|
|
Registros recuperados : 162 | |
81. | | ANDRADE, A. P.; QUADROS, D. G. de; SILVA SOBRINHO, A. G. da; RODRIGUES, L. R. de A.; SILVA, R. S. da. Altura das plantas e cobertura do solo em pastagens dos capins estrela-africana, tanzânia e andropógon manejados com ovinos. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 42., 2005, Goiânia. A produção animal e o foco no agronegócio: anais. Goiânia: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2005. 4 f. CD ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
82. | | FIDELIS, E. G.; MARTINS, J. C.; SILVA, R. S.; GONTIJO, P. C.; PICANÇO, M. C.; BARRETO, R. W.; ROSADO, J. F. Assessing herbivorous insects as potential biological controls for the invasive species Miconia calvescens (Myrtales: Melastomataceae). Biocontrol Science and Technology, v. 31, n. 9, p. 883-895, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
83. | | FERNANDES, F. L.; PICANÇO, M. C.; SILVA, R. S. da; SILVA, I. W. da; FERNANDES, M. E. de S.; RIBEIRO, L. H. Controle massal da broca-do-café com armadilhas de garrafa pet vermelha em cafeeiro. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 49, n. 8, p. 587-594, ago. 2014. Título em inglês: Mass control of coffee berry borer using red PET?bottle traps in coffee crop. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
| |
84. | | SILVA, R. S. da; DELFORNO, G. I. dos S.; BARELLI, M. A. A.; VENDRUSCOLO, T. P. S.; CASTRILON, M. A.; CORREA, C. L.; TARDIN, F. D. Interação genótipo x ambiente em híbridos de sorgo biomassa. In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 31., 2016, Bento Gonçalves. Milho e sorgo: inovações, mercados e segurança alimentar: anais. Sete Lagoas: Associação Brasileira de Milho e Sorgo, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
| |
86. | | SILVA, R. S. da; OLIVEIRA, F. K. de; OLIVEIRA, A. C. B. de; MERTZ-HENNING, L. M.; NEPOMUCENO, A. L.; AMARANTE, L. do. Enzimatic antioxidant activity in nodules of two soybean genotypes submitted to hypoxia. In: REUNIÓN ARGENTINA, 32.; CONGRESO LATINOAMERICANO DE FISIOLOGÍA VEGETAL, 16., 2018, Córdoba, Argentina. Conocimiento para el desarrollo sustentable, equitativo y soberano: libro de resumenes... Córdoba, Argentina: SAFV, 2018. p. 158. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
| |
87. | | OLIVEIRA, M. B. de; MOLINA, J. C. J.; SILVA, R. S. da; RAMOS, A. F.; PURDY, P. H.; AZEVEDO, H. C. Effects of cell concentration during cryopreservation on the post-thaw quality of Santa Inês ram sperm. CryoLetters, v. 43, n. 6, p. 357?367, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
| |
88. | | TELLES, M. P. de C.; SILVA, R. S. M.; CHAVES, L. J.; COELHO, A. S. G.; DINIZ FILHO, J. A. F. Divergência entre subpopulações de cagaiteira (Eugenia dysenterica) em resposta a padrões edáficos e distribuição espacial. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 36, n. 11, p. 1387-1394, nov. 2001 Título em inglês: Divergence among local populations of Eugenia dysenterica in response to edaphic patterns and spatial distribution. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
| |
89. | | SOUZA, T. L. P. O.; SILVA, R. S.; FARIA, J. C.; KNUPP, A. M.; AGUIAR, M. S.; PEREIRA, H. S.; MELO, L. C. Field screening and selection of common bean carioca seeded progenies with multiple resistance to BCMV, BGMV and CPMMV. Annual Report of the Bean Improvement Cooperative, Prosser, v. 61, p. 15-16, Apr. 2018. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
| |
90. | | OLIVEIRA, F. A. de; SANTOS, C. D. dos; TALAMINI, V.; FERREIRA, J. M. S.; SANTOS, F. J. dos; SILVA, R. S. da. Efeito de fungicidas no crescimento micelial de Thielaviospsis paradoxa. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA E PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA TABULEIROS COSTEIROS, 2., 2012, Aracaju. Anais... Brasília, DF: Embrapa; Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2012. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
| |
91. | | SILVA, R. S. M. da; SOUSA, D. L. de; CHAGAS, G. R.; BRASIL, E. G. B.; SILVA, M. J. P. da; GADELHA, C. R. F. Avaliação do comportamento materno-filial de ovinos deslanados Morada Nova durante o parto. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 6.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 7.; FÓRUM DE COORDENADORES DE PÓS GRADUAÇÃO EM PRODUÇÃO ANIMAL DO NORDESTE, 1.; FÓRUM DE AGROECOLOGIA RO RIO GRANDE DO NORTE, 1., 2010, Mossoró. Anais... Mossoró: Sociedade Nordestina de Producao Animal; UFERSA, 2010. 5 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
92. | | LACORTE, G. A.; MACHADO, M. A.; CAMPOS, A. L.; SILVA, R. S. da; CARVALHO, M. R. S.; FONSECA, C. G da. Caracterização do poliformismo DGAT1 VNTR em raças bovinas brasileiras. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 53., 2007, Águas de Lindóia. Resumos... Ribeirão Preto: SBG, 2007. p. 123. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
93. | | SILVA, R. S. da; GOMES, H. H. S.; SILVA, T. de J.; SILVA, T. P.; SMIDERLE, O. J.; SOUZA, A. das G. Nível de danos físicos em sementes de 39 genótipos de Vigna unguiculata (L.) Walp cultivados em Roraima. In: SEMANA NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA NO ESTADO DE RORAIMA, 11., 2016, Boa Vista, RR. Resumos... Boa Vista, RR: UERR, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Roraima. |
| |
94. | | SILVA, R. S. da; PEREIRA, L.; LACORTE, G. A.; MACHADO, M. A.; PEIXOTO, M. G. C. D.; VERNEQUE, R. da S.; CARVALHO, M. R. S. Novo método, simples e econômico para detecção do polimorfismo K232A no gene DGAT1 baseado em tetra-primer ARMS. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA. 45., 2008, Lavras, MG. Anais... Lavras: SBZ / UFLA, 2008. 1 CD. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
95. | | JESUS, G. L. de; LAVORANTI, O. J.; SCHAFER, G.; OLIVEIRA, G. D. de; SILVA, R. S. de A.; CUQUEL, F. L. Nutrient uptake in supplemented substrate by oyster mushroom. World Journal of Microbiology and Biotechnology, v. 39, n. 7, p. 1-9, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
| |
96. | | SILVA, R. S.; ALVES, B. L.; SOUZA, F. V. D.; SOUZA, F. V. D.; SOUZA, E. H. de; SOARES FILHO, W. dos S. Obtenção de híbridos de citros para fins ornamentais In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA MANDIOCA E FRUTICULTURA, 17., 2017 Ciência e Empreendedorismo : resumos. Cruz das Almas, BA: Embrapa Mandioca e Fruticultura, 2017. 137p. 1p. Desenvolvimento de Variedades Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
| |
97. | | COSTA, G. B.; SILVA, R. S.; SOUSA, G. E.; MACHADO, M. A.; PEIXOTO, M. G. C. D.; VERNEQUE, R. S.; CARVALHO, M. R. S. Efeito dos poliformismos genéticos na região promotora do gene DGAT1 sobre características da produção leiteira na raça Guzerá. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA. 45., 2008, Lavras, MG. Anais... Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
98. | | BRIOSO, P. S. T.; KONKEL, S.; PIMENTEL, J. P.; NASCIMENTO, D. A.; MONTANO, H. G.; POZZER, L.; AVILA, A. C. de; SILVA, R. S. Imunodeteccao da estirpe do SPFMV oriundo do Rio de Janeiro e producao de ramas de batata-doce livres de virus. Horticultura Brasileira, Brasilia, v.14, n.1, p.75, maio 1996. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
99. | | SANTANA, G. da S.; RONCHI-TELES, B.; SANTOS, C. M. dos; SOARES, M. A.; FIDELIS, E. G.; AMARO, G. C.; SILVA, R. S. da. Global potential distribution, climate dynamics, and essential climate variables for Anastrepha suspensa (Diptera: Tephritidae) using the CLIMEX model. Theoretical and Applied Climatology, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Roraima. |
| |
100. | | SILVA, R. S.; MORAIS, E. G. F. de; PICANÇO, M. C.; SANTANA JUNIOR, P. A.; SOUZA JUNIOR, R. C.; SILVA, D. J. H. Influência dos fatores bióticos e abióticos na população de Lipaphis erysimi. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE OLERICULTURA, 51., 2011, Viçosa. Anais... Viçosa: ABH, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Roraima. |
| |
Registros recuperados : 162 | |
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
18/08/2017 |
Data da última atualização: |
21/08/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
NOGUEIRA, R. I.; TAKEITI, C. Y.; PACHECO, S.; SANTIAGO, M. C. P. de A.; GODOY, R. L. de O.; SILVA, R. S.; FREITAS, S. P. |
Afiliação: |
REGINA ISABEL NOGUEIRA, CTAA; CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA; SIDNEY PACHECO, CTAA; MANUELA CRISTINA P DE A SANTIAGO, CTAA; RONOEL LUIZ DE OLIVEIRA GODOY, CTAA; UFRJ. |
Título: |
Sorption isotherms from jabuticaba, jambo and jamelão peel flours using dynamic and static methods. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
In: EUROPEAN DRYING CONFERENCE, 6., 2017, Bélgium. Innovations in drying: bridging the gap between academia and industry: book of abstracts. Bélgium: Liège Université, 2017. EFCE event n° 738. |
Páginas: |
6 p. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Red flours from jabuticaba, jambo and jamelão peels were obtained by dehydration in a convective air oven followed by knife-hammer milling. The moisture sorption isotherms of these flours were evaluated at 25 ± 1 °C, using dynamic vapor sorption and static gravimetric methods. The experimental data was fitted by the Guggenheim-Andersen-de Boer (GAB) model. Powder physical properties, including particle size distribution, the bulk density and anthocyanins concentration was measured to interpreting and comparing the sorption isotherms curves. Regardless of the applied method, all sorption curves showed sigmoidal characteristics, but the moisture content at equilibrium differed significantly for water activity between 0.2 and 0.8. The equilibrium moisture for jabuticaba peel flour was lower as compared to jambo and jamelão peel flours, for the same water activity, probably due to the small proportion of polar site in jabuticaba peels. Furthermore, the peel composition and cellular structure affect water diffusion and mechanical resistance with respect to compression, impact, attrition and cutting during grinding operations. |
Palavras-Chave: |
Brazilian fruits; GAB model; Natural colorant. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01981nam a2200229 a 4500 001 2074181 005 2017-08-21 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aNOGUEIRA, R. I. 245 $aSorption isotherms from jabuticaba, jambo and jamelão peel flours using dynamic and static methods.$h[electronic resource] 260 $aIn: EUROPEAN DRYING CONFERENCE, 6., 2017, Bélgium. Innovations in drying: bridging the gap between academia and industry: book of abstracts. Bélgium: Liège Université, 2017. EFCE event n° 738.$c2017 300 $a6 p. 520 $aRed flours from jabuticaba, jambo and jamelão peels were obtained by dehydration in a convective air oven followed by knife-hammer milling. The moisture sorption isotherms of these flours were evaluated at 25 ± 1 °C, using dynamic vapor sorption and static gravimetric methods. The experimental data was fitted by the Guggenheim-Andersen-de Boer (GAB) model. Powder physical properties, including particle size distribution, the bulk density and anthocyanins concentration was measured to interpreting and comparing the sorption isotherms curves. Regardless of the applied method, all sorption curves showed sigmoidal characteristics, but the moisture content at equilibrium differed significantly for water activity between 0.2 and 0.8. The equilibrium moisture for jabuticaba peel flour was lower as compared to jambo and jamelão peel flours, for the same water activity, probably due to the small proportion of polar site in jabuticaba peels. Furthermore, the peel composition and cellular structure affect water diffusion and mechanical resistance with respect to compression, impact, attrition and cutting during grinding operations. 653 $aBrazilian fruits 653 $aGAB model 653 $aNatural colorant 700 1 $aTAKEITI, C. Y. 700 1 $aPACHECO, S. 700 1 $aSANTIAGO, M. C. P. de A. 700 1 $aGODOY, R. L. de O. 700 1 $aSILVA, R. S. 700 1 $aFREITAS, S. P.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|