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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agricultura Digital. |
Data corrente: |
16/07/2009 |
Data da última atualização: |
11/11/2010 |
Autoria: |
SILVA, T. A. da; PINTO, R. J. B.; SCAPIM, C. A.; MANGOLIN, C. A.; MACHADO, M. de F. P. da S.; CARVALHO, M. S. N. |
Afiliação: |
TEREZA APARECIDA DA SILVA, PGM/UEM; RONALD JOSÉ BARTH PINTO, UEM; CARLOS ALBERTO SCAPIM, PGM/UEM; CLAUDETE APARECIDA MANGOLIN, DBC/UEM; MARIA DE FÁTIMA PIRES DA SILVA MACHADO, DBC/UEM; MISAEL S. N. CARVALHO, PGA/UEM. |
Título: |
Genetic divergence in popcorn genotypes using microsatellites in bulk genomic DNA. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Crop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina, v. 9, n. 1, p. 31-36, Mar. 2009. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The genetic diversity of 25 popcorn genotypes was estimated based on DNA bulks from 78 plants of eachvariety. The procedure involved 23 microsatellite loci distributed on 9 maize chromosomes. Clustering analysis according tothe Tocher method and the hierarchical clustering procedures (nearest neighbor, furthest neighbor and Unweighted Pair-Group Method Using Arithmetic Averages - UPGMA) were performed. The cophenetic correlation coefficients indicated theUPGMA method as adequate to distinguish the varieties. The clusters suggested by the molecular analysis generally groupedgenotypes with the same genealogy together. The genetic dissimilarity of the varieties Argentina, Chile, PA-091 and PR-023was higher than of the others. Therefore, higher heterozygosity is expected in progenies from crosses with the other genotypes. |
Palavras-Chave: |
Divergência genética; Genótipos de milho-pipoca; Heterozigose; Marcadores moleculares; Métodos de agrupamento; Microssatélites em bulk de DNA; Zea mays L. |
Thesagro: |
Agricultura; Biotecnologia; Genética. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA) |
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URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
18/02/2014 |
Data da última atualização: |
01/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SABINO, I. F.; SILVA, L. M. F. da; SANTOS, K. M. O. dos. |
Afiliação: |
Isabelle Ferreira Sabino; LIANA MARIA FERREIRA DA SILVA, CNPC; KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CNPC. |
Título: |
Avaliação da fermentabilidade in vitro do resíduo de uva por lactobacillus rhamnosus LR-32. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA CAPRINOS E OVINOS, 2., 2013, Sobral. Resumos... Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2013. p. 32-33. (Embrapa Caprinos e Ovinos. Documentos, 109). |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Alimento funcional; Bagaço de uva; Bioproducts; Bioprodutos; Co-produto; Compostos bioativos; Fibra antioxidante; Food tecnhology; Lactobacillus rhamnosus Lr-32; Probiótico; Residues. |
Thesagro: |
Antioxidante; Composto fenólico; Resíduo industrial; Subproduto; Tecnologia de alimento. |
Thesaurus NAL: |
Bagasse; Byproducts; Health foods. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/97637/1/rac-Avaliacao-da-fermentabilidade.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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