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101. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | OLIVEIRA, A. M. C. de; MELO NETO, B.; ROCHA, M. de M.; SILVA, M. R. da; OLIVEIRA, M. R. de. Produção de alimentos na base do feijão-caupi (Vigna unguiculata): importância nutricional e benefícios para a saúde. Research, Society and Development, v. 10, n. 14, e56101416054, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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102. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | RAMOS, N. P.; GALLI, J. A.; AMORIM, E. P.; SILVA, M. R. da; MARTINS, A. L. M. Semeadura do híbrido Lyra de mamona (Ricinus communis L.) sob plantio direto. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 32, n. 2, p. 481-486, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Algodão; Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Meio Ambiente. |
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104. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SILVA, M. R. da; OLIVEIRA, M. do S. P. de; MOURA, E. F.; RODRIGUES, S. de M. Seleção de primers ISSR para uso em genomas de camucamuzeiro. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA AMAZÔNIA ORIENTAL, 17.; SEMINÁRIO DE PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA AMAZÔNIA ORIENTAL, 1., 2013, Belém, PA. Anais. Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2013. 1 CD-ROM. PIBIC 2013. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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106. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | GULIAS, A. P. S. M.; RIBEIRO, J. F.; OLIVEIRA, M. C. de; AQUINO, F. de G.; SILVA, M. R. da. Produtividade dos pequizeiros (Caryocar brasiliense cambess.) no município de Damianópolis, Goiás. In: SIMPÓSIO NACIONAL CERRADO, 9.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL SAVANAS TROPICAIS, 2., 2008, Brasília, DF. Desafios e estratégias para o equilíbrio entre sociedade, agronegócio e recursos naturais: anais... Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2008. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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109. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SCHURT, D. A.; SILVA, M. R. da; RIBEIRO, M. M.; SOUZA, N. L. M.; SOUZA, G. R. de; SOUSA, N. V. de. Biocontrole de Rhizoctonia solani (AG1-IF e AG1-IA) em plantas de soja por isolados bacterianos e a promoção de crescimento. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FITOPATOLOGIA, 53., 2023, Brasília, DF. Anais 2023. Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Fitopatologia, 2023. p. 237. Biblioteca(s): Embrapa Roraima. |
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110. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SANTOS, J. C. dos; GONDIM, T. M. de S.; SA, C. P. de; CARTAXO, C. B. da C.; NASCIMENTO, G. C. do; SILVA, M. R. da. Avaliação econômica de sistemas de produção de farinha de mandioca na região do Vale do Rio Juruá, Acre. Rio Branco, AC: Embrapa Acre, 2003. 43 p. (Embrapa Acre. Documentos, 80). Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Pantanal; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido; Embrapa Unidades Centrais. MenosEmbrapa Acre; Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Pantanal; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima... Mostrar Todas |
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111. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BORGES, L. de A. B.; MADARI, B. E.; LEANDRO, W. M.; FERNANDES, P. M.; SILVA, E. A. da; SILVA, M. R. da; SILVA, M. A. S. da. Nutritional state and productivity of organic sugarcane in Goiás, Brazil. Journal of Agronomy, v. 14, n. 1, p. 6-14, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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112. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | MACEDO, M. de N. C. de; SILVA, M. R. da; ARAÚJO, D. C. de; NASCIMENTO, G. C. do; GARRAFIEL, D. R. Pesquisa participativa e difusão de tecnologias para a pimenta longa em Vila Extrema - RO e no estado do Acre. In: WORKSHOP DE ENCERRAMENTO DO PROJETO DE DESENVOLVIMENTO DE TECNOLOGIAS PARA PRODUÇÃO DE SAFROL A PARTIR DE PIMENTA LONGA (Piper hispidinervum) 1., 2001, Rio Branco, AC. Anais... Rio Branco, AC: Embrapa Acre; Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2001. p. 201-206. (Embrapa Acre. Documentos, 75). Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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113. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SOUSA, R. de C. P. de; GUIMARÃES, P. V. P; SILVA, M. R. da; SMIDERLE, O. J.; CHAGAS, E. A.; BACELAR-LIMA, C. G. Phytotoxicity of extracts of Myrciaria dubia (Kunth) McVaugh bioprocessed in vegetable crop sensitive to allelochemicals. African Journal of Plant Science, v. 11, n.6, p. 244-251, jun. 2017. Biblioteca(s): Embrapa Roraima. |
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116. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | POERSCH, A. H.; STRECK, N. A.; HEINEMANN, A. B.; STEINMETZ, S.; ZANON, A. J.; SILVA, M. R. da; ROSSATO, I. G. Calibration and evaluation of new irrigated rice cultivars in the SimulArroz model. Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v. 28, n. 5, e272761, maio 2024. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Clima Temperado. |
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117. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | RIBEIRO, J. F.; FELFILI, J. M.; WALTER, B. M. T.; MENDONÇA, R. C. de; FILGUEIRAS, T. S.; SILVA, M. R. da. Caracterização florística e potencial de uso das espécies vasculares ocorrentes nas fazendas Trijunção, BA. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2001. 48 p. (Embrapa Cerrados. Documentos, 46). Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Cerrados; Embrapa Florestas; Embrapa Soja; Embrapa Unidades Centrais. |
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118. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | RIBEIRO, J. F.; WALTER, B. M. T.; OLIVEIRA, M. C. de; MENDONÇA, R. C. de; FILGUEIRAS, T. de S.; SILVA, M. R. da. Caracterização florística e potencial de uso das espécies vasculares ocorrentes na região da Trijunção. In: BRANDÃO, R. A.; FRANÇOSO, R. D.; MACHADO, T. de H.; SANTOS, N. J. dos. História natural do Sertão da Trijunção: do Nordeste, Centro-Oeste e Sudeste do brasil. Brasília: Perse, 2020. cap. 3, p. 55-87. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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Registros recuperados : 189 | |
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![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroenergia. Para informações adicionais entre em contato com cnpae.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroenergia. |
Data corrente: |
10/12/2021 |
Data da última atualização: |
10/12/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
SILVA, M. R. da; BRAGAGNOLO, F. S.; CARNEIRO. R. L.; PEREIRA, I. de O. C.; RIBEIRO, J. A. de A.; RODRIGUES, C. M.; JELLEY, R. E.; FEDRIZZI, B.; FUNARI, C. S. |
Afiliação: |
MARIANA RODRIGUES DA SILVA, Universidade Estadual de São Paulo; FELIPE SANCHEZ BRAGAGNOLO, Universidade Estadual Paulista "Júlio de Mesquita Filho"; RENATO LAJARIM CARNEIRO, Universidade Federal de São Carlos; ISABELA DE OLIVEIRA CARVALHO PEREIRA, Universidade Estadual Paulista "Júlio de Mesquita Filho"; JOSE ANTONIO DE AQUINO RIBEIRO, CNPAE; CLENILSON MARTINS RODRIGUES, CNPAE; REBECCA E. JELLEY, University of Auckland; BRUNO FEDRIZZI, University of Auckland; CRISTIANO SOLEO FUNARI, Universidade Estadual Paulista "Júlio de Mesquita Filho". |
Título: |
Metabolite characterization of fifteen by-products of the coffee production chain: From farm to factory. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, v. 369, 130753, Feb. 2022. |
Páginas: |
17 p. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2021.130753 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: Approximately 11.4 million tonnes of solid by-products and an increased amount of waste water will be generated during the 2020/21 coffee harvest. There are currently no truly value-adding uses for these potentially environmentally threatening species. This work presents the most wide-ranging chemical investigation of coffee by-products collected from farms to factories, including eight never previously investigated. Twenty compounds were found for the first time in coffee by-products including the bioactive neomangiferin, kaempferol-3-O-rutinoside, lup-20(29)-en-3-one and 3,4-dimethoxy cinnamic acid. Five by-products generated inside a factory showed caffeine (53.0–17.0 mg.g−1) and/or chlorogenic acid (72.9–10.1 mg.g−1) content comparable to coffee beans, while mature leaf from plant pruning presented not only high contents of both compounds (16.4 and 38.9 mg.g-1, respectively), but also of mangiferin (19.4 mg.g-1) besides a variety of flavonoids. Such by-products are a source of a range of bioactive compounds and could be explored with potential economic and certainly environmental benefits. |
Thesaurus NAL: |
Bioactive compounds; Biorefining; Chemical analysis; Coffee products; Liquid-liquid extraction; Processing waste; Solid wastes; Solidago. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 02141naa a2200337 a 4500 001 2137602 005 2021-12-10 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.foodchem.2021.130753$2DOI 100 1 $aSILVA, M. R. da 245 $aMetabolite characterization of fifteen by-products of the coffee production chain$bFrom farm to factory.$h[electronic resource] 260 $c2022 300 $a17 p. 520 $aAbstract: Approximately 11.4 million tonnes of solid by-products and an increased amount of waste water will be generated during the 2020/21 coffee harvest. There are currently no truly value-adding uses for these potentially environmentally threatening species. This work presents the most wide-ranging chemical investigation of coffee by-products collected from farms to factories, including eight never previously investigated. Twenty compounds were found for the first time in coffee by-products including the bioactive neomangiferin, kaempferol-3-O-rutinoside, lup-20(29)-en-3-one and 3,4-dimethoxy cinnamic acid. Five by-products generated inside a factory showed caffeine (53.0–17.0 mg.g−1) and/or chlorogenic acid (72.9–10.1 mg.g−1) content comparable to coffee beans, while mature leaf from plant pruning presented not only high contents of both compounds (16.4 and 38.9 mg.g-1, respectively), but also of mangiferin (19.4 mg.g-1) besides a variety of flavonoids. Such by-products are a source of a range of bioactive compounds and could be explored with potential economic and certainly environmental benefits. 650 $aBioactive compounds 650 $aBiorefining 650 $aChemical analysis 650 $aCoffee products 650 $aLiquid-liquid extraction 650 $aProcessing waste 650 $aSolid wastes 650 $aSolidago 700 1 $aBRAGAGNOLO, F. S. 700 1 $aCARNEIRO. R. L. 700 1 $aPEREIRA, I. de O. C. 700 1 $aRIBEIRO, J. A. de A. 700 1 $aRODRIGUES, C. M. 700 1 $aJELLEY, R. E. 700 1 $aFEDRIZZI, B. 700 1 $aFUNARI, C. S. 773 $tFood Chemistry$gv. 369, 130753, Feb. 2022.
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Registro original: |
Embrapa Agroenergia (CNPAE) |
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