|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Corte. |
Data corrente: |
27/12/2019 |
Data da última atualização: |
30/12/2019 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MEDEIROS, G. B.; ARAUJO, F. R.; HIGINO, S. S. S.; BEZERRA NETO, P. S.; MEDEIROS, R. S.; SARTI, E. C. F. B.; AQUINO, V. V. F.; RODRIGUES, O. G. |
Afiliação: |
Universidade Federal de Campina Grande - UFCG; FLABIO RIBEIRO DE ARAUJO, CNPGC; Universidade Federal de Campina Grande - UFCG; Universidade Federal de Campina Grande - UFCG; Universidade Federal de Campina Grande - UFCG; Universidade Federal de Campina Grande - UFCG; Universidade Federal de Campina Grande - UFCG; Universidade Federal de Campina Grande - UFCG. |
Título: |
Detection of Mycobacterium spp. in Coalho cheese commercialized in the city of Caicó-RN, Brazil. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 30., 2019, Maceió. Resumos... São Paulo, SP: Sociedade Brasileira de Microbiologia -SBM, 2019. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Artisanal Coalho cheese is a popular dairy product, widely consumed in the Northeast region of Brazil, and is produced with raw or pasteurized milk. Microbial contamination of cheeses has very important consequences, both for the dairy industry, given the potential economic losses, and for public health, due to the risk of outbreaks of foodborne diseases. The present study aimed to detect Mycobaterium spp. in Coalho cheese commercialized in the city of Caicó-RN Brazil, using bacterial culture and molecular diagnosis. 50 samples of Coalho cheese obtained from local street market were analyzed, 35 of which were made from raw milk (artesanal cheese) and 15 with pasteurized milk (industrialized cheese). |
Palavras-Chave: |
Coalho cheese; Mycobacterium rutilum; Mycobacterium ssp. |
Thesaurus Nal: |
Tuberculosis. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/207894/1/Detection-of-Mycobacterium-spp.-in-coalho-cheese.pdf
|
Marc: |
LEADER 01535nam a2200241 a 4500 001 2117801 005 2019-12-30 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMEDEIROS, G. B. 245 $aDetection of Mycobacterium spp. in Coalho cheese commercialized in the city of Caicó-RN, Brazil.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 30., 2019, Maceió. Resumos... São Paulo, SP: Sociedade Brasileira de Microbiologia -SBM$c2019 520 $aArtisanal Coalho cheese is a popular dairy product, widely consumed in the Northeast region of Brazil, and is produced with raw or pasteurized milk. Microbial contamination of cheeses has very important consequences, both for the dairy industry, given the potential economic losses, and for public health, due to the risk of outbreaks of foodborne diseases. The present study aimed to detect Mycobaterium spp. in Coalho cheese commercialized in the city of Caicó-RN Brazil, using bacterial culture and molecular diagnosis. 50 samples of Coalho cheese obtained from local street market were analyzed, 35 of which were made from raw milk (artesanal cheese) and 15 with pasteurized milk (industrialized cheese). 650 $aTuberculosis 653 $aCoalho cheese 653 $aMycobacterium rutilum 653 $aMycobacterium ssp 700 1 $aARAUJO, F. R. 700 1 $aHIGINO, S. S. S. 700 1 $aBEZERRA NETO, P. S. 700 1 $aMEDEIROS, R. S. 700 1 $aSARTI, E. C. F. B. 700 1 $aAQUINO, V. V. F. 700 1 $aRODRIGUES, O. G.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Gado de Corte (CNPGC) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Algodão. |
Data corrente: |
12/11/2014 |
Data da última atualização: |
19/11/2014 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SIMÕES, C. DE S.; ROCHA, G. M. G. DA; ARAÚJO, E. DE S.; LUCENA, A. M. A. DE.; G FILHO, A. L. de A.; PINTO, F. S. L.; ARRIEL, N. H. C. |
Afiliação: |
Cássia de Souza Simões; Geisenilma Maria Gonçalves da Rocha; Eveline de Sousa Araújo; Amanda Micheline Amador de Lucena; ANTONIO LOPES DE ARROXELAS G FILHO, CNPA; FABIA SUELLY LIMA PINTO, CNPA; NAIR HELENA CASTRO ARRIEL, CNPA. |
Título: |
Diversidade de genótipos de pinhão-manso utilizando RAPD. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MAMONA, 6.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE OLEAGINOSAS ENERGÉTICAS, 3., 2014, Fortaleza. Energia e segurança alimentar na agricultura familiar: anais. Campina Grande, PB: Embrapa Algodão, 2014. |
Páginas: |
p. 12 |
ISSN: |
2177-6008 |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Variabilidade genética. |
Thesagro: |
Jatropha Curcas; Marcador Molecular. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/111925/1/BIO249-p12.pdf
|
Marc: |
LEADER 00831nam a2200229 a 4500 001 1999807 005 2014-11-19 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2177-6008 100 1 $aSIMÕES, C. DE S. 245 $aDiversidade de genótipos de pinhão-manso utilizando RAPD. 260 $aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE MAMONA, 6.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE OLEAGINOSAS ENERGÉTICAS, 3., 2014, Fortaleza. Energia e segurança alimentar na agricultura familiar: anais. Campina Grande, PB: Embrapa Algodão$c2014 300 $ap. 12 650 $aJatropha Curcas 650 $aMarcador Molecular 653 $aVariabilidade genética 700 1 $aROCHA, G. M. G. DA 700 1 $aARAÚJO, E. DE S. 700 1 $aLUCENA, A. M. A. DE. 700 1 $aG FILHO, A. L. de A. 700 1 $aPINTO, F. S. L. 700 1 $aARRIEL, N. H. C.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Algodão (CNPA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|