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Registros recuperados : 147 | |
101. | | ALVES, T. C.; PEDROSO, A. de F.; PEDROSO, A. M.; LEMES, A. P.; PASSERI, L. F.; SILVA, L. R. da; BACARO, C. F.; OLIVEIRA, P. P. A. Milk production and quality of cows grazing intensive and extensive pasture areas. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 51., 2014, Barra dos Coqueiros. A produção animal frente às mudanças climáticas e tecnológicas - anais. Barra dos coqueiros: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2014. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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102. | | LAMPERT, V. do N.; COSTA, F. P.; GENRO, T. C. M.; PINHEIRO, L. S.; SILVA, A. H. S.; SILVA, L. R.; REGERT, F. C. Modelagem produtiva e econômica de diferentes níveis de intensificação na produção de bovinos de corte de ciclo completo para o Rio Grande do Sul. In: JORNADA [DO] NÚCLEO DE ESTUDOS EM SISTEMAS DE PRODUÇÃO DE BOVINOS DE CORTE E CADEIA PRODUTIVA, 10.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE SISTEMA DE PRODUÇÃO DE BOVINOS DE CORTE, 2., 2015, Porto Alegre. Fronteiras do conhecimento frente a um ambiente de transição na pecuária de corte: resumos expandidos. Porto Alegre: UFRGS, 2015. p. 184-185. Organizadores Gabriel Ribas Pereira, Tamara Esteves de Oliveira, Júlio Otávio Jardim Barcellos. Nespro. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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103. | | GONDIM, M. das G. F.; NETO, J. de S.; SILVA, L. R. M.; KHAN, A. S.; CABRAL, J. E. de O. Portfolio theory: an application to the market of selected fruit in Caerá State, Brazil. In: INTERAMERICAN SOCIETY TROPICAL HORTICULTURE, 47., 2003, Fortaleza. Proceedings... Miami: ISTH, 2003. p.84-86. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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104. | | ANDRADE, F. N.; ROCHA, M. de M.; GOMES, R. L. F.; FREIRE FILHO, F. R.; SILVA, K. J. D. e; RODRIGUES, E. V.; SILVA, L. R. A. da. Potencial nutricional e culinário de linhagens de tegumento e cotilédone verdes para o mercado de feijão-caupi verde. In: REUNIÃO DE BIOFORTIFICAÇÃO NO BRASIL, 4., 2011. Teresina. Palestras e resumos...Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos; Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2011. 5 p. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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105. | | GOMES, E. R.; SILVA, L. R. A. da; ANDRADE JUNIOR, A. S. de; SOUSA, V. F. de; MOUSINHO, F. E. P. Potencial hídrico foliar da melancieira em resposta a variação no conteúdo de água no solo. Irriga, Botucatu, v. 1, n. 1, Ed. esp., p. 29-39, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Cocais; Embrapa Meio-Norte. |
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106. | | ALCANTARA, R. M. C. M. de; XAVIER, G. R.; CARVALHO, J. dos S.; ROCHA, M. de M.; RUMJANEK, N. G.; SILVA, L. R. A. da. Potencial da fixação biológica de nitrogênio em genótipos ancestrais de feijão-caupi. REUNIÃO BRASILEIRA DE MANEJO E CONSERVAÇÃO DO SOLO E DA ÁGUA, 18., 8 a 13 de agosto de 2010, Teresina. Novos caminhos para agricultura conservacionista no Brasil: [anais...]. Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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107. | | ALCANTARA, R. M. C. M. de; XAVIER, G. R.; CARVALHO, J. dos S.; ROCHA, M. de M.; RUMJANEK, N. G.; SILVA, L. R. A. da. Potencial da fixação biológica de nitrogênio em genótipos ancestrais de feijão-caupi. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE MANEJO E CONSERVAÇÃO DO SOLO E DA ÁGUA, 18., 2010, Teresina. Novos caminhos para agricultura conservacionista no Brasil. Teresina: Embrapa Meio-Norte: Universidade Federal do Piauí, 2010. 4 p. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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110. | | COUTINHO FILHO, J. L. V.; PERES, R. M.; JUSTO, C. L.; ALENCAR, M. M. de; RAZOOK, A. G.; SILVA, L. R. M. da; SIQUEIRA, P. A. Estudo de algumas características fenotípicas relacionadas ao desempenho de tourinhos da raça Canchim em confinamento: 1. Desenvolvimento ponderal e polimorfismo para cor da mufla. Boletim de Indústria Animal, Nova Odessa, SP, v.53, n.único, p.7-10, 1996. p. 7-10. Resumo expandido. Publicado tambem por In: Reuniao Anual da Sociedade Brasileira de Zootecnia, 33, 1996, Fortaleza. Anais... Fortaleza: SBZ, 1996, v.1 p.158-160. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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111. | | COUTINHO FILHO, J. L. V.; PERES, R. M.; JUSTO, C. L.; ALENCAR, M. M. de; RAZOOK, A. G.; SILVA, L. R. M. da; SIQUEIRA, P. A. de. Estudo de algumas características fenotípicas relacionadas ao desempenho de tourinhos da raça Canchim em confinamento: - I Desenvolvimento ponderal e polimorfismo para cor da mufla. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 33., 1996, Fortaleza. Anais... Fortaleza: SBZ, 1996. v. 1. p. 158-160. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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112. | | SILVA, L. R. M. da; COUTINHO FILHO, J. L. V.; PERES, R. M.; JUSTO, C. L.; ALENCAR, M. M. de; SIQUEIRA, P. A. de. Estudo de algumas características fenotípicas relacionadas ao desempenho de tourinhos da Raça Canchim em confinamento: - II Marcadores Genéticos. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 33., Fortaleza, CE. Anais... Fortaleza: SBZ, 1996. p. 161-163. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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113. | | SILVA, L. R. B. da; LIMA, C. E. P.; MADEIRA, N. R.; GUEDES, I. M. R.; SILVA, J. da; FONTENELLE, M. R. Evolução dos teores de matéria orgânica do solo em uma área cultivada com hortaliças em sistemas conservacionistas. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 31.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 15.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 13.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 10., 2014, Araxá. Fertilidade e biologia do solo: integração e tecnologias para todos: anais. Araxá: Núcleo Regional Leste da Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2014. FertBio 2014. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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114. | | LOPES, L. D.; LIMA, A. O. S.; TAKETANI, R. G.; DARIAS, P.; SILVA, L. R. F.; ROMAGNOLI, E. M.; LOUVANDINI, H.; ABDALLA, A. L.; MENDES, R. Exploring the sheep rumen microbiome for carbohydrate-active enzymes. Antonie van Leeuwenhoek, Amsterdam, v. 108, n. 1, p. 15-30, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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115. | | SILVA, L. R. B.; LIMA, C. E. P.; FONTENELLE, M. R.; MOITA, A. W.; ZANDONADI, D. B.; SOUZA, R. B. de; LOPES, C. A. Fracionamento físico da matéria orgânica de dois solos adubados com bokashis distintos. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA HORTALIÇAS, 4., 2014, Brasília, DF. Resumos... Brasília: Embrapa Hortaliças, 2014. Resumo 12. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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116. | | SILVA, L. R. B.; LIMA, C. E. P.; MADEIRA, N. R.; SILVA, J. da; GUEDES, I. M. R.; FONTENELLE, M. R.; SOARES, D. C. Frações húmicas da matéria orgânica de um solo cultivado com hortaliças em sistemas conservacionistas. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA HORTALIÇAS, 4., 2014, Brasília, DF. Resumos... Brasília: Embrapa Hortaliças, 2014. 1 p. Resumo 14. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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118. | | SILVA, L. R.; AUGUSTA, I. M.; COSTA, J. B. da; AURIEMA, B. E.; BARBOSA, M. I. M. J.; MORAIS, L. A. S. de; NASCIMENTO, C. Determination of bioactive compounds and antioxidant capacity of the grumixama fruit (Eugenia brasiliensi sLamarck). In: INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 1.; INTERNATIONAL WORKSHOP ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 2., 2018, Campinas. Food Design and Health: proceedings. Campinas: Galoá, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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119. | | BARROSO, A. da S.; SILVA, L. R.; BARROS, V. M.; OLIVEIRA, A. da S.; ALVES, M. S. S.; VARELA, E. S.; HASHIMOTO, D. T.; ALVES, A. L. Implantação do banco de DNA de peixes da Bacia Araguaia-Tocantins: aplicações na taxonomia, produção e conservação de recursos genéticos. Revista Integralização Universitária, Palmas, TO, v. 7, n. 9, p. 173-180, mar./set. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Pesca e Aquicultura. |
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120. | | PEIXOTO, G. H. S.; SILVA, L. R. da; LUCCAS, B. E. G. D.; INGLIS, M. C. V.; MELLO, S. C. M. de. Inibição do crescimento micelial de Sclerotiniasclerotiorumpor compostos voláteis produzidos por Trichodermaspp., em fases distintas do desenvolvimento. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FITOPATOLOGIA, 51., 2019, Recife. Anais... Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Fitopatologia, 2019. p. 319 Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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Registros recuperados : 147 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
06/01/2020 |
Data da última atualização: |
06/01/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 3 |
Autoria: |
SHAHAB, M.; ROBERTO, S. R.; AHMED, S.; COLOMBO, R. C.; SILVESTRE, J. P.; KOYAMA, R.; SOUZA, R. T. de. |
Afiliação: |
Muhammad Shahab, Agricultural Research Center, Department of Agronomy, Londrina State University, Londrina,PR 86057-970, Brazil; mshahab78@gmail.com (M.S.); saeeddikhan@gmail.com (S.A.);ronancolombo@yahoo.com.br (R.C.C.); jp.silvestre@gmail.com (J.P.S.); emykoyama@hotmail; Sergio Ruffo Roberto, Agricultural Research Center, Department of Agronomy, Londrina State University, Londrina,PR 86057-970, Brazil; mshahab78@gmail.com (M.S.); saeeddikhan@gmail.com (S.A.);ronancolombo@yahoo.com.br (R.C.C.); jp.silvestre@gmail.com (J.P.S.); emykoyama@hotmail; Saeed Ahmed, Agricultural Research Center, Department of Agronomy, Londrina State University, Londrina,PR 86057-970, Brazil; mshahab78@gmail.com (M.S.); saeeddikhan@gmail.com (S.A.);ronancolombo@yahoo.com.br (R.C.C.); jp.silvestre@gmail.com (J.P.S.); emykoyama@hotmail; Ronan Carlos Colombo, Agricultural Research Center, Department of Agronomy, Londrina State University, Londrina,PR 86057-970, Brazil; mshahab78@gmail.com (M.S.); saeeddikhan@gmail.com (S.A.);ronancolombo@yahoo.com.br (R.C.C.); jp.silvestre@gmail.com (J.P.S.); emykoyama@hotmail; João Pedro Silvestre, Agricultural Research Center, Department of Agronomy, Londrina State University, Londrina,PR 86057-970, Brazil; mshahab78@gmail.com (M.S.); saeeddikhan@gmail.com (S.A.);ronancolombo@yahoo.com.br (R.C.C.); jp.silvestre@gmail.com (J.P.S.); emykoyama@hotmail; Renata Koyama, Agricultural Research Center, Department of Agronomy, Londrina State University, Londrina,PR 86057-970, Brazil; mshahab78@gmail.com (M.S.); saeeddikhan@gmail.com (S.A.);ronancolombo@yahoo.com.br (R.C.C.); jp.silvestre@gmail.com (J.P.S.); emykoyama@hotmail; REGINALDO TEODORO DE SOUZA, CNPUV. |
Título: |
Anthocyanin accumulation and color development of 'Benitaka' table grape subjected to exogenous abscisic acid application at different timings of ripening. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Agronomy, v. 9, n. 4, p. 164, [online] 2019. |
DOI: |
https://doi.org/10.3390/agronomy9040164 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In colored table grapes, the anthocyanin contents are inhibited by the high temperature during ripening and berries suffer a lack of skin color, thus affecting their market value. In order to overcome this issue, a research study was planned to evaluate the influence of (S)-cis-abscisic acid (S-ABA) on rates of anthocyanin accumulation in table grapes when applied at different timings of ripening, and to quantify the gradual increase of berry color. The study was conducted in a commercial vineyard of ?Benitaka? table grapes (Vitis vinifera L.), grown under double annual cropping system in a subtropical area. The trials were carried out during two consecutive seasons (i.e., summer season of 2015 and off-season of 2016). The treatments used for the experiments contained 400 mg L−1 S-ABA applied at different timings of veraison (the onset of ripening), as follows: control (with no application); at pre-veraison (PRV); at veraison (V); and at post-veraison (POV). For all S-ABA treatments, a second application was performed 10 days after the first application. Berries were analyzed for weekly and daily anthocyanin accumulations, weekly and daily color index development (CIRG), total soluble solids (TSS) content, titratable acidity (TA), and maturation index (TSS/TA). Grapes subjected to exogenous application of S-ABA at any time of veraison, especially at PRV or at V, significantly increased the anthocyanin accumulation as well as berry color index development. Other chemical properties of grapes (i.e., TSS, TA, and TSS/TA evolution) were not affected by the use of S-ABA and followed a predictable pattern in relation to days of berries ripening. View Full-Text Keywords: Vitis vinifera L.; production system; S-ABA; rate of anthocyanin accumulation; CIRG; bioactive compounds MenosIn colored table grapes, the anthocyanin contents are inhibited by the high temperature during ripening and berries suffer a lack of skin color, thus affecting their market value. In order to overcome this issue, a research study was planned to evaluate the influence of (S)-cis-abscisic acid (S-ABA) on rates of anthocyanin accumulation in table grapes when applied at different timings of ripening, and to quantify the gradual increase of berry color. The study was conducted in a commercial vineyard of ?Benitaka? table grapes (Vitis vinifera L.), grown under double annual cropping system in a subtropical area. The trials were carried out during two consecutive seasons (i.e., summer season of 2015 and off-season of 2016). The treatments used for the experiments contained 400 mg L−1 S-ABA applied at different timings of veraison (the onset of ripening), as follows: control (with no application); at pre-veraison (PRV); at veraison (V); and at post-veraison (POV). For all S-ABA treatments, a second application was performed 10 days after the first application. Berries were analyzed for weekly and daily anthocyanin accumulations, weekly and daily color index development (CIRG), total soluble solids (TSS) content, titratable acidity (TA), and maturation index (TSS/TA). Grapes subjected to exogenous application of S-ABA at any time of veraison, especially at PRV or at V, significantly increased the anthocyanin accumulation as well as berry color index development. Other chemica... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
CIRG; Production system; Rate of anthocyanin accumulation; S-ABA; Vitis vinifera L. |
Thesaurus NAL: |
Bioactive compounds. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/208203/1/agronomy-09-00164.pdf
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Marc: |
LEADER 02682naa a2200277 a 4500 001 2118223 005 2020-01-06 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.3390/agronomy9040164$2DOI 100 1 $aSHAHAB, M. 245 $aAnthocyanin accumulation and color development of 'Benitaka' table grape subjected to exogenous abscisic acid application at different timings of ripening.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aIn colored table grapes, the anthocyanin contents are inhibited by the high temperature during ripening and berries suffer a lack of skin color, thus affecting their market value. In order to overcome this issue, a research study was planned to evaluate the influence of (S)-cis-abscisic acid (S-ABA) on rates of anthocyanin accumulation in table grapes when applied at different timings of ripening, and to quantify the gradual increase of berry color. The study was conducted in a commercial vineyard of ?Benitaka? table grapes (Vitis vinifera L.), grown under double annual cropping system in a subtropical area. The trials were carried out during two consecutive seasons (i.e., summer season of 2015 and off-season of 2016). The treatments used for the experiments contained 400 mg L−1 S-ABA applied at different timings of veraison (the onset of ripening), as follows: control (with no application); at pre-veraison (PRV); at veraison (V); and at post-veraison (POV). For all S-ABA treatments, a second application was performed 10 days after the first application. Berries were analyzed for weekly and daily anthocyanin accumulations, weekly and daily color index development (CIRG), total soluble solids (TSS) content, titratable acidity (TA), and maturation index (TSS/TA). Grapes subjected to exogenous application of S-ABA at any time of veraison, especially at PRV or at V, significantly increased the anthocyanin accumulation as well as berry color index development. Other chemical properties of grapes (i.e., TSS, TA, and TSS/TA evolution) were not affected by the use of S-ABA and followed a predictable pattern in relation to days of berries ripening. View Full-Text Keywords: Vitis vinifera L.; production system; S-ABA; rate of anthocyanin accumulation; CIRG; bioactive compounds 650 $aBioactive compounds 653 $aCIRG 653 $aProduction system 653 $aRate of anthocyanin accumulation 653 $aS-ABA 653 $aVitis vinifera L 700 1 $aROBERTO, S. R. 700 1 $aAHMED, S. 700 1 $aCOLOMBO, R. C. 700 1 $aSILVESTRE, J. P. 700 1 $aKOYAMA, R. 700 1 $aSOUZA, R. T. de 773 $tAgronomy$gv. 9, n. 4, p. 164, [online] 2019.
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