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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSCHMIDT, I. B.; BORGHETTI, F. Efeitos da epoca de queima sobre a reprodução sexuada de heteropterys pteropetala (malpighiaceae). In: SIMPOSIO ECOLOGIA E BIODIVERSIDADE DO CERRADO, 2002, Brasilia, DF. Perspectivas e desafios para o seculo 21: [programa e resumos]. Brasilia: Embrapa Sede, 2002. p. 18-19.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSCHMIDT, I. B.; FIGUEIREDO, I. B.; BORGHETTI, F.; SCARIOT, A. Produção e germinação de sementes de "capim dourado", Syngonanthus nitens (Bong.) Ruhland (Eriocaulaceae): implicações para o manejo. Acta Botanica Brasilica, v.22, n.1, p. 37-42, 2008.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSCHMIDT, I. B.; FIGUEIREDO, I. B.; SCARIOT, A. Ethnobotany and effects of harvesting on the population ecology of Syngonanthus nitens (Bong.) Ruhland (Eriocaulaceae), a NTFP from Jalapão region, Central Brazil. Economic Botany, v. 61, n. 1, p. 73-85, 2007.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSCHMIDT, I. B.; SAMPAIO, A. B.; BORGHETTI, F. Efeitos da época de queima sobre a reprodução sexuada e estrutura populacional de Heteropterys pteropetala (Adr.Juss.), Malpighiaceae, em áreas de Cerrado sensu stricto submetidas a queimas bienais. Acta Botanica Brasilica, Brasília, v. 19, n. 4, p. 927-934, 2005.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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5.Imagem marcado/desmarcadoMOURA, L. C.; SCARIOT, A. O.; SCHMIDT, I. B.; BEATTY, R.; RUSSELL-SMITH, J. The legacy of colonial fire management policies on traditional livelihoods and ecological sustainability in savannas: Impacts, consequences, new directions. Journal of Environmental Management, v. 232, p. 600-606, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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6.Imagem marcado/desmarcadoSAMPAIO, M. B.; SCHMIDT, I. B.; FIGUEIREDO, I. B.; SANO, P. T. Boas práticas de manejo para o extrativismo sustentável do capim dourado buriti. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2010. 72 p.

Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril; Embrapa Amapá; Embrapa Cerrados; Embrapa Pantanal; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Rondônia; Embrapa Semiárido; Embrapa Solos; Embrapa Unidades Centrais.

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7.Imagem marcado/desmarcadoCOUTINHO, A. G.; ALVES, M.; SAMPAIO, A. B.; SCHMIDT, I. B.; VIEIRA, D. L. M. Effects of initial functional-group composition on assembly trajectory in savanna restoration. Applied Vegetation Science, v. 22, p. 61-70, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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8.Imagem marcado/desmarcadoSCHMIDT, I. B.; FERREIRA, M. C.; SAMPAIO, A. B.; WALTER, B. M. T.; VIEIRA, D. L. M.; HOLL, K. D. Tailoring restoration interventions to the grassland-savanna-forest complex in central Brazil. Restoration Ecology, September, v. 27, n. 5, p. 942-948, 2019.

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9.Imagem marcado/desmarcadoBORGES, S. L.; FERREIRA, M. C.; WALTER, B. M. T.; SANTOS, A. C. dos; SCARIOT, A. O.; SCHMIDT, I. B. Secondary succession in swamp gallery forests along 65 fallow years after shifting cultivation. Forest Ecology and Management, v. 529, 2023. 120671.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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10.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, M. C.; CORDEIRO, A. O. de O.; SAMPAIO, A. B.; SCHMIDT, I. B.; VIEIRA, D. L. M. Direct seeding versus seedling planting: survival, biomass, growth, and cost up to 6 years for four tropical seasonal tree species. Restoration Ecology, v. 32, n. 4, 2023. e13807.

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11.Imagem marcado/desmarcadoSAMPAIO, A. B.; VIEIRA, D. L. M.; HOLL, K. D.; PELLIZZARO, K. F.; ALVES, M.; COUTINHO, A. G.; CORDEIRO, A.; RIBEIRO, J. F.; SCHMIDT, I. B. Lessons on direct seeding to restore Neotropical savanna. Ecological Engineering, v. 138, p. 148-154, 2019.

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12.Imagem marcado/desmarcadoSCHMIDT, I. B.; URZEDO, D. I. de; PIÑA-RODRIGUES, F. C. M.; VIEIRA, D. L. M.; REZENDE, G. M. de; SAMPAIO, A. B.; JUNQUEIRA, R. G. P. Community-based native seed production for restoration in Brazil - the role of science and policy. Plant Biology, v. 21, p. 389-397, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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13.Imagem marcado/desmarcadoVIEIRA, D. L. M.; SAMPAIO, A. B.; SCHMIDT, I. B.; RIBEIRO, J. F.; JUNQUEIRA, R.; CAMPOS-FILHO, E. M.; MICCOLIS, A. Métodos adaptados para a restauração de savanas e florestas secas do Cerrado. In: SIMPÓSIO DE RESTAURAÇÃO ECOLÓGICA, 7., 2017, São Paulo, SP. Tecnologia e avanços: anais... 45

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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14.Imagem marcado/desmarcadoURZEDO, D.; PEDRINI, S.; VIEIRA, D. L. M.; SAMPAIO, A. B.; SOUZA, B. D. F.; CAMPOS-FILHO, E. M.; PINÃ-RODRIGUES, F. C. M.; SCHMIDT, I. B.; JUNQUEIRA, R. G. P.; DIXON, K. Indigenous and local communities can boost seed supply in the UN decade on ecosystem restoration. Ambio, v. 51, p. 557-568, 2022.

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15.Imagem marcado/desmarcadoPELLIZZARO, K. F.; CORDEIRO, A. O. O.; ALVES, M.; MOTTA, C. P.; REZENDE, G. M.; SILVA, R. R. P.; RIBEIRO, J. F.; SAMPAIO, A. B.; VIEIRA, D. L. M.; SCHMIDT, I. B. "Cerrado" restoration by direct seeding: field establishment and initial growth of 75 trees, shrubs and grass species. Brazilian Journal of Botany, v. 40, n. 3, p. 681-693 , 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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16.Imagem marcado/desmarcadoCELENTANO, D.; MALTA, E.; FERRAGUTTI, A.; GOMES, A. S.; MURER, B.; MOTTA, C.; VIEIRA, D. L. M.; SCHMIDT, I. B.; FREIRE, J. M.; ANTONIAZZI, L.; REZENDE, M.; ALVES, M.; JUNQUEIRA, R. Native seeds production for large-scale ecosystems restoration in Brazil: legal bottleneck. In: CONFERÊNCIA IUFRO, 2023 AMÉRICA LATINA, 2023, Curitiba. Anais... Colombo: Embrapa Florestas, 2023. p. 105. (Embrapa Florestas. Eventos técnicos & científicos, 2). Na publicação: Daniel Vieira.

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17.Imagem marcado/desmarcadoSAMPAIO, A. B.; VIEIRA, D. L. M.; CORDEIRO, A. O. de O.; AQUINO, F. de G.; SOUSA, A. de P.; ALBUQUERQUE, L. B. de; SCHMIDT, I. B.; RIBEIRO, J. F.; PELLIZZARO, K. F.; SOUSA, F. S. de; MOREIRA, A. G.; SANTOS, A. B. P. dos; REZENDE, G. M.; SILVA, R. R. P.; ALVES, M.; MOTTA, C. P.; OLIVEIRA, M. C.; CORTES, C. de A.; OGATA, R. Guia de restauração do Cerrado: volume 1: semeadura direta. Brasília, DF: Universidade de Brasília: Rede de Sementes do Cerrado, 2015. 40 p. il.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  15/07/2020
Data da última atualização:  07/05/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SILVA, T. L.; LACERDA, U. V.; MATTA, S. L. P. da; QUEIROZ, V. A. V.; STRINGHETA, P. C.; MARTINO, H. S. D.; BARROS, F. A. de.
Afiliação:  Thaís Lessa Silva, Universidade Federal de Viçosa; Udielle Vermelho Lacerda, Universidade Federal de Viçosa; Sérgio Luís Pinto da Matta, Universidade Federal de Viçosa; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; Paulo César Stringheta, Universidade Federal de Viçosa; Hércia Stampini Duarte Martino, Universidade Federal de Viçosa; Frederico Augusto Ribeiro de Barros, Universidade Federal de Viçosa.
Título:  Evaluation of the efficacy of toasted white and tannin sorghum flours to improve oxidative stress and lipid profile in vivo.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Science, v. 85, n. 7, p. 2236-2244, 2020.
DOI:  10.1111/1750-3841.15301
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of the present work was to evaluate and compare the effect of toasted white and tannin sorghum flours on lipid metabolism and antioxidant potential in vivo. Male spontaneously hypertensive rats (SHR) were induced to oxidative stress with paracetamol and fed a normal diet (AIN-93M) and diets containing toasted tannin sorghum flour and toasted white sorghum flour (without tannins), replacing 100% cellulose, during 29 days. Hepatotoxicity was assessed by biochemical tests and by quantifying oxidative stress markers. Groups that received toasted sorghum flour with and without tannins showed reduction of alanine aminotransferase (ALT) concentration and improvement of lipid profile, with increase of high-density lipoprotein (HDL) compared to paracetamol control, and did not differ statistically from the AIN-93M control. Moreover, toasted white sorghum flour presented similar efficacy in reducing oxidative stress in liver tissue compared to toasted tannin sorghum flour, although the former had lower total phenolic content and antioxidant capacity, suggesting a greater effect of small phenolic compounds, such as phenolic acids, in the prevention of oxidative stress. Therefore, toasted white and tannin sorghum flours had similar efficacy to improve the lipid profile and oxidative stress in rats treated with paracetamol, constituting potential sources of antioxidants, which can be used as promising ready-to-eat foods and as ingredients for the development of sorghum-base... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Ácido fenólico; Composto bioativo; Estresse oxidativo; Tanino condensado.
Thesagro:  Farinha; Sorghum Bicolor; Sorgo.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS29310 - 1UPCAP - DD
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