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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  20/09/2011
Data da última atualização:  23/05/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OLIVEIRA, F. T. G. de; MARRA, R.; ARAUJO, M. de; ALVES, E. R. de A.; SOUZA, M. O. de.
Afiliação:  FRANCISCO TARCIZIO GOES DE OLIVEIRA, SGE; RENNER MARRA, SGE; MARLENE DE ARAUJO, SGE; ELISEU ROBERTO DE ANDRADE ALVES, DE-PR; MIRIAN OLIVEIRA DE SOUZA, SGE.
Título:  Sugarcane in Brazil: current technologic stage and perspectives.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Revista de Política Agrícola, Brasília, DF, ano 20, n. 1, pag. 52-65, jan./fev./mar. 2011.
Idioma:  Inglês
Notas:  Na publicação: Eliseu Alves.
Conteúdo:  This article aims at analyzing the sugarcane culture in Brazil, showing the current agricultural and industrial development stage of the sugar-alcohol industry and how important this culture has become. It discusses its technologic evolution and the technologies that are being developed in the fields of genetic improvement and new cultural practices, and it aims at estimating the benefits that can be obtained in the next few years with the use of new varieties with specific characteristics, proper varietal management and modern cultural practices. By using data from IBGE (the Brazilian Institute of Geography and Statistics), the productivity of Brazil and of the North, Northeast, South- East, Middle-West and South regions of the country were estimated based on the genetic potential from new varieties and on the use of new cultural practices. Using information from the results of the agricultural research, it was possible to conclude that a significant raise of sugarcane productivity levels in Brazil, due to genetic improvement, is bound to happen in the next few years.
Palavras-Chave:  Sugar.
Thesaurus Nal:  Ethanol; Sugarcane.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/42220/1/Sugarcane-in-Brazil.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE51341 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  07/02/2017
Data da última atualização:  13/02/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  VENDRUSCOLO, T. P. S.; BARELLI, M. A. A.; CASTRILLON, M A. S.; SILVA, R. S. da; OLIVEIRA, F. T. de; CORRÊA, C. L.; ZAGO, B. W.; TARDIN, F. D.
Afiliação:  Universidade do Estado de Mato Grosso; Universidade do Estado de Mato Grosso; Universidade do Estado de Mato Grosso; Universidade do Estado de Mato Grosso; Universidade do Estado de Mato Grosso; Universidade do Estado de Mato Grosso; Universidade do Estado de Mato Grosso; FLAVIO DESSAUNE TARDIN, CNPMS.
Título:  Correlation and path analysis of biomass sorghum production.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Genetics and Molecular Research, Ribeirão Preto, v. 15, n. 4, p. 1-10, 2016.
DOI:  10.4238/gmr15049086
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Sorghum biomass is an interesting raw material for bioenergy production due to its versatility, potential of being a renewable energy source, and low-cost of production. The objective of this study was to evaluate the genetic variability of biomass sorghum genotypes and to estimate genotypic, phenotypic, and environmental correlations, and direct and indirect effects of seven agronomic traits through path analysis. Thirty-four biomass sorghum genotypes and two forage sorghum genotypes were cultivated in a randomized block design with three replicates. The following morpho-agronomic traits were evaluated: flowering date, stem diameter, number of stems, plant height, number of leaves, green mass production, and dry matter production. There were significant differences at the 1% level for all traits. The highest genotypic correlation was found between the traits green mass production and dry matter production. The path analysis demonstrated that green mass production and number of leaves can assist in the selection of dry matter production.
Thesagro:  Biomassa; Sorgo.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/154924/1/Correlation-path.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS27652 - 1UPCAP - DD
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