|
|
Registros recuperados : 56 | |
6. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SILVA, R. de C. L.; SOUZA, L. A. de. Estudo da biologia de Paralincus silvae (Hemiptera: Pentatomidae), inseto vetor da doença "hartrot" em coqueiro. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTIFICA DA FCAP, 7.; SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTIFICA DA EMBRAPA AMAZÔNIA ORIENTAL, 1., 1997, Belém, PA. Resumos. Belém, PA: FCAP, 1997. p. 190. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
| ![Visualizar detalhes do registro](/consulta/web/img/visualizar.png) ![Acesso ao objeto digital](/consulta/web/img/pdf.png) ![Imprime registro no formato completo](/consulta/web/img/print.png) |
18. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SILVA, R. de C.; MARTINS, A. E.; SCHERWINSKI PEREIRA, J. E. Manutenção de germoplasma in vitro de videira (Vitis sp.) sob regime de crescimento mínimo: efeito da temperatura de conservação. IN: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 20.; ANNUAL MEETING OF THE INTERAMERICAN SOCIETY FOR TROPICAL HORTICULTURE, 54., 2008, Vitória, ES. Anais... Caçador, SC: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2008. 1 DVD. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| ![Visualizar detalhes do registro](/consulta/web/img/visualizar.png) ![Imprime registro no formato completo](/consulta/web/img/print.png) |
19. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | MARTINS, A. E.; SILVA, R. de C.; ANDRADE, M. T. de; SCHERWINSKI PEREIRA, J. E. Manutenção in vitro de germoplasma de Mentha sp. sob diferentes temperaturas de conservação. SIMPÓSIO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 2., 2008, Brasília, DF. Anais... Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia: Fundação de Apoio à Pesquisa Científica e Tecnológica - FUNCREDI, 2008. p.366. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| ![Visualizar detalhes do registro](/consulta/web/img/visualizar.png) ![Imprime registro no formato completo](/consulta/web/img/print.png) |
Registros recuperados : 56 | |
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
17/05/2012 |
Data da última atualização: |
15/08/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
SILVA, R. de C; LUIS, Z. G.; PEREIRA, J. E. S. |
Afiliação: |
RAFAEL DE CARVALHO SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO AMAZONAS; ZANDERLUCE GOMES LUIS, UNB; JONNY EVERSON SCHERWINSKI PEREIRA, CENARGEN. |
Título: |
Short-term storage in vitro and large-scale propagation of grapevine genotypes. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 47, n. 3, p. 344-350, mar. 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Conservação de curto prazo in vitro e propagação em larga escala de genótipos de videira. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the large?scale propagation of grapevine genotypes after short?term storage in vitro. Microshoots from ten grapevine genotypes were used. The following storage temperatures were evaluated: 10, 20, and 25°C. After short?term storage, the shoots were propagated in up to five successive subcultures, to assess the large?scale propagation of the germplasm maintained under conditions of minimal growth. The propagated shoots were rooted in different concentrations of indolbutiric acid (IBA) and acclimatized in greenhouse. The best temperature for short?term storage in vitro and survival of the genotypes was 20°C. In the propagation phase, the highest number of shoots per explant was found in the subcultures 4 and 5, with averages of 4.9 and 4.8 shoots per explant, respectively. In the rooting phase, the best results for number of roots were obtained using a culture medium supplemented with 0.4 ?mol L?1 of IBA, with an average of three roots per shoot. During the acclimation phase, a survival rate higher than 95% was achieved after 30 days in the greenhouse. Grapevine genotypes maintained for six months in vitro, at 20oC, can be micropropagated in large scale. |
Palavras-Chave: |
Conservação in vitro; Crescimento mínimo; In vitro conservation; Minimal growth. |
Thesagro: |
Germoplasma; Micropropagação. |
Thesaurus NAL: |
ex situ conservation; germplasm; micropropagation; Vitis. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/62932/1/Short-term.pdf
|
Marc: |
LEADER 02124naa a2200277 a 4500 001 1930351 005 2017-08-15 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVA, R. de C 245 $aShort-term storage in vitro and large-scale propagation of grapevine genotypes. 260 $c2012 500 $aTítulo em português: Conservação de curto prazo in vitro e propagação em larga escala de genótipos de videira. 520 $aThe objective of this work was to evaluate the large?scale propagation of grapevine genotypes after short?term storage in vitro. Microshoots from ten grapevine genotypes were used. The following storage temperatures were evaluated: 10, 20, and 25°C. After short?term storage, the shoots were propagated in up to five successive subcultures, to assess the large?scale propagation of the germplasm maintained under conditions of minimal growth. The propagated shoots were rooted in different concentrations of indolbutiric acid (IBA) and acclimatized in greenhouse. The best temperature for short?term storage in vitro and survival of the genotypes was 20°C. In the propagation phase, the highest number of shoots per explant was found in the subcultures 4 and 5, with averages of 4.9 and 4.8 shoots per explant, respectively. In the rooting phase, the best results for number of roots were obtained using a culture medium supplemented with 0.4 ?mol L?1 of IBA, with an average of three roots per shoot. During the acclimation phase, a survival rate higher than 95% was achieved after 30 days in the greenhouse. Grapevine genotypes maintained for six months in vitro, at 20oC, can be micropropagated in large scale. 650 $aex situ conservation 650 $agermplasm 650 $amicropropagation 650 $aVitis 650 $aGermoplasma 650 $aMicropropagação 653 $aConservação in vitro 653 $aCrescimento mínimo 653 $aIn vitro conservation 653 $aMinimal growth 700 1 $aLUIS, Z. G. 700 1 $aPEREIRA, J. E. S. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 47, n. 3, p. 344-350, mar. 2012.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|