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Registros recuperados : 113 | |
62. | | OLIVEIRA, A. C. de; FIGUEIREDO, R. W. de; MAIA, G. A.; ALVES, R. E.; SOUZA FILHO, M. de S. M.; SOUSA, P. H. M. de. Efeito do tipo de corte nas características físico-químicas e microbiológicas do melão 'Cantaloupe' (cucumis melo L. Híbrido HY-MARK) minimamente processado. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v.31, n.4, p.1095-1101, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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63. | | OLIVEIRA, M. A. de; MAIA, G. A.; FIGUEIREDO, R. W. de; SOUZA, A. C. R. de; BRITO, E. S. de; AZEREDO, H. M. C. de. Addition of cashew tree gum to maltodextrin-based carriers for spray drying of cashew apple juice. International Journal of Food Science and Technology, v.44, n.3, p.641-645, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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64. | | MOURA, C. F. H.; FIGUEIREDO, R. W. de; ALVES, R. E.; SILVA, E. de O.; ARAÚJO, P. G. L. de; MACIEL, V. T. Aumento da vida útil pós colheita de pedúnculos de cajueiro anão precoce pela redução da temperatura de armazenamento. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 34, n. 1, p. 140-145, jan./fev. 2010. Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Algodão. |
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65. | | MOURA, C. F. H.; FIGUEIREDO, R. W. de; ALVES, R. E.; SILVA, E. de O.; ARAÚJO, P. G. L. de; MACIEL, V. T. Aumento da vida útil pós colheita de pedúnculos de cajueiro anão precoce pela redução da temperatura de armazenamento. Revista Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 34, n. 1, p. 140-145, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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66. | | SOUZA, F. G. de; FIGUEIREDO, R. W. de; ALVES, R. E.; ARAGAO, F. A. S. de; RUFINO, M. do S. M.; ARAÚJO, I. A. de. Assessment of mangaba (Hancornia speciosa) genotype to determine the best characteristics for differentiation of accessions and putative progenitors. In: ANNUAL MEETING OF THE INTERAMERICAN SOCIETY FOR TROPICAL HORTICULTURE, 55, Barquisimeto, 2009. Book of Abstracts. Barquisimeto, Venezuela: ISTH, 2009. p. 85. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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68. | | SILVA, J. A. da; SOUSA, F. A. de; LIMA, A. M. S.; FIGUEIREDO, R. W. de; LIMA, M. A. C. de; RUFINI, M. do S. M. Macromolecular antioxidants usually ignored, are the major part of dietary polyphenols: a study in the grapes industrial residues. International Journal of Development Research, v. 10, n. 8, p. 39527-39533, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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70. | | FREITAS, C. A. S. de; MAIA, G. A.; COSTA, J. M. C. da; FIGUEIREDO, R. W. de; SOUSA, P. H. M. de; FERNANDES, A. G. Estabilidade dos carotenoides, antocianinas e vitamina C presentes no suco tropical de acerola (Malpighia emarginata DC.) adoçado envasado pelos processos Hot-Fill e asséptico. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 30, n. 5, p. 942-949, set./out. 2006. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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71. | | SILVA, V. K. L. da; FIGUEIREDO, R. W. de; BRITO, E. S. de; MAIA, G. A.; SOUSA, P. H. M. de; FIGUEIREDO, E. A. T. de. Estabilidade da polpa do bacuri (Platonia insignis Mart.) congelada por 12 meses. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 34, n. 5, p. 1293-1300, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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72. | | SILVA, A. de P. V. da; MAIA, G. A.; OLIVEIRA, G. S. F. de; FIGUEIREDO, R. W. de; BRASIL, I. M. Estabilidade do suco clarificado de Cajá (Spondias lutea L.) mediante emprego de enzimas pectinolíticas e agentes "Fining". Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 33, n. 11, p. 1933-38, nov. 1998. Título em inglês: Stability of the clarified cajá fruit juice (Spondias lutea L.) processed by pectinolytic enzymes and fining agents. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Unidades Centrais. |
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74. | | SOUZA, M. C. de; FIGUEIREDO, R. W. de; ALVES, R. E.; MAIA, G. A.; SILVEIRA, M. R. S. da; CORREIA, A. A. da S. Caracterização de frutos de diferentes progênies de açaizeiro. In: CONGRESSO LATINO AMERICANO DE ANALISTAS DE ALIMENTOS, 15., 2007, Fortaleza-CE. Anais... Fortaleza: SBAAL, 2007. 4 p. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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75. | | FIGUEIREDO, E. A. T. de; GASPAR JUNIOR, J. C.; MAIA, G. A.; OLIVIERA, G. S. F. de; FIGUEIREDO, R. W. de. Caracterizacao microbiologica do coco ralado doce e extra-umido. Ciencia Agronomica, v.20, n.1/2, p.105-117, jun./dez., 1989. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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76. | | SOUZA NETO, M. A. de; MAIA, G. A.; LIMA, J. R.; FIGUEIREDO, R. W. de; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; LIMA, A. da S. Desidratação osmótica de manga seguida de secagem convencional: avaliação variáveis de processo. Ciência e Agrotecnologia, v. 29, n.5, set./out., p. 1021 - 1028, 2005. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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77. | | SILVA, V. K. L. da; FIGUEIREDO, R. W. de; MAIA, G. A.; BRITO, E. S. de; SOUSA, P. H. M. de; FIGUEIREDO, E. A. T. de. Desenvolvimento de néctar de bacuri (Platonia insignis Mart.). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 21.; SEMINÁRIO LATINO AMERICANO E DO CARIBE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 2008, Belo Horizonte: SBCTA, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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78. | | FONTENELE. M. A.; RIBEIRO, J. F.; FARIAS, J. M. de; SOARES, D. J.; FIGUEIREDO, R. W. de; MAIA, G. A.; ALVES, R. E. Conservação pós-colheita de bacuri (Platonia Insignis Mart) colhido na planta, armazenado sob condições ambiente e atmosfera modificada, oriundos do Estado do Maranhão. In: CONGRESSO LATINO AMERICANO DE ANALISTAS DE ALIMENTOS, 15., 2007, Fortaleza-CE. Anais... Fortaleza: SBAAL, 2007. 4 p. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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79. | | FONTENELE, M. A.; FIGUEIREDO, R. W. de; MAIA, G. A.; ALVES, R. E.; SOUSA, P. H. M. de; SOUZA, V. A. B. de. Conservação pós-colheita de bacuri (Platonia insignis Mart.) sob refrigeração e embalado em PVC. Revista Ceres, Viçosa, v. 57, n. 3, p. 292-296, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Meio-Norte. |
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Registros recuperados : 113 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Trigo. |
Data corrente: |
15/04/2015 |
Data da última atualização: |
18/10/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
DENARDIN, J. E.; MUTADIUA, C. A. P.; SILVA, H. R. da; MIRANDA, C. H. B.; SILVA FILHO, P. M. da; FERREIRA, G. B.; CRUZ, I.; CARVALHO, M. da C. S.; ROCHA, M. de M.; NEUMAIER, N.; ALMEIDA, R. P. de; SUALEI, F. J.; PIRES, J. L. |
Afiliação: |
JOSE ELOIR DENARDIN, CNPT; CELSO A. P. MUITADIUA, MRE-ABC; HENOQUE RIBEIRO DA SILVA, SRI; CESAR HERACLIDES BEHLING MIRANDA, CNPAE; PEDRO MOREIRA DA SILVA FILHO, CNPSO; GILVAN BARBOSA FERREIRA, CNPA; IVAN CRUZ, CNPMS; MARIA DA CONCEICAO SANTANA CARVALHO, CNPAF; MAURISRAEL DE MOURA ROCHA, CPAMN; NORMAN NEUMAIER, CNPSO; RAUL PORFIRIO DE ALMEIDA, CNPA; FERNANDO JOÃO SUALEI, IIAM-CZINw; JOAO LEONARDO FERNANDES PIRES, CNPT. |
Título: |
Wheat response to nitrogen in the Province of Niassa, Mozambique. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEMINÁRIO DE DIVULGAÇÃO DE RESULTADOS DA INVESTIGAÇÃO AGRÁRIAS NO CORREDOR DE NACALA, 1., 2014, Nampula. Nampula: Instituto de Investigação Agrária de Moçambique, 2014. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Wheat is an important part of the Mozambique diet, but national production accounts for only five percent of demand. Thus, it is urgent to invest in the development of production system of this cereal, to attend the national plan of food production as well as to prevent revenue expenditures abroad. Nitrogen is an important component of wheat production, second only to water. In this work it is described the results of an experiment whose objective was to evaluate the response of wheat to N fertilization in area of the Nacala Corridor. Experimental design was a randomized block encompassing five treatments, corresponding to rates of 0, 40, 80, 120 and 150 kg N/ha. N source was Urea, with 45% N. Each treatment was replicated four times in the field. Experimental units covered 8.4 m2 (1.4 x 6 m), in lines spaced 0.2 m. Evaluations were made within a useful area of 1.8 m2, encompassing the three central lines (0.6 m wide) and 3 m of length. Wheat cultivar was BR 18, which is adapted to tropical savannas conditions. The N rate estimated for maximum yield of grains, 2.075 kg/ha, was 140 kg N/ha. The maximum technical efficiency was estimated with the economical rate of 78 or 104 kg N/ha, corresponding, respectively, to 1.868 and 2.006 kg/ha of grains. |
Palavras-Chave: |
Moçambique. |
Thesagro: |
Cerrado; Nitrogênio; Trigo. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/116516/1/Resumo8.Expandido.pdf
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Marc: |
LEADER 02277naa a2200325 a 4500 001 2097722 005 2018-10-18 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aDENARDIN, J. E. 245 $aWheat response to nitrogen in the Province of Niassa, Mozambique.$h[electronic resource] 260 $c2014 300 $c1 CD-ROM. 520 $aWheat is an important part of the Mozambique diet, but national production accounts for only five percent of demand. Thus, it is urgent to invest in the development of production system of this cereal, to attend the national plan of food production as well as to prevent revenue expenditures abroad. Nitrogen is an important component of wheat production, second only to water. In this work it is described the results of an experiment whose objective was to evaluate the response of wheat to N fertilization in area of the Nacala Corridor. Experimental design was a randomized block encompassing five treatments, corresponding to rates of 0, 40, 80, 120 and 150 kg N/ha. N source was Urea, with 45% N. Each treatment was replicated four times in the field. Experimental units covered 8.4 m2 (1.4 x 6 m), in lines spaced 0.2 m. Evaluations were made within a useful area of 1.8 m2, encompassing the three central lines (0.6 m wide) and 3 m of length. Wheat cultivar was BR 18, which is adapted to tropical savannas conditions. The N rate estimated for maximum yield of grains, 2.075 kg/ha, was 140 kg N/ha. The maximum technical efficiency was estimated with the economical rate of 78 or 104 kg N/ha, corresponding, respectively, to 1.868 and 2.006 kg/ha of grains. 650 $aCerrado 650 $aNitrogênio 650 $aTrigo 653 $aMoçambique 700 1 $aMUTADIUA, C. A. P. 700 1 $aSILVA, H. R. da 700 1 $aMIRANDA, C. H. B. 700 1 $aSILVA FILHO, P. M. da 700 1 $aFERREIRA, G. B. 700 1 $aCRUZ, I. 700 1 $aCARVALHO, M. da C. S. 700 1 $aROCHA, M. de M. 700 1 $aNEUMAIER, N. 700 1 $aALMEIDA, R. P. de 700 1 $aSUALEI, F. J. 700 1 $aPIRES, J. L. 773 $tIn: SEMINÁRIO DE DIVULGAÇÃO DE RESULTADOS DA INVESTIGAÇÃO AGRÁRIAS NO CORREDOR DE NACALA, 1., 2014, Nampula. Nampula: Instituto de Investigação Agrária de Moçambique, 2014.
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