|
|
Registros recuperados : 12 | |
1. | | GUIMARÃES, A. de S.; GOUVEIA, A. M. G.; CARMO, F. B. do; GOUVEIA, G. C.; SILVA, M. X.; VIEIRA, L. da S.; MOLENTO, M. B. Management practices to control gastrointestinal parasites in dairy and beef goats in Minas Gerais; Brazil. Veterinary Parasitology, v. 76, n. 2/3, p. 265-269, Mar. 2011. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
2. | | PENNA, C. F.; LEITE, M. O.; SOUZA, M. R.; GUIMARAES, M. P.; ANDRADE, P. V.; CERQUEIRA, M. M.; CARMO, F. B. Microbiological quality of goat milk produced in Florestal, Minas Gerais State, Brazil. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON GOATS, 7., 2000, Tours, Poitiers, France. Proceedings... Paris: INRA: IGA: Institut de Elevage, 2000. v. 2, p. 597. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
3. | | PENNA, C. F. A. M.; SOUZA, M. R.; LEITE, M. O.; ANDRADE, P. V. D.; BRANDAO, H. M.; CARMO, F. B.; GUIMARAES, M. P. S. L. M. P. Avaliação físico-química de leite de cabra produzido em Florestal - MG. Revista do Instituto de Laticínios "Cândido Tostes", v. 54, n. 309, p. 230-234, 1999. Edição dos Anais do 16o. Congresso Nacional de Laticínios, Juiz de Fora, agosto de 1999. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
4. | | GUIMARAES, A. S.; CARMO, F. B.; HEINEMANN, M. B.; PORTELA, R. W. D.; MEYER, R.; LAGE, A. P.; SEYFFERT, N.; MIYOSHI, A.; AZEVEDO, V.; GOUVEIA, A. M. G. High sero-prevalence of caseous lymphadenitis identified in slaughterhouse samples as a consequence of deficiencies in sheep farm management in the state of Minas Gerais, Brazil. BMC Veterinary Research, v. 7, article 68, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
5. | | ANDRADE, P. V.; SOUZA, M. R.; PENNA, C. F.; LEITE, M. O.; BRANDAO, H. M.; CARMO, F. B.; GUIMARAES, M. P. Physical-chemical characterization of goat milk produced in florestal, Minas Gerais State, Brazil. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON GOATS, 7., 2000, Tours, Poitiers, France. Proceedings... Paris: INRA: IGA: Institut de Elevage, 2000. v. 2, p. 596. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
6. | | LEITE, M. O.; PENNA, C. F. A. M.; SOUZA, M. R.; CERQUEIRA, M. M. O. P.; ANDRADE, P. V. D.; CARMO, F. B.; BRANDAO, H. M.; GUIMARAES, M. P. S. L. M. P. Avaliação microbiológica de leite de cabra produzido em Florestal, Minas Gerais. Revista do Instituto de Laticínios "Cândido Tostes", v.54, n. 309, p. 94-96, 1999. Edição dos Anais do 16o. Congresso Nacional de Laticínios, Juiz de Fora, agosto de 1999. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
7. | | MARTINS, R. de J.; VESCHI, J. L. A.; CARMO, F. B.; AZEVEDO, V.; SEYFFERT, N; MIYOSHI, A.; MEYER, R.; PORTELA, R.; PEIXOTO, R. M.; COSTA, M. M. da; ZAFALON, L. F.; GOUVEIA, A. M. G. Avaliação da presença de anticorpos anti-Corynebacterium pseudotuberculosis em caprinos leiteiros do Território do Sisal, BA. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 5., 2010, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2010. p. 25-31. (Embrapa Semiárido. Documentos, 228.). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
8. | | MARTINS, R. de J.; VESCHI, J. L. A.; LANDIM, A. M. de S.; CARMO, F. B. do; AZEVEDO, V.; MIYOSHI, A.; MEYER, R.; PORTELA, R.; ZAFALON, L. F.; GOUVEIA, A. M. G. Avaliação da presença de anticorpos anti-Corynebacterium pseudotuberculosis em ovinos do Município de Dormentes, PE In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 6., 2011, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2011. p. 397-403. (Embrapa Semiárido. Documentos, 238). Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste; Embrapa Semiárido. |
| |
9. | | CARMO, F. B. DO; GUIMARAES, A. S.; PAULETTI, R. B.; LAGE, A. P.; GONÇALVES, V. S. P.; MEYER, R.; PORTELA, R. W. B.; MIYOSHI, A.; AZEVEDO, V.; GOUVEIA, A. M. G.; HEINEMANN, M. B. Prevalência de anticorpos contra a linfadenite caseosa em criações comerciais de ovinos no Distrito Federal, Brasil. Arquivos do Instituto Biológico, v. 79, n. 2, p. 293-298, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
10. | | CARMO, F. B. do; GUIMARÃES, A. S.; PAULETTI, R. B.; LAGE, A. P.; GONÇALVES, V. S. P.; MEYER, R.; PORTELA, R. W. D.; MIYOSHI, A.; AZEVEDO, V.; GOUVEIA, A. M. G.; HEINEMANN, M. B. Prevalência de anticorpos contra a linfadenite caseosa em criações comerciais de ovinos no Distrito Federal, Brasil. Arquivos do Instituto Biológico, v. 79, n. 2, p. 293-298, abr./jun. 2012. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
11. | | CARMO, F. B. do; GUIMARÃES, A. de S.; PAULETTI, R. B.; LAGE, A. P.; GOUVEIA, A. M. G.; FERREIRA, F.; PINHEIRO, R. R.; PORTELA, R. W. D.; AZEVEDO, V. A. de C.; HEINEMANN, M. B. Soroprevalência da linfadenite caseosa em caprinos em propriedades no estado do Ceará In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 25.,2009, Porto de Galinhas, PE. Anais... [São Paulo]: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2009. Resumo 2103-1. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
12. | | DORNELES, E. M. S.; GUIMARÃES, A. S.; GOUVEIA, A. M. G.; COURA, F. M.; CARMO, F. B. do; PAULETTI, R. B.; AZEVEDO, V.; LILENBAUM, W.; VITOR, V. de A.; PINHEIRO, R. R.; FERREIRA, A. C. R.; DASSO, M. G.; LAGE, A. P.; HEINEMANN, M. B. Seroprevalence of Brucella ovis-epididymitis, smooth-Brucella, leptospirosis, toxoplasmosis, and Maedi-Visna in sheep slaughtered in Minas Gerais State, Brazil. Brazilian Journal of Veterinary Research and Animal Science, v. 57, n. 2, e164278, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
Registros recuperados : 12 | |
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agricultura Digital. |
Data corrente: |
06/09/2021 |
Data da última atualização: |
06/09/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 5 |
Autoria: |
BOLFE, E. L.; SILVA, J. F. V.; SAUTIER, D.; VICTORIA, D. de C.; MACARIO, C. G. do N. |
Afiliação: |
EDSON LUIS BOLFE, CNPTIA; JOAO FLAVIO VELOSO SILVA, CNAT; DENIS SAUTIER, CIRAD; DANIEL DE CASTRO VICTORIA, CNPTIA; CARLA GEOVANA DO NASCIMENTO MACARIO, CNPTIA. |
Título: |
Brazilian foods and territories digital platform: conceptual bases for development. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Journal of Development, v. 7, n. 8, p. 81305-81328, Aug. 2021. |
DOI: |
10.34117/bjdv7n8-376 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Na publicação: Carla do Nascimento Macario. |
Conteúdo: |
ABSTRACT. There is limited and segmented access to information regarding the diversity of responsible and sustainable agrifood products in Brazil. There is a growing need to bridge the communication gap between farmers and consumers who wish to consume such differentiated products. This article aims to present the conceptual bases for the development of a Brazilian Digital Platform for Food and Territories involved bibliographic research methodology, analysis of international platforms and technical-scientific discussions between Brazilian and French research groups. The main result obtained was the modeling of the digital platform based on a multiscale view associated with the confluence of six conceptual aspects: Territories, Localized Food Systems, Brazilian Regional Foods, Adding Value, Consumer Empowerment, Technological and Knowledge Convergence. The results contribute to the physical development of the Platform, with literature and insights on digital innovations in agrifood for researchers, developers, public and private managers, creating new development opportunities for Brazilian rural territories. |
Palavras-Chave: |
Agrifood; Agroalimentos; Digital innovation; Inovação digital; Plataforma Digital Alimentos e Territórios Brasileiros; Territórios; Territory. |
Thesagro: |
Agricultura. |
Thesaurus NAL: |
Agriculture. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/225710/1/AP-Brazilian-foods-2021.pdf
|
Marc: |
LEADER 02071naa a2200301 a 4500 001 2134066 005 2021-09-06 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.34117/bjdv7n8-376$2DOI 100 1 $aBOLFE, E. L. 245 $aBrazilian foods and territories digital platform$bconceptual bases for development.$h[electronic resource] 260 $c2021 500 $aNa publicação: Carla do Nascimento Macario. 520 $aABSTRACT. There is limited and segmented access to information regarding the diversity of responsible and sustainable agrifood products in Brazil. There is a growing need to bridge the communication gap between farmers and consumers who wish to consume such differentiated products. This article aims to present the conceptual bases for the development of a Brazilian Digital Platform for Food and Territories involved bibliographic research methodology, analysis of international platforms and technical-scientific discussions between Brazilian and French research groups. The main result obtained was the modeling of the digital platform based on a multiscale view associated with the confluence of six conceptual aspects: Territories, Localized Food Systems, Brazilian Regional Foods, Adding Value, Consumer Empowerment, Technological and Knowledge Convergence. The results contribute to the physical development of the Platform, with literature and insights on digital innovations in agrifood for researchers, developers, public and private managers, creating new development opportunities for Brazilian rural territories. 650 $aAgriculture 650 $aAgricultura 653 $aAgrifood 653 $aAgroalimentos 653 $aDigital innovation 653 $aInovação digital 653 $aPlataforma Digital Alimentos e Territórios Brasileiros 653 $aTerritórios 653 $aTerritory 700 1 $aSILVA, J. F. V. 700 1 $aSAUTIER, D. 700 1 $aVICTORIA, D. de C. 700 1 $aMACARIO, C. G. do N. 773 $tBrazilian Journal of Development$gv. 7, n. 8, p. 81305-81328, Aug. 2021.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|