Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  06/04/2004
Data da última atualização:  27/07/2007
Autoria:  DE CHICO, S. T.; BENASSI, V. T.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.
Título:  Processing pasta with soy flours.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  In: WORLD SOYBEAN RESEARCH CONFERENCE, 7.; INTERNATIONAL SOYBEAN PROCESSING AND UTILIZATION CONFERENCE, 4.; CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 3., 2004, Foz do Iguassu. Abstracts of contributed papers and posters. Londrina: Embrapa Soybean, 2004.
Páginas:  p. 64.
Série:  (Embrapa Soja. Documentos, 228).
Idioma:  Inglês
Notas:  Editado por Flávio Moscardi, Clara Beatriz Hoffmann-Campo, Odilon Ferreira Saraiva, Paulo Roberto Galerani, Francisco Carlos Krzyzanowski, Mercedes Concordia Carrão-Panizzi.
Conteúdo:  Pasta is a food product widely consumed in Brazil due to easy preparation and low cost. The objective of this study was to develop a good quality pasta which included soybean flour (in addition to wheat flour) on its formulation, as an strategy to supply a more nutritive and healthy diet for the Brazilian people. Fusilli type pasta was produced with 20% of three different soybean flours. Flour 1 was a commercial soy flour; flour 2 was an oriental type soy flour - kinako, obtained by toasting and grinding the grains; and flour 3 was obtained from hydrothermally treated, dried, toasted and grounded grains. Two formulations were tested according to: (A) 20% soy flour, 80% wheat semolina and 45% water and (B) 50% wheat semolina, 30% wheat flour, 20% soy flour, 30% water and 20% whole eggs. These six pasta samples were evaluated through sensory analysis by 45 panelists. Both formulations with soybean flour 1 were significantly preferred, due to fine particles (micronization process), light color and mild flavor of commercial soy flour, that makes possible to obtain pasta similar to the conventional one, made with wheat flour. These two selected samples were then submitted to a mass acceptability test with 164 panelists and both of them were well accepted. Proximate composition of formulations A and B showed an increase on protein and lipid content and reduction on carbohydrate content, although calorie value was similar to the conventional pasta. However, formulation A showed sup... Mostrar Tudo
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO23684 - 1UMTPL - --RF 633.34072W927a
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 7
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoSILVEIRA, J. A. G. da; CROCOMO, O. J. Efeitos de Nitrogenio e Potassio na Utilizacao de Nitrato e Distribuicao de Carboidratos em Cana-de-Acucar. Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.26, n.2, p.247-257, fev.1991
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoMATOS, J. C. de S.; SILVEIRA, J. A. G. da; CECCATTO, V. M. Distribuição da atividade de redutase do nitrato (RN) em Phaseolus lunatus e Phaseolus vulgaris. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FISIOLOGIA VEGETAL, 3., 1991, Viçosa. Resumos. Viçosa : UFV, 1991, p. 54.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoSILVEIRA, J. A. G. da; CASTRO, P. R. C.; DECHEN, A. R. Participação de Nitrogênio e Distribuição da Matéria Seca em Três Cultivares de Caupi. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v.24, n.9, p. 1153-1160, set. 1989.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
4.Imagem marcado/desmarcadoMAGALHAES, J. R.; MACHADO, A. T.; FERNANDES, M. S.; SILVEIRA, J. A. G. da. Nitrogen assimilation efficiency in maize genotypes under ammonia stress. Revista Brasileira de Fisiologia Vegetal, Londrina, v. 5, n. 2, p. 163-166, 1993.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
5.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, R. P. de; RIBEIRO, R. V.; MACHADO, E. C.; OLIVEIRA, R. F. de; SILVEIRA, J. A. G. da. Photosynthetic responses of young cashew plants to varying environmental conditions. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 40, n. 8, p. 735-744, ago. 2005 Título em português: Respostas da fotossíntese à variação das condições ambientais em plantas jovens de cajueiro.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
6.Imagem marcado/desmarcadoASADA, M.; TAKEDA, M.; TOMAS, W. M.; PELLEGRIN, A. O.; OLIVEIRA, C. H. S. de; BARBOSA, J. D.; SILVEIRA, J. A. G. da; BRAGA, E. M.; KANEKO, O. Close relationship of Plasmodium sequences detected from South American pampas deer (Ozotoceros bezoarticus) to Plasmodium spp. in North American white-tailed deer. International Journal For Parasitology: parasites and wildlife, v. 7, p. 44-47, 2018.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
7.Imagem marcado/desmarcadoPONTE, L. F. A.; FERREIRA, O. S.; ALVES, F. A. L.; FERREIRA-SILVA, S. L.; PEREIRA, V. L. A.; SILVEIRA, J. A. G. da. Variabilidade de indicadores fisiológicos de resistência à salinidade entre genótipos de cajueiro-anão e gigante. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 46, n. 1, p. 1-8, jan. 2011. Título em inglês: Variability of physiological indicators of resistance to salinity between genotypes of dwarf and giant cashew.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 7
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional