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Registros recuperados : 23 | |
7. | | SILVA, P. H. da; GOMIDE, L. R.; FIGUEIREDO, E. O.; CARVALHO, L. M. T. de; FERRAZ FILHO, A. C. Optimal selective logging regime and log landing location models: a case study in the Amazon forest. Acta Amazonica, Manaus, v. 48, n. 1, p. 18-27, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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8. | | PESTANA, K. N.; FERREIRA, C. F.; VILARINHOS, A. D.; GESTEIRA, A.; SILVA, P. H. da; SANTOS, V. J. dos. Identificação e isolamento de genes expressos entre Musa spp. X Mycosphaerella musicola. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 4., 2007, Cruz das Almas. [ Resumos...]. Cruz das Almas: Embrapa Mandioca e Fruticultura Tropical: Fapesb, 2007. p.15 Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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11. | | FONSECA, N.; REIS, R. V. dos; SANTOS, L. F. dos; SILVA, P. H. da; CARVALHO, F. M. de; MAGALHÃES, V. C.; DALTRO, P. S. Caracterização e estimação de parâmetros genéticos em genótipos de mangueira. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 5., 2009, Guarapari. O melhoramento e os novos cenários da agricultura: anais. Vitória: Incaper, 2009. 1 CD-ROM. pdf 2822 Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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12. | | MIRANDA, C. M.; NOGUEIRA, K. P.; QUEIROZ, I. dos S.; SILVA, P. H. da; LEDO, C. A. da S.; FERREIRA, C. F. Fingerprint de varieades elites de mandioca via marcadores ISSR. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MANDIOCA, 16.; CONGRESSO LATINO-AMERICANO E CARIBENHO DE MANDIOCA, 2015, Foz do Iguaçu. Integração: segurança alimentar e geração de renda: anais. Foz do Iguaçu: SBM, 2015. 1 CD-ROM. 4p. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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13. | | FARONI, C. E.; TRIVELIN, P. C. O.; SILVA, P. H, da; BOLOGNA, I. R.; VITTI, A. C.; FRANCO, H. C. J. Marcação de fitomassa de cana-de-açúcar com aplicação de solução de uréia marcada com 15N. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 42, n. 6, p. 851-857, jun. 2007 Título em inglês: Sugarcane phytomass labeling with application of 15N-urea solution. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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14. | | VIEIRA, L. de J.; ALVES, A. A. C.; VILARINHOS, A. D.; DALTRO, P. S.; SOUZA, W. F.; SILVA, P. H. da; SANTOS, V. J. dos. Seleção de híbridos de mandioca para resistência a vírus de mosaico africano assistida por marcadores moleculares. In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA MANDIOCA E FRUTICULTURA TROPICAL, 2., 2008, Cruz das Almas. Anais... Cruz das Almas: Embrapa Mandioca e Fruticultura Tropical, 2008. RESUMO_0733. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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15. | | SILVA, P. H. da; FERREIRA, C. F.; VILARINHOS, A. D.; AMORIM, E. P.; CIAMPI, A. Y.; Miller, R. N. G.; SOUZA JUNIOR, M. T. Validação de marcadores est-ssrs em diplóides de bananeira contrastantes para resistência à sigatoka amarela e negra. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 6., 2011, Búzios. Panorama atual e perspectivas do melhoramento de plantas no Brasil: [anais]. Búzios: Sociedade Brasileira de Melhoramento de Plantas, 2011. 1 CD-ROM. 3 p. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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16. | | SILVA, P. H. da; FERREIRA, C. F.; VILARINHOS, A. D.; AMORIM, E. P.; ANA YAMAGUISHI CIAMPI; MILLER, R. N. G.; SOUZA JUNIOR, M. T. Validação de marcadores moleculares do tipo microssatélites em bananeira. In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA MANDIOCA E FRUTICULTURA, 4., 2010, Cruz das Almas. [Anais...] Cruz das Almas: Embrapa Mandioca e Fruticultura, 2010. (Embrapa Mandioca e Fruticultura. Documentos, 190). 1 CD-ROM. PDF. 033. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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17. | | PEREIRA, J. P. F.; MAGESTE, A. C.; CAMPOS, N. DA S.; SOUSA, R. A. DE; FRANCISQUINI, J. A.; PERRONE, I. T.; CARVALHO, A. F. DE; NUNES, R. M.; MARTINS, M. F.; SILVA, P. H. DA F. DA. Calcium partition in Minas Padrão cheese and its bioaccessibility during ripening time. Food Science and Technology, v. 39, n. 4, p. 859-866, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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18. | | BARBOSA, A. C. O.; SANTOS, R. M. F.; QUEIROZ, I. dos S.; DIAS, N. dos S.; MIRANDA, C. M.; PESTANA, K. N.; SILVA, P. H. da; SOARES FILHO, W. dos S.; GESTEIRA, A. da S.; FERREIRA, C. F. Caracterização molecular de híbridos do banco ativo de germoplasma de citros da Embrapa In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA MANDIOCA E FRUTICULTURA, 8., 2014, Cruz das Almas, Ba. Pesquisa: despertando mentes para a inovação e transformando o futuro :[anais]. Cruz das Almas, Ba, Embrapa Mandioca e Fruticultura, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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19. | | SANTOS, V. J. dos; DANTAS, A. C. V. L.; VILARINHOS, A. D.; SANTOS FILHO, H. P.; SOUSA, C. S.; ALMEIDA, V. de O.; NEVES, C. G.; SILVA, P. H. da. Avaliação da variabilidade do fungo Asperisporium caricae com base na severidade da doença. In: SEMINÁRIO DE PESQUISA DO RECÔNCAVO DA BAHIA, 3.; SEMINÁRIO ESTUDANTIL DE PESQUISA DA UFRB, 3.; SEMINÁRIO DE PÓS-GRADUAÇÃO DA UFRB, 3., 2009, Cruz das Almas. Evolução do conhecimento e o desenvolvimento social: [resumos...]. Cruz das Almas: Universidade Federal do Recôncavo da Bahia, 2009. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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20. | | AMORIM, E. P.; SILVA, P. H. da; FERREIRA, C. F.; AMORIM, V. B. O.; SANTOS, V. J.; VILARINHOS, A. D.; SANTOS, C. M. R.; SOUZA JUNIOR, M. T.; MILLER, R. N. G. New microsatellite markers for bananas (Musa spp). Genetics and Molecular Research, v. 11, n. 2, p. 1093-1098, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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Registros recuperados : 23 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
05/01/2020 |
Data da última atualização: |
06/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
PEREIRA, J. P. F.; MAGESTE, A. C.; CAMPOS, N. DA S.; SOUSA, R. A. DE; FRANCISQUINI, J. A.; PERRONE, I. T.; CARVALHO, A. F. DE; NUNES, R. M.; MARTINS, M. F.; SILVA, P. H. DA F. DA. |
Afiliação: |
João Pablo Fortes PEREIRA; Ana Carolina MAGESTE; Náira da Silva CAMPOS; Rafael Arromba de SOUSA; Júlia d'Almeida FRANCISQUINI; Ítalo Tuler PERRONE; Antônio Fernandes de CARVALHO; Renato Moreira NUNES; MARTA FONSECA MARTINS, CNPGL; Paulo Henrique da Fonseca da SILVA. |
Título: |
Calcium partition in Minas Padrão cheese and its bioaccessibility during ripening time. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Food Science and Technology, v. 39, n. 4, p. 859-866, 2019. |
DOI: |
https://doi.org/10.1590/fst.12518 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Nutritionally, cheese and other dairy products have been highlighted especially as a calcium source. Access to minerals is dependent on variables related to diet, lifestyle, and also the health status. This study aimed to evaluate the bioaccessibility and calcium partition in Minas Padrão cheese over its ripening period for experimentally obtained samples. The cheese of the study has been manufactured using two different technologies (A and B). Also to evaluate the evolution of pH over cheese ripening and the influence of calcium partitions in its bioaccessibility along the cheese ripening period. The mean values found for total calcium content were (549 mg⋅100 g-1 – A and 644 mg⋅100 g-1 – B). For calcium in the aqueous phase on average 460 mg⋅100 g-1 – A and 404 mg⋅100 g-1 – B. These and other changes found are possibly due to physicochemical and biochemical changes, especially with respect to pH variations. Calcium bioaccessibility decreased in the beginning and then incresed in the end of the ripening period. The results obtained in this work hopefully may allow further studies and the development of products in which calcium bioaccessibility might be indicated on the product`s label accordingly to its ripening time. |
Thesaurus NAL: |
Calcium; Cheeses; Minerals. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/208143/1/Artigo-Marta-Minas-Padrao.pdf
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Marc: |
LEADER 02078naa a2200277 a 4500 001 2118149 005 2024-02-06 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1590/fst.12518$2DOI 100 1 $aPEREIRA, J. P. F. 245 $aCalcium partition in Minas Padrão cheese and its bioaccessibility during ripening time.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aNutritionally, cheese and other dairy products have been highlighted especially as a calcium source. Access to minerals is dependent on variables related to diet, lifestyle, and also the health status. This study aimed to evaluate the bioaccessibility and calcium partition in Minas Padrão cheese over its ripening period for experimentally obtained samples. The cheese of the study has been manufactured using two different technologies (A and B). Also to evaluate the evolution of pH over cheese ripening and the influence of calcium partitions in its bioaccessibility along the cheese ripening period. The mean values found for total calcium content were (549 mg⋅100 g-1 – A and 644 mg⋅100 g-1 – B). For calcium in the aqueous phase on average 460 mg⋅100 g-1 – A and 404 mg⋅100 g-1 – B. These and other changes found are possibly due to physicochemical and biochemical changes, especially with respect to pH variations. Calcium bioaccessibility decreased in the beginning and then incresed in the end of the ripening period. The results obtained in this work hopefully may allow further studies and the development of products in which calcium bioaccessibility might be indicated on the product`s label accordingly to its ripening time. 650 $aCalcium 650 $aCheeses 650 $aMinerals 700 1 $aMAGESTE, A. C. 700 1 $aCAMPOS, N. DA S. 700 1 $aSOUSA, R. A. DE 700 1 $aFRANCISQUINI, J. A. 700 1 $aPERRONE, I. T. 700 1 $aCARVALHO, A. F. DE 700 1 $aNUNES, R. M. 700 1 $aMARTINS, M. F. 700 1 $aSILVA, P. H. DA F. DA 773 $tFood Science and Technology$gv. 39, n. 4, p. 859-866, 2019.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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