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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  16/11/2015
Data da última atualização:  15/03/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  GOMES, F. B.; OLIVEIRA, M. R. de; CHAVES, F. C. M.
Afiliação:  FLAVIA BATISTA GOMES, CPAA; MARCELO ROSEO DE OLIVEIRA, CPAA; FRANCISCO CELIO MAIA CHAVES, CPAA.
Título:  Toxicity of the essential oils from Piper hispidinervum C. DC. and Piper callosum Ruiz Pav. to cupuassu fruit borer Conotrachelus sp. (Coleoptera: Curculionidae).
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Trabalho apresentado no 8th Brazilian Symposium on Essential Oils - International Symposium on Essential Oils, Rio de Janeiro, 2015.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The genus Piper has various plants species with insecticide potential, for example Piper hispidinervum C. DC. and Piper callosum Ruiz & Pav. One way for to comprove the insecticide activity of plants is to test the application of its essential oil and to verify the insect mortality. The target-insect used in experiments was the curculio Conotrachelus sp. This insect is considered a pest in the cupuassu (Theobroma grandiflorum) tillage. Therefore, the aim with this work was evaluated the toxicity of the essential oils from P. hispidinervum and P. callosum to the cupuassu fruit borer Conotrachelus sp.
Palavras-Chave:  Insecticide activity.
Thesagro:  Cupuaçu; Inseticida; Piperaceae; Theobroma Grandiflorum.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/133066/1/Resumo8SBOE-221-CD.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAA31263 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  04/02/2004
Data da última atualização:  28/08/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Internacional - C
Autoria:  ARAUJO FILHO, J. A. de; CARVALHO, F. C. de; SILVA, N. L. da.
Afiliação:  JOAO AMBRÓSIO DE ARAÚJO FILHO, CNPC; FABIBANNO CAVALCANTE DE CARVALHO, UNIVERSIDADE ESTADUAL VALE DO ACARAÚ; NILZEMARY LIMA DA SILVA, CNPC.
Título:  Fenologia y valor nutritivo de follajes de algunas especies forrajeras de la Caatinga.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  Agroforesteria en las Americas, v. 9, n. 33/34, p. 33-37, 2002.
Idioma:  Espanhol
Notas:  Título em inglês: Phenology and nutritive value of the foliage of some forage trees of Caatinga.
Conteúdo:  : Los árboles forrajeros presentan diferencias estacionales en sus valores nutritivos que están asociados con variaciones en sus ciclos fenológicos. Se determinaron las fluctuaciones en el contenido de nutrientes y digestibilidad in vitro de la materia seca del follaje de siete especies arbóreas de la Caatinga y cómo se relacionan estas variables con su fenología. El contenido de nutrientes y la digestibilidad fueron altos en la fase de crecimiento vegetativo y disminuyeron fuertemente entre las estaciones lluviosas y secas p.ej., el promedio de digestibilidad de todas las especies decreció de 48 a 28 por ciento. Además, las diferencias en los constituyentes principales entre las especies fueron marcadas p.ej., en estación lluviosa, las concentraciones de proteína cruda eran 15-21 por ciento, lignina 7-12 por ciento y taninos 0,1 - 21 por ciento. Bauhinia cheilantha y Caesalpinia bracteosa fueron consideradas las mejores especies forrajeras para producir heno. Abstract: Seasonal differences in the nutritive values of forage trees are associated with variations in their phenological cycles. Fluctuations in the nutrient content and of dry matter in vitro digestibility of the foliage of seven tree species of the Caatinga, and how these are related to their phenology, was determined. The nutrient content and digestibility were high during the vegetative growth phase, decreasing strongly from the rainy to the dry season p. ej., average digestibility of all the species decreased f... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Árvores forrageiras; Bauhinia cheilantha; Brasil; Caesalpinia bracteosa; In vitro experimentation; Protein quality; Variação estacional.
Thesagro:  Árvore Forrageira; Caatinga; Digestibilidade; Fenologia; Planta Forrageira; Valor Nutritivo.
Thesaurus NAL:  Brazil; Forage; In vitro digestibility; Nutritive value; Phenology; Plant development; Semiarid zones.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/528739/1/CNPC-2002-Fenologia-y-valor.pdf
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Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC17264 - 1UPCAP - DDSP 05442SP 05442
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