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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  28/10/1993
Data da última atualização:  28/10/1993
Autoria:  RODRIGUEZ, V.; RODRIGUEZ, B.; PERON, N.
Afiliação:  Instituto de Ciencia Animal, Apartado 24, San Jose de las Lajas, La Habana.
Título:  Effect of the additional of green forage to an integral diet of citrus pulp on the performance of young calves.
Ano de publicação:  1974
Fonte/Imprenta:  Cuban Journal Agriculture Science, v.8, p.173-147, 1974.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The effect of dehydrated citrus pulp with or without fresh forage on animal perimanence, rumen fermentation and incidence of parakeratosis was studied in 15 dairy calves from 5 to 120 days of age. Weaning was at 35 days after the calves had consumed 90 litres of wholc milk. The treatments were: A) integral diet (68% citrus pulp); B) integral diet plus 2.5 kg of fresh forage/100 kg LW; and C) integral diet plus fresh forage ad libitum. There was a greater consumpition of DM (P <.01) and ME (P<.05) in the calves that had access to forage, but, efficiency of ME utilization for live weifht gain was better (P<.01) in those without forage. The integral diet alone was characterized by a lower rumen ph (P<.05). There were no diferences in total VFA concentration but individual molar proporitions were greater (P<.001) for acid and lower for propionic, butyric and valeric acid with forage. The calves given the integral diet alone showed severe rumen parakerotosis. Tissue weight (P<.001) of the reticulo-rumen was greater and abomasum (P<.05) and small intesitine (P<.001) was lower in those fed an integral diet only. The addition of fresh forage produced a beneficial effect by reducing the lesionsof the rumen wall.
Palavras-Chave:  Alimentacao animal.
Thesagro:  Consumo; Silagem.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF15386 - 1ADCSP - --S9724S9724
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21.Imagem marcado/desmarcadoFÁVERO, A. P.; SIMPSON, C. E.; VALLS, J. F. M.; PEÑALOZA, A. del P. de S.; MORETZSOHN, M. de C.; TORRES, A. C.; BERTIOLI, D. J.; LEAL-BERTIOLI, S. C.; GUIMARÃES, P. N. Amendoim. In: CURSO INTERNACIONAL DE PRÉ-MELHORAMENTO DE PLANTAS, 2006, BRASÍLIA, DF. [Anais...]. Brasília: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2006. (Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Documentos, 185) p. 159-161.
Tipo: Resumo em Anais de CongressoCirculação/Nível: -- - --
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
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