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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  11/08/2021
Data da última atualização:  15/09/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ASSUNÇÃO, C. M.; MENDES, V. R. A.; BRANDAO, F. Z.; BATISTA, R. I. T. P.; SOUZA, E. D.; CARVALHO, B. C. de; QUINTAO, C. C. R.; RAPOSO, N. R. B.; CAMARGO, L. S. de A.
Afiliação:  CAROLINA MARINHO ASSUNÇÃO, Universidade Federal de Juiz de Fora; VIVIAN RACHEL ARAUJO MENDES, Universidade Federal de Viçosa; FELIPE ZANDONADI BRANDÃO, Universidade Federal Fluminense; RIBRIO IVAN TAVARES PEREIRA BATISTA, Universidade Federal Fluminense; ELIZA DINIZ SOUZA; BRUNO CAMPOS DE CARVALHO, CNPGL; CAROLINA CAPOBIANGO ROMANO QUINTAO, CNPGL; NADIA REZENDE BARBOSA RAPOSO, Universidade Federal de Juiz de Fora; LUIZ SERGIO DE ALMEIDA CAMARGO, CNPGL.
Título:  Effects of resveratrol in bull semen extender on post-thaw sperm quality and capacity for fertilization and embryo development.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Animal Reproduction Science, v. 226, 106697, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.anireprosci.2021.106697
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Resveratrol, a potent antioxidant, can be an alternative semen extender constituent to protect spermatozoa against reactive oxygen species (ROS); however, effects on sperm quality postthawing and sperm function is not well understood. This study, therefore, was conducted to investigate effects of resveratrol supplementation to semen extender on sperm quality postthawing. Bull semen was cryopreserved using extenders not supplemented or supplemented with 0.05, 0.1, or 1 mM resveratrol. Supplementation of extender with resveratrol at 0.05 mM resulted in greater (P < 0.05) sperm progressive motility, average path velocity, straight linear velocity, linearity and straightness when compared with no or 1 mM supplementations. Furthermore, effects of 0.05 mM resveratrol supplementations on plasma membrane and acrosome integrity and sperm fertilization capacity using in vitro procedures were investigated. Supplementation of semen extender with resveratrol resulted in a greater (P < 0.05) proportion of frozen-thawed spermatozoa with an intact acrosome and plasma membrane. Results from in vitro fertilization studies indicated there were no differences (P> 0.05) when there was no supplementation or supplementation with 0.05 mM resveratrol on embryo development to the cleavage and blastocyst stages. In conclusion, addition of resveratrol to bull semen extender resulted in greater sperm quality post-thawing in a dose-dependent manner, with values for variables related to sperm quality bein... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Desenvolvimento fetal; Embryo development; Fertilização in vitro.
Thesagro:  Bovino; Criopreservação; Esperma; Reprodução Animal.
Thesaurus Nal:  Antioxidants; Cryopreservation; In vitro fertilization.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL25186 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  06/01/2016
Data da última atualização:  16/03/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SILVEIRA, T. M. T. da; MARCHI, V. DE V.; SOUZA, D. A.; GIULIANI, J. C.; SANTOS, H. P. dos; MARODIN, G. A. B.
Afiliação:  HENRIQUE PESSOA DOS SANTOS, CNPUV.
Título:  Reservas de amido em sarmentos da cv. 'Merlot' cultivada na região da Campanha Gaúcha, submetida a diferentes proporções foliares.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In:CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 15., 2015, Bento Gonçalves, RS. p. 283.
Idioma:  Português
Notas:  XV Congresso Latino-Americano de Viticultura e Enologia E XIII Congresso Brasileiro de Viticultura e Enologia. Bento Gonçalves-RS, 3 a 7 de Novembro de 2015.
Palavras-Chave:  Campanha Gaúcha; Cv Merlot; Reservas de amido.
Thesagro:  Uva; Viticultura.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/136715/1/Silveira-283.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV16229 - 1UPCRA - DD634.8816.00895
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