. The sheep remained in confinement for 60 days. After slaughter, skins were divided in half, and fragments were collected from the right portion for histological sections. The left part of each skin was subjected to tanning. Interaction effect RFI × environment was found in the evaluation of leather fragments in the horizontal direction on elongation at break, leather thickness and tear strength (p < 0.05). An isolated effect of the environment was found on elongation at break of leather fragments in the evaluation on the vertical direction (p = 0.01) and on the number of secondary follicles during the histological evaluation of the dorsal and lateral regions of the skin (p < 0.05). An effect of the interaction RFI × environment was observed for the thermostatic layer of the hip region (p = 0.03). Sheep with positive RFI and kept in confinement in full sun have a... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Eficiência alimentar; Estresse térmico; Resistência à tração.
Thesagro:  Confinamento; Consumo Alimentar; Meio Ambiente; Ovino; Pele.
Thesaurus NAL:  Heat stress; Tensile strength.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146876/1/Histological-and-physicalmechanical-characteristics-of-the-skin-2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA60052 - 1UPCAP - DD
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