|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
03/02/2009 |
Data da última atualização: |
03/02/2009 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Autoria: |
ANDRADE, M. L. da R.; LUDKE, M. do C. M. M.; MACIEL, M. I. S.; LUDKE, J. V.; DUTRA JUNIOR, W. M.; SILVA, E. G. da; TORRES, T. R.; SANTOS, E. da S.; FARIA, M. A.; COSTA, A. A. G. |
Afiliação: |
Maíra Lorena da Rocha Andrade, Universidade Federal Rural de Pernambuco; Maria do Carmo Mohaupt Marques Ludke, Universidade Federal Rural de Pernambuco; Maria Inês Sucupira Maciel, UFRPE; Jorge Vitor Ludke, Embrapa Suínos e Aves; Wilson Moreira Dutra Júnior, Universidade Federal Rural de Pernambuco; Edmilson Gomes da Silva, Universidade Federal Rural de Pernambuco; Thaysa Rodrigues Torres, Universidade Federal Rural de Pernambuco; Erik da Silva Santos, Universidade Federal Rural de Pernambuco; Maria Alice Martins de Faria, Universidade Federal Rural de Pernambuco; Aleksander Adan Gonçalo Costa, UFRPE. |
Título: |
Análise sensorial da carne do corte do pernil dos suínos alimentados com soro de leite. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
In: JORNADA DE ENSINO, PESQUISA E EXTENSÃO DA UFRPE, 8., 2008, Recife. Anais. Recife: Universidade Federal de Pernambuco, 2008. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Projeto/Plano de Ação: 16.00.30004-00. Publicado em CD-ROM. JEPEX 2008. |
Palavras-Chave: |
Análise sensorial; Carne suína; Pernil; Suínos. |
Thesagro: |
Nutrição; Soro de Leite. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00981naa a2200301 a 4500 001 1444128 005 2009-02-03 008 2008 bl --- 0-- u #d 100 1 $aANDRADE, M. L. da R. 245 $aAnálise sensorial da carne do corte do pernil dos suínos alimentados com soro de leite. 260 $c2008 500 $aProjeto/Plano de Ação: 16.00.30004-00. Publicado em CD-ROM. JEPEX 2008. 650 $aNutrição 650 $aSoro de Leite 653 $aAnálise sensorial 653 $aCarne suína 653 $aPernil 653 $aSuínos 700 1 $aLUDKE, M. do C. M. M. 700 1 $aMACIEL, M. I. S. 700 1 $aLUDKE, J. V. 700 1 $aDUTRA JUNIOR, W. M. 700 1 $aSILVA, E. G. da 700 1 $aTORRES, T. R. 700 1 $aSANTOS, E. da S. 700 1 $aFARIA, M. A. 700 1 $aCOSTA, A. A. G. 773 $tIn: JORNADA DE ENSINO, PESQUISA E EXTENSÃO DA UFRPE, 8., 2008, Recife. Anais. Recife: Universidade Federal de Pernambuco, 2008.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Suínos e Aves (CNPSA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
25/06/2013 |
Data da última atualização: |
07/07/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
FREITAS, S. K. B; PAIM, A. P. S.; SILVA, P. T. de S. e. |
Afiliação: |
SUENY KÊLIA BARBOSA FREITAS, UFPE; ANA PAULA SILVEIRA PAIM, UFPE; PAULA TEREZA DE SOUZA E SILVA, CPATSA. |
Título: |
Development of a LC-IT-TOF MS procedure to quantify veterinary drug residues in milk employing a QuEChERS approach. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Food Analytical Methods, v. 7, p. 39-46, 2014. |
DOI: |
10.1007/s12161-013-9595-7 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
A sensitive liquid chromatography coupled to high-resolution tandem mass spectrometry (LC-IT-TOF MS) with electrospray ionization method for the identification and quantification of five antibiotic residues in milk has been developed. For sample preparation, a simple modification of the QuEChERS method was used with further sample cleanup using dispersive solid phase extraction according to AOAC official standards 2007.01. The method yielded acceptable accuracy values for each drug at each level, with mean recoveries (n=3) ranging from 83 to 92 %. The recovery of antibiotics of the intra-assay ranged from 85 to 95 % (RSD<9 %) and the inter-assay from 84 to 95 % (RSD<11 %). A total of 31 milk samples, either pasteurized or fresh whole milk, were analyzed following the method. Amoxicillin and oxytetracycline (two of the pasteurized milk samples), ampicillin and amoxicillin (3 of 25 fresh milk samples), and tetracycline and oxytetracycline (two other fresh milk samples out of 25) were detected at levels below the current Brazilian maximum residue levels. |
Palavras-Chave: |
Dispersive SPE; Método QuEChERS. |
Thesagro: |
Antibiótico; Leite; Resíduo. |
Thesaurus NAL: |
Antibiotics; Milk. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/960586/1/Development-of-a-LC-IT-TOF-MS-procedure-to-quantify-veterinary-drug-residues-in-milk-employing-a-QuEChERS-approach.2014.pdf
|
Marc: |
LEADER 01786naa a2200241 a 4500 001 1960586 005 2023-07-07 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1007/s12161-013-9595-7$2DOI 100 1 $aFREITAS, S. K. B 245 $aDevelopment of a LC-IT-TOF MS procedure to quantify veterinary drug residues in milk employing a QuEChERS approach.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aA sensitive liquid chromatography coupled to high-resolution tandem mass spectrometry (LC-IT-TOF MS) with electrospray ionization method for the identification and quantification of five antibiotic residues in milk has been developed. For sample preparation, a simple modification of the QuEChERS method was used with further sample cleanup using dispersive solid phase extraction according to AOAC official standards 2007.01. The method yielded acceptable accuracy values for each drug at each level, with mean recoveries (n=3) ranging from 83 to 92 %. The recovery of antibiotics of the intra-assay ranged from 85 to 95 % (RSD<9 %) and the inter-assay from 84 to 95 % (RSD<11 %). A total of 31 milk samples, either pasteurized or fresh whole milk, were analyzed following the method. Amoxicillin and oxytetracycline (two of the pasteurized milk samples), ampicillin and amoxicillin (3 of 25 fresh milk samples), and tetracycline and oxytetracycline (two other fresh milk samples out of 25) were detected at levels below the current Brazilian maximum residue levels. 650 $aAntibiotics 650 $aMilk 650 $aAntibiótico 650 $aLeite 650 $aResíduo 653 $aDispersive SPE 653 $aMétodo QuEChERS 700 1 $aPAIM, A. P. S. 700 1 $aSILVA, P. T. de S. e 773 $tFood Analytical Methods$gv. 7, p. 39-46, 2014.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|