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Registros recuperados : 293 | |
221. | | FERRACINI, V. L.; QUEIROZ, S. C. do N. de; GOMES, M. A. F.; CERDEIRA, A. L.; PEREIRA, A. S.; SOUZA, M. D. de; SANTOS, G. L. dos. Monitoramento do herbicida tebutiuron em água subterrânea na microbacia do córrego Espraiado, região de Ribeirão Preto, SP. Jaguariúna: Embrapa Meio Ambiente, 2006. 9 p. (Embrapa Meio Ambiente. Documentos, 54). Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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222. | | GOMES, M. A. F.; PEREIRA, A. S.; QUEIROZ, S. C. do N. de; FERRACINI, V. L.; JARDIM, I. C. S. F.; PAULA, M. M. de; DIOGO, A. Movimento do herbicida imazetapir em um neossolo quartzarênico típico e em um latossolo de textura média das nascentes do rio Araguaia, município de Mineiros (GO). Pesticidas: Revista de Ecotoxicologia e Meio Ambiente, Curitiba, v. 18, p.115-122, jan./dez. 2008. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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223. | | PESSOA, M. C. P. Y.; QUEIROZ, S. C. do N. de; FERRACINI, V. L.; GOMES, M. A. F.; SOUZA, M. D. de. Movimento vertical do herbicida hexazinone em latossolo vermelho distrófico do córrego Espraiado, Ribeirão Preto, SP, cultivado com cana-de-açúcar - simulações considerando dados local e default. Jaguariúna: Embrapa Meio Ambiente, 2009. 25p. (Embrapa Meio Ambiente. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 52). Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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225. | | CERDEIRA, A. L.; PARAIBA, L. C.; KATAGUIRI, K.; BOLONHEZI, D.; GOMES, M. A. F.; SOUZA, M. D. de; PEREIRA, A. S.; FARJANI NETO, C.; MATALLO, M. B. Nitrate in groundwater in a recharge area of Guarany aquifer in Brazil. In: ANNUAL MISSISSIPPI WATER RESOURCES RESEARCH CONFERENCE, 38., 2008, Jackson. Proceedings... Jackson: Water Resources Research Institute, 2008. p.27-31. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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226. | | CERDEIRA, A. L.; PARAIBA, L. C.; KATAGUIRI, K.; BOLONHEZI, D.; GOMES, M. A. F.; SOUZA, M. D. de; PEREIRA, A. S.; MATALLO, M. B. Nitrate in groundwater in a recharge area of Guarany aquifer in Brazil. In: ANNUAL MISSISSIPPI WATER RESOURCES CONFERENCE, 38., 2008, Jackson. Proceedings... Jackson, 2008. Section C: Groundwater. 1p. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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227. | | CERDEIRA, A. L.; PARAIBA, L. C.; KATAGUIRI, K.; BOLONHEZI, D.; GOMES, M. A. F.; SPADOTTO, C. A.; FARJANI NETO, C.; MATALLO, M. B.; MOMM, H. Nitrate in groundwater in Ribeirão Preto city area in Brazil. Pesticidas: Revista de Ecotoxicologia e Meio Ambiente, Curitiba, v. 18, p.1-8, jan./dez. 2008. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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228. | | VALARINI, P. J.; NARDO, E. A. B. de; GOMES, M. A. F.; FERREIRA, C. J. A.; CASTRO, V. L. S. S. de. Dinâmica e efeitos de agrotóxicos no meio ambiente. In: FREIRE, F. das C. O.; CARDOSO, J. E.; VIANA, F. M. P. (Ed.). Doenças de fruteiras tropicais de interesse agroindustrial. Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica; Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2003. 687 p. p. 625-687. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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229. | | GOMES, M. A. F.; PEREIRA, L. C.; SOUZA, M. D. de; PEREIRA, A. S.; RONQUIM, C. C.; TOSTO, S. G.; CAMPINHOS, E. N.; RODY, Y. P. Perdas de água e de sedimentos sob três tipos de cobertura vegetal na microbacia da fazenda santa marta, município de Igaratá/SP. Campinas: Embrapa Monitoramento por Satélite, 2017. 15 p. (Embrapa Monitoramento por Satélite. Circular Técnica, 33) Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Territorial. |
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230. | | TOSTO, S. G.; GARCIA, J. R.; GARCIA, E. P. DE A.; ALMEIDA, V.; SARCINELLI, O.; PEREIRA, L. C.; GOMES, M. A. F. Pagamento por serviços ambientais no Brasil. TOSTO, S. G.; PEREIRA, L. C.; GOMES, M. A. F.; RODRIGUES, J. A. (ed.). Serviços ecossistêmicos e serviços ambientais de solo, água e carbono - Amazônia. Brasília, DF: Embrapa, 2023. cap. 8. p. 182-200. ODS Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Territorial. |
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231. | | GOMES, M. A. F.; QUEIROZ, S. C. do N. de; FERRACINI, V. L.; PESSOA, M. C. P. Y.; PEREIRA, A. S.; FILIZOLA, H. F.; SOUZA, M. D. de. Ocorrência dos herbicidas Tebutiuron e Hexazinone e implicações na qualidade da água subterrânea - estudo de caso na microbacia do córrego Espraiado, Ribeirão Preto (SP). In: CONGRESSO DE MEIO AMBIENTE [DE] PAULÍNIA E REGIÃO METROPOLITANA DE CAMPINAS, 1., 2004, Paulínia. [Anais...] Paulínia: Prefeitura Municipal: Região Metropolitana de Campinas, 2004. p. 150-151. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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233. | | GOMES, M. A. F.; HAMADA, E.; FILIZOLA, H. F.; QUEIROZ, S. C. do N. de; FERRACINI, V. L.; PESSOA, M. C. P. Y.; CHAIM, A. Ordenamento agroambiental das áreas de recarga do Aqüífero Guarani: estudos de caso em território brasileiro. In: HAMADA, E. (Ed.). Água, agricultura e meio ambiente no Estado de São Paulo: avanços e desafios. Jaguariúna: Embrapa Meio Ambiente, 2003. p. 1-22. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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234. | | PESSOA, M. C. P. Y.; FERNANDES, E. N.; QUEIROZ, S. C. do N. de; FERRACINI, V. L.; GOMES, M. A. F.; SOUZA, M. D. de. Mathematical-modelling simulation applied to help in the decision-making process on environmental impact assessment of agriculture. In: PRADO, H. A. do; LUIZ, A. J. B.; CHAIB FILHO, H. Computational Methods for Agricultural Research: Advances and Applications. Hershey: InformatIon Science Reference, 2011. p. 199-233. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Meio Ambiente. |
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235. | | GOMES, M. A. F.; PAULA, M. M. de; DIOGO, A.; FARIAS, C. D.; FILIZOLA, H. F.; SOUZA, M. D. de; CARBALLAL, M. R. Soil survey of the Guarani Aquifer recharge areas in the Headwaters of the Araguaia River, in the States of Goiás (GO) and Mato Grosso (MT): A contribution to regional agri-environmental planning studies. In: GOMES, M. A. F. (Ed.). Agricultural use of the Guarani Aquifer recharge areas in Brazil: implications for groundwater and proposed agri-environmental schemes. Brasília, DF: Embrapa, 2012. pt. 2, p. 44-62. 1 e-book no formato epub. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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236. | | COUTINHO, H. L. da C.; LEITE, A. A. S.; PARAIBA, L. C.; CERDEIRA, A. L.; FILIZOLA, H. F.; SILVA, E. F. da; GOMES, M. A. F. Spatial analysis of the leaching potential of herbicides in the Guarani Aquifer recharge areas in the Upper Taquari Basin, in Mato Grosso do Sul (MS). In: GOMES, M. A. F. (Ed.). Agricultural use of the Guarani Aquifer recharge areas in Brazil: implications for groundwater and proposed agri-environmental schemes. Brasília, DF: Embrapa, 2012. pt. 2, p. 139-152. 1 e-book no formato epub. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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237. | | JARDIM, I. C. S. F.; ANDRADE, J. A.; QUEIROZ, S. C. do N. de; FERRACINI, V. L.; MALDANER, L.; GOMES, M. A. F. Sorção e dessorção do imazetapir em solo de áreas adjacentes ao Aquífero Guarani (Mineiros/GO). In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE CROMATOGRAFIA E TÉCNICAS RELACIONADAS, 12., 2008, Florianóplis. Livro de resumos... Florianóplis: Instituto Internacional de Cromatografia, 2008. 1 CD-ROM Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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238. | | ALMEIDA, S. D. B.; COSTA, E. A. D.; GOMES, M. A. F.; LUCHINI, L. C.; SPADOTTO, C. A.; MATALLO, M. B. Sorção de triazinas em solos tropicais: I. pré seleção para recomendação de uso na Região de Ubatuba, São Paulo, Brasil. In: CONGRESO IBEROAMERICANO DE FÍSICA Y QUÍMICA AMBIENTAL, 4., 2006, Cáceres, Espanha. Acata de resúmenes. Cáceres, Espanha: SIFYQA, 2006. p. 17-22. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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239. | | ALMEIDA, S. D. B.; COSTA, E. A. D.; GOMES, M. A. F.; LUCHINI, L. C.; SPADOTTO, C. A.; MATALLO, M. B. Sorção de triazinas em solos tropicais: I. pré seleção para recomendação de uso na região de Ubatuba, São Paulo, Brasil. In: CONGRESO IBEROAMERICANO DE FÍSICA Y QUÍMICA AMBIENTAL, 4., 2006, Cáceres, Espanha. Acta de resúmenes... Cáceres, Espanha: SIFyQA, 2006. Págs 137-138 Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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Registros recuperados : 293 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
23/09/2009 |
Data da última atualização: |
17/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
FITZGERALD, M. A.; BERGMAN, C. J.; RESURRECCION, A. P.; MÖLLER, J.; JIMENEZ, R.; REINKE, R. F.; MARTIN, M.; BLANCO, P.; MOLINA, F.; CHEN, M.; KURI, V.; ROMERO, M. V.; HABIBI, F.; UMEMOTO, T.; JONGDEE, S.; GRATEROL, E.; REDDY, K. R.; BASSINELLO, P. Z.; SIVAKAMI, R.; RANI, N. S.; DAS, S.; WANG, Y. J.; INDRASARI, S. D.; RAMLI, A.; AHMAD, R.; DIPTI, S. S.; XIE, L.; LANG, N. T.; SINGH, P.; TORO, D. C.; TAVASOLI, F.; MESTRES, C. |
Afiliação: |
PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF. |
Título: |
Addressing the dilemmas of measuring amylose in rice. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Cereal Chemistry, v. 86, n. 5, p. 492-498, Sept./Oct. 2009. |
DOI: |
https://doi.org/10.1094/CCHEM-86-5-0492 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Amylose content is a parameter that correlates with the cooking behavior of rice. It is measured at the earliest possible stages of rice improvement programs to enable breeders to build the foundations of appropriate grain quality during cultivar development. Amylose is usually quantified by absorbance of the amylose-iodine complex. The International Network for Quality Rice (INQR) conducted a survey to determine ways that amylose is measured, reproducibility between laboratories, and sources of variation. Each laboratory measured the amylose content of a set of 17 cultivars of rice. The study shows that five different versions of the iodine binding method are in use. The data show that repeatability was high within laboratories but reproducibility between laboratories was low. The major sources of variability were the way the standard curve was constructed and the iodine binding capacity of the potato amylose used to produce the standard. Reproducibility is much lower between laboratories using a standard curve of potato amylose alone compared with those using calibrated rice cultivars. This study highlights the need to standardize the way amylose is measured, and presents research avenues for doing so. |
Thesagro: |
Amilose; Arroz; Oryza sativa. |
Thesaurus NAL: |
Amylose; Rice. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 02642naa a2200565 a 4500 001 1428478 005 2022-05-17 008 2009 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1094/CCHEM-86-5-0492$2DOI 100 1 $aFITZGERALD, M. A. 245 $aAddressing the dilemmas of measuring amylose in rice.$h[electronic resource] 260 $c2009 520 $aAmylose content is a parameter that correlates with the cooking behavior of rice. It is measured at the earliest possible stages of rice improvement programs to enable breeders to build the foundations of appropriate grain quality during cultivar development. Amylose is usually quantified by absorbance of the amylose-iodine complex. The International Network for Quality Rice (INQR) conducted a survey to determine ways that amylose is measured, reproducibility between laboratories, and sources of variation. Each laboratory measured the amylose content of a set of 17 cultivars of rice. The study shows that five different versions of the iodine binding method are in use. The data show that repeatability was high within laboratories but reproducibility between laboratories was low. The major sources of variability were the way the standard curve was constructed and the iodine binding capacity of the potato amylose used to produce the standard. Reproducibility is much lower between laboratories using a standard curve of potato amylose alone compared with those using calibrated rice cultivars. This study highlights the need to standardize the way amylose is measured, and presents research avenues for doing so. 650 $aAmylose 650 $aRice 650 $aAmilose 650 $aArroz 650 $aOryza sativa 700 1 $aBERGMAN, C. J. 700 1 $aRESURRECCION, A. P. 700 1 $aMÖLLER, J. 700 1 $aJIMENEZ, R. 700 1 $aREINKE, R. F. 700 1 $aMARTIN, M. 700 1 $aBLANCO, P. 700 1 $aMOLINA, F. 700 1 $aCHEN, M. 700 1 $aKURI, V. 700 1 $aROMERO, M. V. 700 1 $aHABIBI, F. 700 1 $aUMEMOTO, T. 700 1 $aJONGDEE, S. 700 1 $aGRATEROL, E. 700 1 $aREDDY, K. R. 700 1 $aBASSINELLO, P. Z. 700 1 $aSIVAKAMI, R. 700 1 $aRANI, N. S. 700 1 $aDAS, S. 700 1 $aWANG, Y. J. 700 1 $aINDRASARI, S. D. 700 1 $aRAMLI, A. 700 1 $aAHMAD, R. 700 1 $aDIPTI, S. S. 700 1 $aXIE, L. 700 1 $aLANG, N. T. 700 1 $aSINGH, P. 700 1 $aTORO, D. C. 700 1 $aTAVASOLI, F. 700 1 $aMESTRES, C. 773 $tCereal Chemistry$gv. 86, n. 5, p. 492-498, Sept./Oct. 2009.
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Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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