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Registros recuperados : 11 | |
3. | | SANTOS, L. R. dos; ZANGIROLAMI, M. de S.; SILVA, N. O.; VALDERRAMA, P.; MARÇO, P. H. Rapid non-invasive assessment of quality parameters in ground soybean using near-infrared spectroscopy. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 1, p. 97-104, jan. 2018. Título em português: Avaliação rápida não invasiva de parâmetros de qualidade em soja triturada com uso de espectroscopia de infravermelho próximo. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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6. | | SILVA, N. O.; RAMALHO, M. A. P.; ABREU, Â. de F. B.; AGUIAR, M. S. de; PEREIRA, H. S. Obtenção de linhagens de feijão no método do "bulk" conduzidos por diferentes números de gerações. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 7., 2002, Viçosa, MG. Resumos expandidos. Viçosa: UFV; DFT, 2002. p. 397-398. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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9. | | DUARTE, E. R.; ROCHA, F. T.; TEIXEIRA, L. M.; SILVA, R. B.; NOGUEIRA, F. A.; SILVA, N. O.; ALMEIDA, A. C. Ocorrência e tratamento de miíases cutâneas em ovinos criados em condições semiáridas no norte de Minas Gerais. Pesquisa Veterinária Brasileira, v. 32, n. 6, p. 490-494, jun. 2012. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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10. | | RONCHI, C. P.; SOUSA JÚNIOR, J. M. de; ALMEIDA, W. L. de; SOUZA, D. S.; SILVA, N. O.; OLIVEIRA, L. B. de; GUERRA, A. M. N. de M.; FERREIRA, P. A. Morfologia radicular de cultivares de café arábica submetidas a diferentes arranjos espaciais. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 50, n. 3, p. 187-195, mar. 2015. Título em inglês: Root morphology of Arabica coffee cultivars subjected to different spatial arrangements. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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11. | | SANTOS, M. A. V.; ANDRADE JÚNIOR, V. C. de; GUIMARÃES, A. G.; BRITO, O. G.; TAULA, A. J. V.; COSTA, R. A.; ALVES, J. P. R.; SILVA, N. O.; RESENDE, F. V. Correlations between agronomic characters in garlic. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 57, e02603, 2022. Título em português: Correlações entre características agronômicas em alho. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças; Embrapa Unidades Centrais. |
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Registros recuperados : 11 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
15/03/2018 |
Data da última atualização: |
25/02/2019 |
Autoria: |
SANTOS, L. R. dos; ZANGIROLAMI, M. de S.; SILVA, N. O.; VALDERRAMA, P.; MARÇO, P. H. |
Afiliação: |
Larissa Rocha dos Santos, Universidade Tecnológica Federal do Paraná; Marcela de Souza Zangirolami, Universidade Tecnológica Federal do Paraná; Núbia Oliveira Silva, Universidade Tecnológica Federal do Paraná; Patrícia Valderrama, Universidade Tecnológica Federal do Paraná; Paulo Henrique Março, Universidade Tecnológica Federal do Paraná. |
Título: |
Rapid non-invasive assessment of quality parameters in ground soybean using near-infrared spectroscopy. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 1, p. 97-104, jan. 2018. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Avaliação rápida não invasiva de parâmetros de qualidade em soja triturada com uso de espectroscopia de infravermelho próximo. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate multivariate calibration models to predict total lipids, crude protein, and moisture content in grinded soybean grains using near-infrared spectroscopy and partial least squares (PLS). Three hundred samples of grinded soybean, evaluated in duplicate, were used for reference and spectral measurements. The PLS models for total lipids, crude protein, and moisture were validated by figures of merit for accuracy and precision, respectively, of 0.75 and 0.67 for total lipids, 0.51 and 0.46 for crude protein, and 0.97 and 0.99 for moisture. The PLS models developed for total lipids, crude protein, and moisture can be used as an alternative methodology for the determination of physicochemical parameters, and, therefore, they can be applied in quality control in soybean processing industries. |
Palavras-Chave: |
Calibração multivariada; Chemometric methods; Lipídios totais; Mínimos quadrados parciais; Multivariate calibration; Partial least squares; Total lipids. |
Thesagro: |
Glycine Max; Proteína bruta. |
Thesaurus NAL: |
Crude protein. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/174017/1/Rapid-non-invasive-assessment-of-quality.pdf
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Marc: |
LEADER 01928naa a2200301 a 4500 001 2089244 005 2019-02-25 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSANTOS, L. R. dos 245 $aRapid non-invasive assessment of quality parameters in ground soybean using near-infrared spectroscopy.$h[electronic resource] 260 $c2018 500 $aTítulo em português: Avaliação rápida não invasiva de parâmetros de qualidade em soja triturada com uso de espectroscopia de infravermelho próximo. 520 $aThe objective of this work was to evaluate multivariate calibration models to predict total lipids, crude protein, and moisture content in grinded soybean grains using near-infrared spectroscopy and partial least squares (PLS). Three hundred samples of grinded soybean, evaluated in duplicate, were used for reference and spectral measurements. The PLS models for total lipids, crude protein, and moisture were validated by figures of merit for accuracy and precision, respectively, of 0.75 and 0.67 for total lipids, 0.51 and 0.46 for crude protein, and 0.97 and 0.99 for moisture. The PLS models developed for total lipids, crude protein, and moisture can be used as an alternative methodology for the determination of physicochemical parameters, and, therefore, they can be applied in quality control in soybean processing industries. 650 $aCrude protein 650 $aGlycine Max 650 $aProteína bruta 653 $aCalibração multivariada 653 $aChemometric methods 653 $aLipídios totais 653 $aMínimos quadrados parciais 653 $aMultivariate calibration 653 $aPartial least squares 653 $aTotal lipids 700 1 $aZANGIROLAMI, M. de S. 700 1 $aSILVA, N. O. 700 1 $aVALDERRAMA, P. 700 1 $aMARÇO, P. H. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 53, n. 1, p. 97-104, jan. 2018.
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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